Motoros zarándoklat Pálosszentkúton

Motoros zarándoklat Pálosszentkúton

2019. július 5. 08:30

Keresztény motoros zarándoklat és Nyugdíjas Ki mit tud? lesz a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia szervezésében Pálosszentkúton, július 6-án, szombaton. A programban lesz szentmise, motoros felvonulás, bábelőadás, kerekasztal-beszélgetés, keresztény kívízjáték, Rock Fanatic koncert. Egész nap kézműves foglalkozások, óriás társasjátékok, büfé és sátorozási lehetőség várja a vendégeket.

Részletek
 Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az emlékparkban

Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az emlékparkban

2019. július 5. 13:00

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gyarapodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A gépgyűjtemény átadása július 6-án, szombaton lesz. Ezen a napon veteránjárművek találkozójára is várják a látogatókat. Látható lesz többek között Ford T-Modell Touring, Hofherr traktor és gőzlokomobil.

Részletek
Pásztorkutyás kiállítás és verseny Bugacon

Pásztorkutyás kiállítás és verseny Bugacon

2019. július 4. 16:00

Július 6-án, szombaton 9.30-kor kezdődik a Magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítása XXII. Magyar Országos Terelő Bajnokság minősítő fordulója Bugacpusztán, a Karikás csárda mellett. A rendezvénnyel dr. Ócsag Imre mezőgazdasági mérnök, címzetes állattenyésztési szakíró emléke előtt tisztelegnek. Az ingyenes programon lesz speciál CAC-kiállítás (kuvasz, komondor, puli, pumi, mudi kutyafajták részvételével), terelési képességvizsga, mudi fajta tenyészszemléje valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének BE vizsgája. További programok: csikósbemutató, magyar szürkemarha-gulya felhajtása, pásztormúzeum, pásztorépítmények, pusztai kirándulás lovaskocsival és gyalogosan. 

Részletek
Élőzenés éjszakai fürdő

Élőzenés éjszakai fürdő

2019. június 26. 11:30

Különleges hangulatot varázsolt június 21-én a péntek esti éjszakai fürdőzésnek a Félegyházi Termál Parkfürdőben a Hász Eszter duó. Kellemes, szélcsendes idő, tiszta víz, büfé, és igényes élőzene fogadta a fürdőzőket.

Részletek
Aratóünnep Kunszálláson

Aratóünnep Kunszálláson

2019. június 22. 07:30

Június 29-én, szombaton ismét megrendezik a Kunszállási Aratóünnepet, amelyre a szervező kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyüttes szeretettel vár mindenkit.

Részletek
Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny 

Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny 

2019. július 5. 10:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Haleszi Gazdakör szeretettel vár minden érdeklődőt a Haleszban, július 6-án, szombaton tartandó Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny rendezvényre. Az aratófesztivál a hármas kerületek, a Jászság, Nagykunság és Kiskunság településeinek hagyományőrző találkozója, ahol felelevenítik őseink aratási és népi szokásait. A rendezvényen Kiskunfélegyháza, Gátér, Bugac és Petőfiszállás termelői, kézművesei is bemutatkoznak.

Részletek
Az ecsedi boszorkány

Az ecsedi boszorkány

2019. június 17. 07:30

Miklya Luzsányi Mónika történelmi családregényét mutatják be a helyi ünnepi könyvhét keretében június 18-án, kedden 17 órakor a Hattyúházban. Az ecsedi boszorkány címmel, az Athenaeum kiadó gondozásában megjelent kötetet dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik: Varga Katica - gitár, ének.

Részletek