Falunapot rendeznek Bugacon

Falunapot rendeznek Bugacon

2017. június 21. 17:30

Színes, ingyenes programokkal várják a bugaciakat és a környéken élőket a település falunapjára, június 24-én, szombaton a művelődési ház melletti területeken. A délelőtt folyamán főzőversenyre, strandfocira, sakkversenyre, tájjellegű ételek bemutatójára és bábelőadásra is sor kerül.

Részletek
Közhírré téteik!

Közhírré téteik!

2017. szeptember 7. 15:30

Az Integrál Zrt. Kiskunfélegyháza és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hívja Félegyháza és a környező települések lakót a XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaira, szeptember 8-án és 9-én.

Részletek
Itt a vakáció – Mire figyeljünk a táborválasztásnál?

Itt a vakáció – Mire figyeljünk a táborválasztásnál?

2017. június 19. 09:30

10 hét a nyári szünet, ebbe akár 2–3 tábor is beleférhet: ottalvós vagy bejárós, sport vagy kézműves témájú, az iskola által szervezett vagy hivatásszerűen ezzel foglalkozó szakemberek által meghirdetett. Mire figyeljünk a tábor kiválasztásánál? Min múlhat, hogy jól fogja-e magát érezni a gyermekünk? A Budapesti Békéltető Testület által kiadott Mindennapi fogyasztóvédelem című magazin legfrissebb számának cikke néhány alapvető fontosságú szempontot mutat be.

Részletek
Lechner, az alkotó géniusz

Lechner, az alkotó géniusz

2017. június 18. 13:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a június 23-án, pénteken 17 órakor tartandó kiállítására a Hattyúházba. A Lechner, az alkotó géniusz című tablókiállítást dr. Sisa József, az MTA BTK Művészettörténeti Intézetének tudományos tanácsadója nyitja meg. Köszöntőt mond Brunner Attila művészettörténész. A tárlat augusztus 11-éig látogatható.

Részletek
Ingyenes gyermekprogramok a strandon

Ingyenes gyermekprogramok a strandon

2017. június 30. 08:30

Vidám, játékos programokkal, palacsintával várja a gyermekeket a Félegyházi Termál Parkfürdő július 2-án, vasárnap. Vízparti koncertet ad a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar de kipróbálhatják Vörös János népi játékait és a pedálos gokartot is.

Részletek
XV. Kossuthvárosi juniális

XV. Kossuthvárosi juniális

2017. június 23. 12:30

Június 24-én, szombaton ismét Kossuthvárosi Juniális várja a körzet és a város lakóit az óvoda mögötti füves parkban. Az eddigi évekhez hasonlóan színes programok szórakoztatják majd a látogatókat, a vállalkozó kedvűek főzőversenyen is részt vehetnek, ígéri a rendezvény két szervezője, dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő.

Részletek
Történelmi forgatag Visegrádon

Történelmi forgatag Visegrádon

2017. június 13. 08:15

Amikor Károly Róbert 1335-ben királytalálkozóra hívta a cseh és a lengyel uralkodót, az udvarnép hatalmas ünnepséget tartott a vendégek és kíséretük tiszteletére. Ennek a középkori dínomdánomnak a forgatagát idézi meg a Visegrád történelmi városrészeiben zajló szabadtéri fesztivál.

Részletek
Közönségtalálkozó a könyvtárban

Közönségtalálkozó a könyvtárban

2017. június 26. 16:30

Közönségtalálkozót tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a Rabigába hajtva - Fejezetek Kiskunfélegyháza szovjet megszállásából, hadifogság, kényszermunka című könyv megjelenése alkalmából. A rendezvény június 27-én, kedden 17 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Előadó: Hajagos Csaba, a Bács-Kiskun Megyei Múzeum munkatársa, a könyv témafelelőse, a kutatás szakmai vezetője.

Részletek
Nyílzápor Ópusztaszeren

Nyílzápor Ópusztaszeren

2017. június 11. 10:15

Vegye célba Ópusztaszert, váljon részesévé az ősi magyar kultúrának! A Pozsonyi-csata 1110. évfordulója alkalmából Ópusztaszerre érkeznek a nagyszentmiklósi kincsek. A XI. Nyílzápor és íjásztalálkozón több ezer nyílvessző festi sötétre az eget június 18-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Részletek