Legyünk és tegyünk együtt az önkéntesség világnapján!

Legyünk és tegyünk együtt az önkéntesség világnapján!

2016. szeptember 1. 11:45

A Kecskeméti Vadaskertnek ajánlják fel segítségüket az önkéntesség világnapján a kecskeméti székhelyű Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács- Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai. A Legyünk együtt! Tegyünk együtt! elnevezésű kezdeményezésükhöz azonban bárki csatlakozhat.

Részletek
Előadássorozat 1956-ról

Előadássorozat 1956-ról

2016. szeptember 7. 16:30

Szank Községi Önkormányzat tisztelettel hív minden érdeklődőt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ingyenes előadássorozatára a szanki Művelődési Házba. (Szank, Rákóczi utca 22.).

Részletek
Pihenőtér

Pihenőtér

2016. augusztus 31. 15:30

A XVIII: Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében nyílik meg Csille Márti nemezes iparművész "Pihenőtér" című kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban szeptember 8-án, csütörtökön, 17 órakor. Csille Márti 25 éve nemezel, évek óta tart tanfolyamokat felnőtteknek, gyerekeknek. Rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi kiállításokon.

Részletek
A selyem érintése

A selyem érintése

2016. szeptember 5. 11:30

A Holló László Képzőművész Kör szeretettel hív minden érdeklődőt Varga Erika: A selyem érintése című kiállításának megnyitójára szeptember 7-én, szerdán, 18 órára a művészkör galériájába. A tárlatot dr. Kása Zsuzsanna nyitja meg. A kiállítás szeptember 17-éig látogatható.

Részletek
Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2016. szeptember 3. 11:45

Szeptember 4-én, vasárnap az Emlékpark egyik legfontosabb ünnepén felidézik a régi búcsúk hangulatát. A püspöki szentmisére lovaskocsikon, hintókon, szekereken érkeznek a környékbeliek. Egész napos családi program, vurstli, vásár és népzene várja a látogatókat.

Részletek
Gazdakörök szüreti felvonulása

Gazdakörök szüreti felvonulása

2016. augusztus 26. 07:30

Szeptember 17-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok.

Részletek
Ismét Nyeregszemle

Ismét Nyeregszemle

2016. augusztus 23. 14:40

A rossz időjárás miatt júliusban elhalasztott Nyeregszemlét augusztus utolsó hétvégéjén, 27-28-án, szombaton és vasárnap rendezik meg. Talán nem korai még a szervezők öröme, hiszen az előrejelzések verőfényes napsütést és igazi kánikulát jósolnak. Solymosi Bertold főszervező elmondta: mintegy 150 lovat várnak, és a csikós versenyen várhatóan rekord számú versenyző indul. 

Részletek
Szombaton lesz a Hírös Vágta

Szombaton lesz a Hírös Vágta

2016. augusztus 23. 08:15

Augusztus 27-én, szombaton immár második alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamát, a Hírös Vágtát az Izsáki úton levő Rudolf laktanya területén. Az esemény egyben a 82. Hírös Hét Fesztivál zárónapja is.

Részletek