Kézilabdabál a Desperadoban

Kézilabdabál a Desperadoban

2016. május 6. 17:00

A Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre Kézilabda Szakosztálya szeretettel vár minden érdeklődőt a III. Kézilabdás Sportbálra. A rendezvény május 21-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Desperado Étteremben, a Szent János tér 5. szám alatt. A vacsorajegy ára 3000 forint, jegy nélkül 1500 forint. További információ és jegyrendelés Túri Anikónál, a 70/613-78-25-ös telefonszámon lehet.

Részletek
IV. Szivárvány Majális

IV. Szivárvány Majális

2016. május 12. 09:30

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 3. szám alatti otthona szeretettel hív mindenkit a IV. Szivárvány Majális rendezvényére május 14-én, szombaton. Adományaikkal az intézmény ellátottjainak részére rehabilitációs eszközök beszerzéséhez, kulturális  tevékenységek  szervezéséhez, szabadidős programok rendezéséhez járulnak hozzá. A nap folyamán büfé üzemel, ahol lehetőség van kolbász, palacsinta, pörkölt, sült hal, flekken, sütemény, üdítő fogyasztására is.

Részletek
A Születés hete a Betűbölcsiben

A Születés hete a Betűbölcsiben

2016. május 2. 11:30

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit a Születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezendő programjára május 3-án, kedden 9.30-ra a városi könyvtárba.

Részletek
IV. Helyi Termék  Ünnep Kecskeméten

IV. Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

2016. április 21. 10:20

Negyedik alkalommal rendezi meg Kecskemét Főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a IV. Helyi Termék Ünnepet május 7-én és 8-án, melynek kiemelt programja a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napja. A kétnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat.

Részletek
Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

2016. április 30. 11:30

Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozóra és Versenyre kerül sor május 7-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban. A rendezvény díszvendége Balázs Árpád, Erkel-díjas, Magyar Örökség Díjas és Érdemes Művész, zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára lesz.

Részletek
II. Kutyás séta

II. Kutyás séta

2016. április 22. 07:30

Második alkalommal szervezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Jótékonysági kutyás sétát április 24-én, vasárnap 16 órától a Hősök Parkjában, ahol sor kerül egy bemutatóra a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola növendékei jóvoltából. Ez után a Kossuth utcán sétálnak két- és négylábúak, majd visszatérnek a Hősök Parkjába. Az idei sétán is a helyi menhelyet támogatják, az adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládába várják. A szervezők kérik, hogy a rendezvényre kutyával érkezők feltétlenül vigyék magukkal az állat oltási könyvét.

Részletek
Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

2016. április 13. 07:30

A városi könyvtárban kerül sor Simon Miklós szegedi születésű képzőművész kiállításának megnyitójára április 15-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatja be. Közreműködik Varga Katalin, a Credo együttes tagja. A kiállítás május 14-éig látogatható.

Részletek
Örömvonalak

Örömvonalak

2016. április 12. 12:30

Dr. Farkas Gábor DLA Ybl-díjas könyvbemutatójára kerül sor április 14-én, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban. Az Örömvonalak című kötetről a szerzővel Borzák Tibor újságíró-szerkesztő beszélget. A vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester köszönti. A könyvet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatják.

Részletek
Fiatal kutatók bemutatkozása

Fiatal kutatók bemutatkozása

2016. április 12. 15:30

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt április 18-án, hétfőn, 17 órára a „Fiatal kutatók bemutatkozása” előadás-sorozatában Farkas Kristóf Vince történész, PhD hallgató (Jász Múzeum) doktori disszertációjának ismertetésére. Témája: A Jászkun kerület tisztikara és társadalmi kötődése – kiemelten a Kiskun kerület bemutatása.

Részletek