Havasi Mikulás

Havasi Mikulás

2013. december 19. 09:24

Szász András Kiválasztottak című, kiadás előtt álló novelláskötetének egyik gyöngyszemével kívánunk meghitt karácsonyi hangolódást a Félegyházi Közlöny minden olvasójának!

Részletek
Móra és Petőfi nyomában Kiskunfélegyházán

Móra és Petőfi nyomában Kiskunfélegyházán

2013. december 19. 09:13

Kiskunfélegyháza különleges irodalomtörténeti háttérrel rendelkezik: itt született Móra Ferenc és a településen élt gyerekkorában Petőfi Sándor. Mindkét irodalmár emlékét a település ma is őrzi: Móra szülőháza, illetve a Petrovics István által bérelt ház helyén álló épület ma emlékházként működik.

Részletek
Gondolatok az Égi vándorról

Gondolatok az Égi vándorról

2013. december 17. 20:34

Augusztus 20-a óta áll városunkban egy olyan köztéri szobor, amely alaposan igénybe veszi a polgárok ízlésvilágát és megosztja véleményüket. Vannak akiknek tetszik a modern alkotás, értik is (ők vannak kevesebben) és vannak akik értetlenkedve, elutasítva állnak meg a Móra gimnázium előkertje előtt, amikor meglátják Morell Mihály: Égi vándor című bronzszobrát.

Részletek

Jövőre újra táncház

2013. december 17. 15:57

– Rocktár csapatunk mindig szívén viselte a nemzeti és népi hagyományok ápolását. Így került sor a népzenei elemeket is felvonultató koncertprodukciók kísérő táncházaira. A műfaj annyira népszerű lett rövid idő alatt a helyi közönség köreiben, hogy mostanra havi rendszerességgel tartunk élőzenés táncházakat – mondja Ónodi Árpád, a Plain-Rock Egyesület és a Rocktár Élőzenei Bázis vezetője.

Részletek
Üdv a Klubban

Üdv a Klubban

2013. december 17. 15:47

A kitartás gyümölcse címmel két oldalas bemutatkozó interjú jelent meg az egyik legrangosabb nemzetközi rockzenei magazin, a Metal Hammer decemberi számában az idén 5 éves Rocktár Élőzenei Bázisról. Ezzel a kiskunfélegyházi Rocktárt vezető Ónodi Árpádnak és csapatának a vidéki élőzenei kultúra életben tartása terén végzett munkáját ismerte el a szakma.

Részletek
Látogatás a KOKI-ban

Látogatás a KOKI-ban

2013. december 17. 15:29

A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében jártak a Mórás diákok. A látogatásról egy diák szemszögéből olvashatnak.

Részletek