Slayer Csabi, Félegyháza metál nagykövete

Slayer Csabi, Félegyháza metál nagykövete

2014. május 16. 07:47

A Schleier név több generációnak is ismerős városunkban. Az idősebbeknek Sanyi bácsi legendás kékfestő műhelye, a fiatalabbaknak pedig Csabi, a magyar metálzenében híressé vált dobos ugrik be. Nagyapa és unokája merőben más téren ugyan, de maradandót alkottak.

Részletek
A szabadságharc félegyházi őrnagyáról jelent meg kötet

A szabadságharc félegyházi őrnagyáról jelent meg kötet

2014. május 15. 12:59

Az 1848-49-es szabadságharc félegyházi őrnagya, Boczonádi Szabó József életéről és munkásságáról írt könyvet Szász András Pilinszky-díjas író, újságíró. A kiadványt május 14-én a városi könyvtárban ajánlotta az olvasók figyelmébe Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke. Az ünnepi könyvbemutatón jelen volt Boczonádi Szabó József dédunokája, Pototzky Antal és családja, akik forrásanyaggal segítették a szerzőt, és a kiadvány megjelentetésének költségeit is felvállalták.

Részletek
Anyáknapi hangverseny

Anyáknapi hangverseny

2014. május 11. 08:26

Május 9-én és 10-én rendezte meg hagyományos anyák napi hangversenyét a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A koncertet mindkét nap nagy érdeklődés kísérte.

Részletek
Ballagó kiállítás 2014

Ballagó kiállítás 2014

2014. május 6. 17:07

Régi hagyománya már a Móra Ferenc Gimnáziumnak az ún. Ballagó kiállítások, ahol az iskola képzőművész körének végzősei búcsúznak iskolájuktól, szakkörtársuktól egy utolsó kiállítással.

Részletek
Morell Mihály-emléktáblát avattak a gimnáziumban

Morell Mihály-emléktáblát avattak a gimnáziumban

2014. április 29. 11:36

Rendhagyó kiállításmegnyitót rendeztek a Móra Ferenc Gimnázium végzős, képzőművész diákjai április 28-án. A tárlatmegnyitón a kiváló filmesre, képzőművészre, Morell Mihályra emlékeztek. A tárlatmegnyitón emléktáblát avattak az iskola volt diákja, tanára tiszteletére. Az emléktáblát Morell Mihály unokája Dr. Frőlich Rita leplezte le

Részletek
Szoboravató

Szoboravató

2014. április 25. 12:09

Morell Mihály akadémikus, szobrászművész, Szkíta Aranyszarvas Díjjal kitüntetett filmvágó, Kiváló- és Érdemes művész emléktábláját avatják fel április 28-án, 14 órakor, a félegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban. Köszöntőt mond Rosta Ferenc igazgató, közreműködnek a gimnázium tanulói.

Részletek
Több mint száz csapat jelentkezett a helyismereti vetélkedőre

Több mint száz csapat jelentkezett a helyismereti vetélkedőre

2014. április 23. 11:23

Közel 100 általános és középiskolás csapat jelentkezett a Kiskun Múzeum X. helyismereti vetélkedőjére. A „Boldog békeidők-boldogtalan háború” címmel meghirdetett program célja az, hogy a diákok az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából megismerkedjenek a „boldognak” tartott időszakkal, valamint az első világégés sorsfordító történetével. A vetélkedő csapatoknak Kiskunfélegyházához kötődő feladatokat kell megoldani ahhoz, hogy a városalapítók napján átvehessék a győzteseknek járó okleveleket, jutalmakat.

Részletek
Múzeumtúra

Múzeumtúra

2014. április 17. 08:20

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre, április 27-én, vasárnap, az Országházban kiállított Seudo-kicsek és a Szent István Bazilika megtekintésére.

Részletek
Kismakkos gála Gátéron

Kismakkos gála Gátéron

2014. április 15. 14:36

Húsz esztendővel ezelőtt, Jánosi Benő vezetésével alakult meg Gátéron a Kismakkos Néptánc Együttes. Először egy szüreti felvonuláson léptek fel, de 1995-től már minden évben megrendezték tavaszköszöntő fesztiváljukat. A jubileum miatt az idei különösen fontos volt a közösség számára. Meghívtak mindenkit, akik a két évtized alatt táncosként, zenészként, vagy közreműködőként segítették az amatőr csoport munkáját. De vendégként érkeztek a kiskunfélegyházi, kiskunmajsai és kecskeméti táncosok, zenészek is, akikkel az évek során szoros barátságot szőttek, számos közös produkcióban vettek részt.

Részletek