Biblia, a helyes táplálkozásról

Biblia, a helyes táplálkozásról

2015. november 16. 18:15

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket az Oltalom Alapítvány szervezésében egy bemutatkozó előadásra november 17-én, kedden 17 órára a Hattyúházba Biblia, a helyes táplálkozásról címmel. Előadó Gyugel Róbert, az alapítvány munkatársa. Az est folyamán egészséges ételeket - pástétomokat, szendvicskrémeket - készítenek.

Részletek
Hamarosan itt a Mikulás!

Hamarosan itt a Mikulás!

2015. november 30. 07:30

Mikulásünnepséget rendeznek december 4-én, pénteken 17 órakor Kiskunfélegyházán a Vállalkozók Ipartestületi székházában, a Móra tér 9. szám alatt. A Télapó minden gyermeket megajándékoz egy kis édességgel és műsorral. A rendezvény ideje alatt a szülőket is megvendégelik süteménnyel, teával és forralt borral. Aki szeretne az ünnepségen részt venni, jelentkezzen december 1-jéig a 06-30-422-4817-es telefonszámon.

Részletek
Rákász Gergely koncertezik Kiskunfélegyházán

Rákász Gergely koncertezik Kiskunfélegyházán

2015. december 28. 17:30

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2015-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. A művész a Bach 4 X-Mas koncertjével december 29-én, kedden 17 órakor lép fel Kiskunfélegyházán, a művelődési központ színháztermében.

Részletek
Megengeded magadnak?

Megengeded magadnak?

2015. november 26. 09:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit november 26-án, csütörtökön 17 órára a Hattyúházban rendezendő könyvbemutatóra. Dr. Domján Mihály tanácsadó, szakpszichológus és családterapeuta Megengeded magadnak? című könyvét a szerző ismerteti.

Részletek
Adventi keresztállítás

Adventi keresztállítás

2015. november 27. 11:30

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit november 29-én, vasárnap 15 órakor az adventi keresztállításra. A Petőfi szobor előtti téren tartandó ünnepségen részt vesznek a Sarlós Boldogasszony Templom és a Szent István Templom lelkipásztorai, Kiss Ákos Jenő, Varga Mihály, Manninger Lencsi és Kollár László önkormányzati képviselő. A helyszínen a rendezvén ideje alatt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést tartanak. Rászorulók részére ingyenes ruha- és ételosztást szerveznek a rendezvény után.

Részletek
Művészeti alkotások kalapács alatt

Művészeti alkotások kalapács alatt

2015. november 20. 09:30

Ismét árverésre készülhet a félegyházi műgyűjtő és művészetkedvelő közönség: november 25- én, szerdán 17 órai kezdettel megrendezi szokásos jótékonysági aukcióját a Dózsa György Általános Iskola. Ezúttal 20 gyermekmunka és 92 művészeti alkotás – főleg festmények és kerámiák – kerülnek kalapács alá – mondta el Terbe Ákosné igazgató.

Részletek
Fekete Pál szoboravató

Fekete Pál szoboravató

2015. november 4. 17:15

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit november 6-án, pénteken 11 órára a Deák Ferenc utca - Korond utca találkozásához a Fekete Pál-mellszobor avató ünnepségére.

Részletek
Jótékony Bohémek

Jótékony Bohémek

2015. november 4. 11:40

Az idén 30 éves Bohém Ragtime Jazz Band jótékonysági koncertjére kerül sor Kecskeméten november 8-án, vasárnap 18 órakor a Hírös Agóra színháztermében. Az "Év jazzegyüttese"-ként eMeRTon-díjas zenekar tizedik alkalommal rendez nagyszabású jótékonysági koncertet, mindig egy kiválasztott szervezet részére.

Részletek
Őszi irodalmi est

Őszi irodalmi est

2015. november 3. 08:20

Nyáron, a Múzeumok éjszakáján volt az első felolvasó est Kecskeméten, a Valentino Kávéházban. Akkor Galuska László főiskolai tanár, dramaturg, Rajnai Attila újságíró és Kávai Katalin tanár, író olvasták fel saját írásaikat.

Részletek