Hűtlenség és szexualitás

Hűtlenség és szexualitás

2017. november 8. 07:30

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus tartott előadást november 6-án, hétfőn a Móra Ferenc Művelődési Központ nagytermében, Hűtlenség és szexualitás címmel. Tartalmas két óra volt. Míg az előadó az emberi természet titkait kutatta, mi, a hallgatóság, önmagunk megismerésének ösvényét jártuk. Mert mi is a szerelem, ha nem lényünk felfedezése a másikban. Egy olyan emberben, aki a társunk lehet akár egy életre, akiben olyat is megláthatunk, amit talán senki más.

Részletek
A gyászról

A gyászról

2017. november 2. 07:30

Halottak napján a gyászolókra is gondolunk. Orvos-Tóth Noéminál szebben aligha önthetnénk szavakba, hogyan mar húsunkba az élet legnagyobb fájdalma, s miként válik világnézetünk, személyiségünk formálójává. 

Részletek
Mit jelent nekünk a halloween?

Mit jelent nekünk a halloween?

2017. november 1. 07:30

Több éve nálunk is megjelentek, s egyre népszerűbbek a világító töklámpások, bohókásnak tűnő, ámbár cseppet sem kedves halloween-jelmezek, és az ezekre épült partik. A hagyomány divatként terjed, de a szokás eredetét sokan nem kérdőjelezik meg. A több mint ezer éves katolikus ünnep árnyékában megbújva pedig könnyen hihetjük, hogy a halloween csak egy modern köntösbe öltöztetett mindenszentek napja. Mielőtt a trend fenntartások nélküli követői lennénk, nézzük meg, nekünk mit jelent a halloween?

Részletek
Könyvtársarok - Őszi ajánló

Könyvtársarok - Őszi ajánló

2017. november 1. 09:30

Nyáron a lehető legtöbb időt a szabadban töltjük. Családdal, barátokkal kirándulunk a hegyekbe vagy csobbanunk a hűs habokba. Ősszel az esték egyre hosszabbak lesznek, az idő hűvösödik, mi pedig kezdünk készülni a télre, bekuckózunk a jó meleg lakásba. Ehhez ajánljuk a városi könyvtár néhány érdekes, frissen vásárolt olvasnivalóját.

Részletek
A reformáció művészeti vonatkozásai

A reformáció művészeti vonatkozásai

2017. október 28. 16:00

Utolsó állomásához ért a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az a programsorozat, amelynek keretében előadásokkal emlékeztek a reformáció 500. évfordulójára. Ebből az alkalomból dr. Fogarasi Zsuzsa művészettörténész, a kecskeméti Ráday Múzeum igazgatója tartott előadást a Hattyúházban a reformáció művészeti vonatkozásairól.

Részletek
Érzelmekből táplálkozzon a festészet, és érzelmeket váltson ki, vallja Lukács Ferenc festőművész

Érzelmekből táplálkozzon a festészet, és érzelmeket váltson ki, vallja Lukács Ferenc festőművész

2017. október 31. 11:30

– Lukács Ferenc expresszív erejű képei között járva nem egy könnyed kikapcsolódást ígérő utazásra indulunk. Inkább Dante és Vergilius nyomában leereszkedünk az alsó világba. Tudatunk mélyére kell hatolnunk, hogy megértsük, befogadjuk ezeket a műveket. Érzékenyíteni kell magunkat – mondta Szabó Ildikó művésztárs a tárlat megnyitóján október 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiállítás megnyitóján – amely november 22-éig látogatható – közreműködött Majoros Tóth Judit és Zoltán Zoltán.

Részletek