Fekete Pál szoboravató

Fekete Pál szoboravató

2015. november 4. 17:15

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit november 6-án, pénteken 11 órára a Deák Ferenc utca - Korond utca találkozásához a Fekete Pál-mellszobor avató ünnepségére.

Részletek
Jótékony Bohémek

Jótékony Bohémek

2015. november 4. 11:40

Az idén 30 éves Bohém Ragtime Jazz Band jótékonysági koncertjére kerül sor Kecskeméten november 8-án, vasárnap 18 órakor a Hírös Agóra színháztermében. Az "Év jazzegyüttese"-ként eMeRTon-díjas zenekar tizedik alkalommal rendez nagyszabású jótékonysági koncertet, mindig egy kiválasztott szervezet részére.

Részletek
Őszi irodalmi est

Őszi irodalmi est

2015. november 3. 08:20

Nyáron, a Múzeumok éjszakáján volt az első felolvasó est Kecskeméten, a Valentino Kávéházban. Akkor Galuska László főiskolai tanár, dramaturg, Rajnai Attila újságíró és Kávai Katalin tanár, író olvasták fel saját írásaikat.

Részletek
Megnyílnak a belső utak

Megnyílnak a belső utak

2015. november 9. 14:00

Szabó Ildikó kiskunfélegyházi művésztanár kiállítása nyílik november 13-án, pénteken 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója nyitja meg. Közreműködnek az intézmény tanárai. A kiállítás január 16-áig látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében.

Részletek
"Szemedben éles fény legyen a részvét"

"Szemedben éles fény legyen a részvét"

2015. november 13. 11:30

A 130 éve született Kosztolányi Dezsőről tart előadást Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár, Kiskunfélegyháza díszpolgára "Szemedben éles fény legyen a részvét" címmel. Az irodalmi estre november 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban kerül sor.

Részletek
"A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter”

"A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter”

2015. november 12. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tart előadást Tóth Istvánné, a Közgazdasági Szakközépiskola tanára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciójának tagja Klebelsberg Kunoról. A születésnapi portréra november 12-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Hattyúházban.

Részletek