„Még csak 65…”

„Még csak 65…”

2017. szeptember 11. 09:30

Még csak 65. születésnapját ünnepli Szűts Tamás, mégis nagyon gazdag, összegző képzőművészeti kiállítással mutatkozott be szeptember 9-én, a Kiskun Múzeumban. A látogatók találkozhattak az alkotó szobraival, érmeivel, plakettjeivel, de a köztéri ivókútjai és szobrai is megjelennek a tárlaton. A kiállítást Csányi József polgármester ajánlotta a művészetpártolók figyelmébe. Az eseményt Tóth Gyula gitárzenéje tette hangulatosabbá. A tárlat szeptember 28-áig látogatható.

Részletek
Mesélő kékség

Mesélő kékség

2017. szeptember 9. 09:30

Mesélő kékség címmel nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központban szeptember 7-én. A tárlat a Bácsalmási Kékfestő Műhely történetét és a kékfestés mesterségét mutatja be, amelyet szeptember 30-áig bárki ingyenesen megtekinthet.

Részletek
Könyvtársarok

Könyvtársarok

2017. szeptember 6. 15:30

Szeptembertől újra a megszokott nyitvatartással várja látogatóit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Minden korosztály számára igyekeznek a kulturálódáshoz, művelődéshez, tanuláshoz és a szórakozáshoz szükséges feltételeket biztosítani.

Részletek
Könyvtársarok - Legyen Ön Az Év Olvasója 2017-ben!

Könyvtársarok - Legyen Ön Az Év Olvasója 2017-ben!

2017. augusztus 23. 11:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár az idei évben is folytatni kívánja az előző években sikeresen útjára indított kezdeményezését, mellyel szeretné kifejezni megbecsülését mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében; azoknak, akik évek óta hűséges látogatói az intézménynek, illetve azoknak, akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyveket.

Részletek
„Érezd magad otthon”

„Érezd magad otthon”

2017. augusztus 22. 13:30

Ezzel a címmel nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban augusztus 20-án Molnár István Holló László-díjas festőművész kiállítása. A félegyházi képzőművészet egyik vezéregyénisége tárlatával, finom, érzékeny hangulatú képeivel otthonába invitálja a látogatót, megmutatva mindennapi környezetét, ami örömöt és nyugalmat teremt számára, és persze sokszor bosszúsággal is elárasztja. A kiállítást Kovács Ágnes művészettörténész ajánlotta a tárlatlátogatók figyelmébe.

Részletek
Fotósaink mondandója az erózióról

Fotósaink mondandója az erózióról

2017. augusztus 18. 18:30

„Erózió” címmel nyílt meg a Móra Ferenc Művelődési Központban augusztus 18-án a Wesel Hugo Fotókör kiállítása. A tárlatot Rátkai Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművész Közhasznú Egyesület elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Megnyitójában elmondta, hogy a tárlókon 9 alkotó munkáit lehet látni. Minden fotós külön egyéniség, önálló látásmóddal bír, de a közös téma – ezúttal az erózió – egységbe tudta kovácsolni az alkotásokat, és igazi művészeti élményt nyújthat minden látogatónak. A kiállítás szeptember 4-éig tart nyitva.

Részletek
Ősök nyomában

Ősök nyomában

2017. augusztus 16. 13:30

Hagyomány- és barátságteremtő céllal kerékpártúrát szervezett a Kiskun Múzeum Baráti Köre Kovács Gyula szervezésében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával. Jászfényszaruba, az ősök nyomába kerekeztek azzal a céllal, hogy szorosabb baráti kapcsolatot alakítson ki a két város egymással. A próbaúton 260 kilométert tett meg oda-vissza a biciklis csapat. Jövőre új túra indul – már élesben – ahová mindenkit szeretettel várnak, aki két kerékkel vagy kísérőként szeretne menni.

Részletek