Közönségtalálkozó a Hazajáró című műsor alkotóival

Közönségtalálkozó a Hazajáró című műsor alkotóival

2015. november 3. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket november 3-án, kedden 17 órára a művelődési központba. Azt est keretében közönségtalálkozót tartanak, melynek vendégei Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, a Duna Tv Magyar Örökség-díjas, Hazajáró - honismereti magazinműsorának alkotói lesznek. Belépés ingyenes látogatói jeggyel, amely a városi könyvtárban kérhető.

Részletek
Kerek betűrengeteg

Kerek betűrengeteg

2015. november 6. 16:15

A Művelődési Központ és a Móra Ferenc Társaság szeretettel várja az óvodásokat és iskolásokat a Művelődési központ színháztermébe MÓRA MESEBIRODALMA - A Kerek Betűrengeteg című gyermekszínházi előadásra. Írta: Vészíts Andrea, Móra Ferenc dédunokája. Előadja a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

Részletek
Számítógépes tanfolyam kezdőknek

Számítógépes tanfolyam kezdőknek

2015. október 16. 09:30

Október 19-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban másodszor is kezdetét veszi a számítógépes tanfolyam, amely különböző korosztályú és tudású jelentkezők számára kínál számítástechnikai képzést. A résztvevők alapvető informatikai ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket ezt követően a mindennapi életükben hasznosíthatnak, és esetleg a munkájukban is tudnak alkalmazni.

Részletek
Helyszínváltozás! - Soltvadkerten játszik a KHTK I. csapata

Helyszínváltozás! - Soltvadkerten játszik a KHTK I. csapata

2015. október 15. 13:00

A KHTK Labdarúgó Szakosztálya tájékoztatja a szurkolókat, hogy az október 17-i, 14.30-kor esedékes KHTK I. - Akasztó megye I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzést a Honvéd center pálya talajának javítási munkálatai miatt, Soltvadkerten, műfüves pályán rendezik meg, változatlan időpontban. A KHTK-FTSI - Akasztó U19-es bajnoki mérkőzés változatlan helyen és időben, október 17-én, szombaton 12.15-től lesz megtartva a Honvéd sporttelep hátsó pályáján. Mindkét mérkőzés megtekintése ingyenes!

Részletek
Találkozás Buda Ferenc költővel

Találkozás Buda Ferenc költővel

2015. október 22. 07:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja és várja az érdeklődőket október 22-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba. Az est vendége Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő lesz, akivel K. Csontosné Tompa Anna nyugalmazott pedagógus beszélget.

Részletek
Zarándoklat Berecz Skolasztika tiszteletére

Zarándoklat Berecz Skolasztika tiszteletére

2015. október 15. 08:25

Gyalogos zarándoklatot szerveznek Berecz Skolasztika (1898-1932) emlékére a kiskunfélegyházi Ó-templomból a tiszaalpári Zárdatemplomig október 17-én, szombaton. Az eseményen részt vesz Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A zarándoklat a Szentcsalád kíséretében Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéivel történik.

Részletek
Íjásztalálkozó Pálmonostorán

Íjásztalálkozó Pálmonostorán

2015. október 14. 12:20

A Huszka József Hagyományőrző Egyesület íjásztagozata - együttműködve Pálmonostora község önkormányzatával - október 17-én, szombaton tartja első íjász megmérettetését. A verseny helyszíne a művelődési ház mögötti terület. Nevezni reggel 8 órától lehet bármely íjtípussal, a célok 2D és mozgó célok. A helyszínen meleg étel és büfé várja a résztvevőket. További információ a 06-70/635-2018-as telefonszámon.

Részletek
1956-ra emlékezik városunk

1956-ra emlékezik városunk

2015. október 21. 19:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 59. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi megemlékezésre, október 22-én, csütörtökön.

Részletek