Jótékonysági előadás Lilláért

Jótékonysági előadás Lilláért

2014. november 19. 20:00

120 belépőjegy és mintegy 260 támogatói jegy kelt el eddig a szombati Naftalin előadásra, amelynek bevétele az egy éves, súlyosan beteg Kollár Lillát és családját támogatja – tudtuk meg Horváth Gábor képviselőtől, a jótékonysági est főszervezőjétől, aki hangsúlyozta: mindazok, akik jegyet váltanak nem csak abba lehetnek biztosak, hogy jó ügyet támogatnak, de remek szórakozásra is számíthatnak.

Részletek
Szomszédolás Ópusztaszeren

Szomszédolás Ópusztaszeren

2014. október 18. 15:00

A szentendrei székhelyű Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) első alkalommal rendezte meg „Szomszédolás” nevű programját a Dél-Alföldön, október 16-án. A rendezvény célja egymás intézményeinek és munkájának megismerése, a jó közművelődési és múzeumpedagógiai gyakorlatok bemutatása, megismertetése és azok adaptálása. Idén a Csongrád megyeiek fogadták a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei kollégákat.

Részletek
"Megtizedeltek"

"Megtizedeltek"

2014. október 9. 17:15

Tudományos és szakma-népszerűsítő konferenciát rendez a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az I. világháború első centenáriumi évében. A rendezvényre október 20-án és 21-én kerül sor a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyének Dísztermében, a Rákóczi út 1. sz. alatt.

Részletek
Ünnepi hangverseny

Ünnepi hangverseny

2014. október 4. 10:55

A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Fúvószenekar szeretettel hív mindenkit a zene világnapjára rendezett koncertjére a Szent István templomba. A hangverseny 19 órakor kezdődik. Vezényel: Tóth László és Kis-Fekete Vilmos.

Részletek
Gazdag programok Ópusztaszeren

Gazdag programok Ópusztaszeren

2014. szeptember 30. 07:30

A Szent Mihály-napi rendezvényen elfeledett mesterségekkel és a régi Mihály-napi kirakodóvásárok varázslatos hangulatával ismerkedhetnek az érdeklődők az ópusztaszeri skanzenben. A résztvevők kipróbálhatják a szőlőpréselést, bőven fogyaszthatnak magyar szőlőt és mustot. Egész napos múltidéző programok, iparos bemutatók és kézműves vásár színesíti a családok élményeit. Külön kiemelendő, hogy idén most először a vendégek kipróbálhatják és megtekinthetik a járgányos, lóval meghajtott paprikamalmot.

Részletek
Molnár István kiállítása

Molnár István kiállítása

2014. szeptember 24. 17:00

Otthon címmel nyílik meg Molnár István festőművész, a Holló László Képzőművész Kör vezetőjének kiállítása október 14-én kedden, 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Színházak délutánja Kecskeméten

Színházak délutánja Kecskeméten

2014. szeptember 17. 08:30

„Színházak délutánja” lesz szeptember 20-án, szombaton 14.00-18.00 óráig a kecskeméti Katona József Színházban. A program részeként ismét szerveznek kulisszajárást „évadtitkokkal”.

Részletek
Tökfesztivál Kikindán

Tökfesztivál Kikindán

2014. szeptember 17. 08:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Testvérvárosi Egyesület 2014-ben egynapos utazást szervez testvérvárosunkba, Kikindára, a XXIX. tökfesztiválra 2014. október 11-én.

Részletek