Emberi sorsok a fotós szemével

Emberi sorsok a fotós szemével

2016. február 4. 09:30

A kiskunfélegyházi születésű Horváth Péter Balázs Béla-díjas fotográfus kiállítására kerül sor február 5-én, pénteken 17 órakor a művelődési központban. A tárlatot Kincses Károly fotómuzeológus nyitja meg.

Részletek
Felvételi tájékoztató a művelődési központban

Felvételi tájékoztató a művelődési központban

2016. január 24. 11:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár tájékoztató előadást szervez a felsőoktatási intézménybe jelentkező fiatalok részére a felvételi eljárásról. A fórum vendége Balogh Ilona, az Oktatási Hivatal munkatársa lesz. A rendezvény január 26-án, kedden 14.30-kor kezdődik a művelődési központban, ahol a résztvevőknek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a 2016-os felvételi eljárás és pontszámítás kapcsán.

Részletek
Mathias Corvinus Collegium – Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium – Középiskolás Program

2016. január 13. 15:30

Január 14-én, csütörtökön Kiskunfélegyházára érkeznek a Középiskolás Program képviselői a Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol diákoknak mutatják be a tervezetet. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető, ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

Részletek
Éljünk egészségesen!

Éljünk egészségesen!

2016. január 23. 18:00

Ismét várja közönségét a városi könyvtár Éljünk egészségesen! című előadás-sorozata. A rendezvény célja, hogy időről időre egészséges ételekkel, azok elkészítésével és élettani hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Január 26-án, kedden 17 órakor salátákat lehet készíteni, de nem marad el a szokásos könyvbemutató és kóstolás sem.

Részletek
Népzene, kicsit másként

Népzene, kicsit másként

2016. január 22. 15:30

A Hattyúházi Folk Esték újabb rendezvényére kerül sor január 28-án, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Népzene, kicsit másként című est vendége a hódmezővásárhelyi Ördögfű zenekar lesz. Házigazda: Zsirmik István.

Részletek
A doni katasztrófára emlékezik Kiskunfélegyháza

A doni katasztrófára emlékezik Kiskunfélegyháza

2016. január 11. 13:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tisztelettel hívja a város polgárait a doni katasztrófa 73. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött emlékező rendezvényére január 12-én, kedden 15 órára.

Részletek
Jobb veled a világ

Jobb veled a világ

2016. január 10. 15:00

A Jobb Veled a Világ csoportos véradást szervez az önzetlen szeretet jegyében az Országos Vérellátó Szolgálat számára Kiskunfélegyházán, a József Attila Általános Iskolában január 11-én, hétfőn 15 és 18 óra között. A szervezők kérik, hogy személyi igazolványt, TAJ-kártyát és lakcímkártyát mindenki vigyen magával.

Részletek
Esküvőkiállítás Kiskunfélegyházán

Esküvőkiállítás Kiskunfélegyházán

2016. január 17. 13:00

Február 14-én, vasárnap rendezik meg Kiskunfélegyházán a már hagyományos Esküvőkiállítást és Valentin Napi Vásárt. A rendezvénynek ezúttal a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet. Az idei évben házasodni kívánó és beiratkozott fiatalok között két görögországi szálláslehetőséget valamint egyéb ajándékokat sorsolnak ki. A helyszínen beiratkozók 50%-os kedvezményt kapnak a polgármesteri hivatal dísztermének bérleti díjából. Részvételi feltételek a kiállítás napján a helyszínen olvashatók.

Részletek
Augusztusban ismét Kurultaj

Augusztusban ismét Kurultaj

2016. február 13. 11:30

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség idén, augusztus 12-e és 14-e között rendezi meg a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója. A Turán Szövetség hívására száznál több csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

Részletek
Itt a farsang, áll(jon) a BÁL!

Itt a farsang, áll(jon) a BÁL!

2016. január 29. 15:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden kedves mulatni, szórakozni, beöltözni vágyót január 30-án, szombaton egy fergeteges farsangi mulatságra.

Részletek