Megismerhetjük Schmidt történetét

Megismerhetjük Schmidt történetét

2017. augusztus 18. 10:30

Augusztus 18-án, pénteken 21 órakor - a Félegyházi Napok keretében - folytatódik a művelődési központ filmklubja. Az ingyenes, kertmozis előadáson a Schmidt története című, 2002-ben készült amerikai vígjátékot mutatják be.

Részletek
Móra Ferenc Emléknap

Móra Ferenc Emléknap

2017. július 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, szerdán.

Részletek
Szentmihályon perdül táncra Mátyás király

Szentmihályon perdül táncra Mátyás király

2017. július 12. 11:30

A szegedi Délikert Néptáncegyüttes és a Félegyházi Táncszínház szabadtéri táncjátékban mutatja be Corvin Mátyás uralkodását. Július 15-én, szombaton 21 órakor, a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Házban, a Dél-Dunántúli Regionális Alapítvány szervezésében, a Reformáció évének alkalmából mintegy kétórás, fergeteges szabadtéri táncszínházat rendeznek a szegedi Délikert Néptáncegyüttes és a Félegyházi Táncszínház közreműködésével.

Részletek
Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halat szombaton Baján

Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halat szombaton Baján

2017. július 7. 10:15

Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is összesen legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton. Az európai hírű Bajai Halfőző Fesztivál július 6-a és 9-e között a halászlé mellé számos szórakoztató programot is kínál a helybélieknek és a látogatóknak.

Részletek
Jakab-napi vigasság

Jakab-napi vigasság

2017. július 21. 11:00

E címmel rendeznek egész napos kulturális, szórakoztató napot július 22-én, szombaton Jakabszálláson, a parkerdőben. Lesz többek között főzőverseny, lovasbemutató, Street Fighter show, Mama Dance, divatbemutató, kóstolók és kézművesek utcája. Fellép a Trial Duó, a TST Dance Stúdió, Zoltán Erika és a Stefy Band. A helyszínen véradási és szemvizsgálati lehetőség várja az érdeklődőket. A rendezvényen büfé üzemel.

Részletek
A szív hídjai

A szív hídjai

2017. július 7. 14:00

Igazi romantikus, kertmozis kikapcsolódást ígér a művelődési központ júliusi filmklubja. Ezúttal Clint Eastwood főszereplésével és rendezésével ajánlják az 1995-ben készült, A szív hídjai című filmet. Partnere a méltán híres Meryl Streep. A vetítés július 7-én, pénteken 21 órakor lesz. Az előadás, mint mindig, ingyenes mindenki számára.

Részletek
Programok a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

Programok a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

2017. július 1. 08:15

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 rendezvény keretében július 3-9. között valamennyi nemzeti parkunk - közte a Kiskunsági Nemzeti Park is - változatos programokkal várja a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Részletek
30 éves a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

30 éves a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

2017. június 30. 17:00

Ezt az évfordulót ünnepli a zenekar jubileumi koncerttel július 1-jén, szombaton 20 órakor a polgármesteri hivatal előtt tartandó koncertjével. Vezényel Jankovszki Ferenc, Kis-Fekete Vilmos és Tóth László. Fellép a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar Nagy János karigazgató vezetésével, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre irányításával és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar. Az előadás ingyenes. Rossz idő esetén a rendezvényt a Kossuth Lajos Szakiskolában tartják meg.

Részletek
Fogathajtó verseny Pálmonostorán

Fogathajtó verseny Pálmonostorán

2017. június 23. 15:30

A pálmonostori fogathajtó verseny ma már több, mint amatőr hajtók megméretése. Olyan közösségi eseménnyé nőtte ki magát, amihez ragaszkodnak a helybeliek. Ebből az alkalomból rendez fogathajtó versenyt a Pálmonostori Lovas Egyesület július 1-jén, szombaton a település lovas pályáján, a volt vásártéren.

Részletek