Gondolatok, szobrok, évek

Gondolatok, szobrok, évek

2017. december 9. 17:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását. A tárlat megnyitóján elsőként Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a város nevében a művészt és feleségét.

Részletek
Holden Rose újra a könyvtárban

Holden Rose újra a könyvtárban

2017. december 8. 07:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár az elmúlt évben hívta először vendégül Holden Rose (Kovács Attila) írót, aki humoros, a gyerekeket közvetlenül megszólító előadásával lenyűgözte a fiatal olvasókat. Ezért a könyvtárban idén is szerveztek egy író-olvasó találkozót, ahol Holden Rose és a gyerekek újra találkozhattak egymással.

Részletek
Kiállítás és vásár advent jegyében

Kiállítás és vásár advent jegyében

2017. december 7. 19:25

December 6-án nyílt meg a Móra Ferenc Művelődési Központban a hagyományos Adventi kézműves kiállítás és vásár. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között, bronz- és ezüstvasárnap (dec. 10., 17.) 8 és 12 óra között. A kiállítás december 21-éig látogatható. A kiállított tárgyak megvásárolhatók.

Részletek
Titkok a levéltárból - Holló László képeslapja

Titkok a levéltárból - Holló László képeslapja

2017. december 10. 11:30

Holló László, a későbbi festőművész Kiskunfélegyházán született 1887-ben. Ebben a városban tett érettségi vizsgát is 1904-ben, az édesapja, id. Holló László által vezetett főgimnáziumban (ma Móra Ferenc Gimnázium). Tanulmányait a budapesti Mintarajziskolában folytatta, majd 1909-től Münchenben képezte magát tovább. Ebben támogatta őt anyagilag szülővárosa is, hiszen neki ítélte oda az özv. Kalmár Józsefné által korábban alapított, félegyházi születésű, tanulni vágyó s arra méltó fiatalok számára létrehozott ösztöndíjat.

Részletek
Minőségi dallamok a művészeti iskolában

Minőségi dallamok a művészeti iskolában

2017. december 6. 12:30

Brácsa- és zongora kamaraestet rendeztek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában december 5-én, amelyen Nagy Enikő brácsaművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense és Császár Zsuzsanna zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatója mutattak be néhány darabot a zeneirodalom különlegességei közül.

Részletek
Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

2017. december 4. 09:30

Sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a kiadványt, amely a Kunság értékeit tárja az olvasók elé december 2-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kunság I. Kollégium, amelynek kutatási anyagát tartalmazza feldolgozva ez a könyv DVD melléklettel a Lakitelek Népfőiskola értékfeltáró programja keretében valósult meg.

Részletek
Megnyílt az ART-TURKA karácsonyi vására

Megnyílt az ART-TURKA karácsonyi vására

2017. december 2. 12:30

December 1-jén nyitotta meg kapuit az ART-TURKA karácsonyi vására, ahol Kiskunfélegyháza művészeinek alkotásait lehet megvásárolni. Az ünnepélyes megnyitón Rátkai Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművész Közhasznú Egyesület elnöke köszöntő beszédét követően Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója szólt a megjelentekhez.

Részletek
 Aranyos Csongrádi versmondók

Aranyos Csongrádi versmondók

2017. december 2. 09:30

Arany János, a költőfejedelem címmel tartott zenés-verses előadást a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Csongrádi Versmondók Köre. Az irodalmi műsort a költő születésének 200. évfordulója alkalmából rendezték meg.

Részletek
Döntős mesemondók

Döntős mesemondók

2017. december 1. 12:30

Mesemondó találkozót hirdetett Hétfejű sárkány címmel idén szeptemberben a Petőfi Sándor Városi Könyvtár általános iskolások számára, két korcsoportban. A mesemondás igen népszerűnek bizonyult városunkban, hiszen 90 diák jelentkezett a versenyre. Az elmúlt hetekben rendezték meg a találkozó elődöntőit, ahol minden résztvevő a tetszése szerint kiválasztott magyar népmesét adta elő.

Részletek