Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

2016. április 30. 11:30

Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozóra és Versenyre kerül sor május 7-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban. A rendezvény díszvendége Balázs Árpád, Erkel-díjas, Magyar Örökség Díjas és Érdemes Művész, zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára lesz.

Részletek
II. Kutyás séta

II. Kutyás séta

2016. április 22. 07:30

Második alkalommal szervezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Jótékonysági kutyás sétát április 24-én, vasárnap 16 órától a Hősök Parkjában, ahol sor kerül egy bemutatóra a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola növendékei jóvoltából. Ez után a Kossuth utcán sétálnak két- és négylábúak, majd visszatérnek a Hősök Parkjába. Az idei sétán is a helyi menhelyet támogatják, az adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládába várják. A szervezők kérik, hogy a rendezvényre kutyával érkezők feltétlenül vigyék magukkal az állat oltási könyvét.

Részletek
Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

2016. április 13. 07:30

A városi könyvtárban kerül sor Simon Miklós szegedi születésű képzőművész kiállításának megnyitójára április 15-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatja be. Közreműködik Varga Katalin, a Credo együttes tagja. A kiállítás május 14-éig látogatható.

Részletek
Örömvonalak

Örömvonalak

2016. április 12. 12:30

Dr. Farkas Gábor DLA Ybl-díjas könyvbemutatójára kerül sor április 14-én, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban. Az Örömvonalak című kötetről a szerzővel Borzák Tibor újságíró-szerkesztő beszélget. A vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester köszönti. A könyvet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatják.

Részletek
Fiatal kutatók bemutatkozása

Fiatal kutatók bemutatkozása

2016. április 12. 15:30

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt április 18-án, hétfőn, 17 órára a „Fiatal kutatók bemutatkozása” előadás-sorozatában Farkas Kristóf Vince történész, PhD hallgató (Jász Múzeum) doktori disszertációjának ismertetésére. Témája: A Jászkun kerület tisztikara és társadalmi kötődése – kiemelten a Kiskun kerület bemutatása.

Részletek
A Bánhidy család története

A Bánhidy család története

2016. április 22. 17:30

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt április 23-án, szombaton 15 órára, Bánhidy Attila nyugalmazott gépészmérnök, családkutató előadására. Az előadás témája: Kiskunfélegyháza elszármazott nemes családjai - A Bánhidy család.

Részletek
Kórushangverseny Kiskunfélegyházán

Kórushangverseny Kiskunfélegyházán

2016. április 21. 12:30

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel vár mindenkit április 23-án, szombaton 16 órakor a 40. Bárdos Lajos Zenei Hetek kertében rendezendő kórushangversenyére a művelődési központba.

Részletek
Tárt kapuk - nyitott nap a félegyházi múzeumokban

Tárt kapuk - nyitott nap a félegyházi múzeumokban

2016. április 11. 15:30

Szeretettel vár minden érdeklődőt programjaira a Kiskun Múzeum április 16-án, szombaton 9-17 óra között. A nyílt napon díjmentesen látogatható a Kiskun Múzeum (dr. Holló Lajos u. 9.), a Petőfi Sándor Emlékház (Petőfi u. 7.) és a Móra Ferenc Emlékház (Móra Ferenc u. 19.).

Részletek
Jótékony buli a kutyamenhelyért

Jótékony buli a kutyamenhelyért

2016. április 15. 07:30

A kiskunfélegyházi kutyamenhely javára szervez jótékonysági koncertet a Rocktár csapata. Az Ónodi Árpád által vezetett egyesület már eddig is számos alkalommal mutatta meg az összefogás erejének lehetőségét. Működésük nyolc éve alatt több jótékony estet szerveztek már, de segítettek helyi és környékbeli beteg gyerekeknek, az Idősek Otthonának, a kórháznak, kulturális és egyéb szervezeteknek.

Részletek