Családi Nap az Arborétumban

Családi Nap az Arborétumban

2016. június 3. 08:15

Szeretettel várják a családok apraját-nagyját a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családi Napjára, június 4-én, szombaton a kecskeméti Arborétumban. Az érseki szentmisét családi kalandtúra követi 12 állomással. A résztvevő családok között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Részletek
Gyermek- és családi nap

Gyermek- és családi nap

2016. május 27. 09:30

Gyermek- és családi napot szervez Ván Jenő önkormányzati képviselő, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Selymesért Egyesület május 29-én, vasárnap a Selymesi Közösségi Háznál. A gyermekeknek minden ingyenes, a felnőtteknek 500 forint a belépő.

Részletek
Gyermeknap a Gazdakörben

Gyermeknap a Gazdakörben

2016. május 19. 16:30

Ván Jenő önkormányzati képviselő és a Gazdakör közössége szervezésében tartanak gyermeknapot a Nagyszőlő úti Gazdakörben május 22-én, vasárnap 12 órától. Gyermekeknek ingyenes a belépő, a felnőtteknek 500 forint. A nap folyamán vetélkedők, sportos népi játékok, gyermekforgó, lovaglás, íjászat, ugrálóvár, trambulin, sétakocsikázás, arcfestés várja a kicsiket és nagyokat.

Részletek
Világsztárok a szomszédban

Világsztárok a szomszédban

2016. május 19. 08:15

Világsztárokat hoz a Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra közös Kodály-bérlete Kecskemétre. Miklósa Erika lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Kobayashi Ken-Ichiro vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart, de nagyszabású jubileumi Kodály hangverseny is szerepel a koncertsorozatban.

Részletek
Mesés könyvajánló Gyermeknapra

Mesés könyvajánló Gyermeknapra

2016. május 19. 09:30

A Gyermeknapot a világ legtöbb országában megünneplik. Eredetéről számos történetet lehet hallani. A legtöbben azt mondják, hogy ennek a napnak a megünneplése Törökországból ered.

Részletek
Miénk itt a tér - szabadtéri kiállítás és fesztivál

Miénk itt a tér - szabadtéri kiállítás és fesztivál

2016. május 18. 07:30

Május 20-a és 29-e között rendezik meg idén Félegyházán a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítást és fesztivált, amelynek mottója: „ha az alkotóhoz nem megy el a látogató, a látogatóhoz megy el az alkotó”. A rendezvénysorozatot hagyományszerűen rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete a Petőfi téren és a ’48-as Szabadságharc szökőkút körül, a Városalapítók Heti programsorozathoz kapcsolódva. Kovács-Csonka Szilviát, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatóját kérdeztük a részletekről.

Részletek
Múzeumtúra Szegedre

Múzeumtúra Szegedre

2016. május 25. 09:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumtúrát szervez Szegedre május 28-án, szombaton a Somogyi-könyvtár emlékkönyvtára, nevezetes épületek, a Móra Ferenc Múzeum (belépő: felnőtt 890 Ft, nyugdíjas 590 Ft, 70 év felett 200 Ft) és az Alsóvárosi Ferences templom és kolostor (belépő: 540 Ft) megtekintésére.

Részletek
Operettgála és táncdalest Bugacpusztán

Operettgála és táncdalest Bugacpusztán

2016. május 15. 11:30

Május 21-én második alkalommal rendezik meg az Operettgálát, melynek a varázslatos Bugacpuszta ad otthont. Neves művészek, nagyzenekar, tánckar előadása nyújt felejthetetlen élményt az 1000 fős közönség számára. Az idei év különleges, hisz most ünneplik a Táncdalfesztivál 50. évfordulóját. Az arany jubileum alkalmából neves sztárvendégek segítenek felidézni a Táncdalfesztiválok hangulatát.

Részletek
A VII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!

A VII. Rocktábor nagyobb lesz, mint valaha!

2016. május 11. 07:30

Öt kiskunfélegyházi általános iskolába látogatott el május 9-én a tavalyi Rocktábor felfedezett zenekara, a tehetséges 14-15 évesekből álló Shelters együttes, hogy népszerűsítse a Rocktábort. A zenekart nagy siker fogadta mindenhol, gyermektársaik a lendületes koncertek után autogram-kérésekkel rohamozták meg kicsi "rocksztárjaikat". Szabó Imike, a Rocktár 8 éves dobzsenije egy meglepetés dobszólóval ejtette ámulatba a fiatalokat, aki idén először fog részt venni a táborban, de már nyugodtan alapíthatna saját zenekart tudása alapján.

Részletek