A sör széppé teszi a szomjat

A sör széppé teszi a szomjat

2017. július 11. 15:00

Július 21-e és 23-a között rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált a Rocktár előtt, amelyre első alkalommal a szombati napon a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is kitelepül. Rejtvénnyel, poháralátéttel, könyvjelzővel és a témához kapcsolódó könyvekkel várják a Kocsmakönyvtárba látogatókat.

Részletek
Fotósaink munkáját Lengyelországban is nagyra értékelik

Fotósaink munkáját Lengyelországban is nagyra értékelik

2017. július 11. 10:00

Lengyelországban, Lodz városában mutatkoznak be az „Erózió” címet viselő kiállításukkal a félegyházi Wesel Hugó Fotókör alkotói július 27-étől. Fotósaink 2012 óta ápolnak baráti kapcsolatot a Lodzi Fotóművészek Társaságával, azóta rendszeresen kiállítási lehetőségeket biztosítanak egymásnak. A félegyháziak tárlatát idén is nagy figyelemmel és szeretettel fogadták a lengyel művészetpártolók. A tárlat anyagát Kiskunfélegyházán augusztus 18-ától a művelődési központban tekinthetik meg az érdeklődők.

Részletek
Két második hely a sárvári fúvósfesztiválon

Két második hely a sárvári fúvósfesztiválon

2017. július 10. 10:00

Nemzetközi fúvószenekari versenyt hirdetett három kategóriában Sárvár Város a Sárvári Fúvószenekari Egyesület szervezésében, július 8-án. A Nádasdy-vár ötszögű, kitűnő akusztikájú udvarában 2008 óta megrendezett verseny az ország egyik legrangosabb fúvós megmérettetésévé vált. A hazai és külföldi együttesek számára ez egy kiváló lehetőség, hogy neves szakemberekből álló zsűri előtt mutassák meg koncertfúvós kategóriában tudásukat. A találkozóról a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar két második helyezéssel tért haza.

Részletek
Akadálymentes nap a Népfőiskolán

Akadálymentes nap a Népfőiskolán

2017. július 4. 10:00

Az egészségkárosultak napját rendezték meg a Lakiteleki Népfőiskolán, július 1-jén, Együtt egymásért címmel. A találkozóra mintegy 500 fő látogatott el a környező településekről. A kulturális műsort Hájas Barnabás vezette.

Részletek
Helyismereti tábor a könyvtárban

Helyismereti tábor a könyvtárban

2017. június 29. 09:30

Időutazás 1817–2017 címmel rendeztek helyismereti tábort a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az általános iskolák felső tagozatos diákjainak szervezett program június 26-án, hétfőn kezdődött és péntekig tart.

Részletek
Hírek a könyvtárból

Hírek a könyvtárból

2017. június 27. 11:30

Rövidített nyitvatartással várja kedves vendégeit a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár július 1-je és augusztus 27-e között. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart, keddtől péntekig 18 óra helyett 17 óráig látogatható.

Részletek
A világ legnagyobb jurtája készül Bugacon

A világ legnagyobb jurtája készül Bugacon

2017. június 26. 14:30

A tavalyi Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés egyik fő látványeleme az „Atilla Sátrának” elnevezett óriásjurta volt. Az idei Ősök Napjára ismét felállítják a világ legnagyobb szétszedhető, természetes alapanyagokból készült jurtáját. “Atilla Sátra” a nomád tábor közelében, a jurta falu mellett az Ősök Sátrai között fog állni, itt megtekinthetőek lesznek a kuriózumokkal kibővült régészeti és antropológiai kiállítások.

Részletek
Titkok a levéltárból - Félegyháza száz év múlva

Titkok a levéltárból - Félegyháza száz év múlva

2017. június 25. 15:30

A Félegyházi Hírlap 1892-es számában egy újságíró érdekes „víziójáról” számolt be, elképzelte, hogy milyen lesz városunk száz év múlva, azaz 1992-ben. A cikk nem nélkülözi a gúnyos felhangot, a kisvárosi lét fonákságain való évődést, de ha az ironikus, nagyzoló túlzások mázát lehántjuk, bepillanthatunk a 19. század végének félegyházi valóságába.

Részletek