Hirdets
Félegyházára látogat a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz

Félegyházára látogat a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz

2019. március 16. 08:30

Októberig összesen 22 városba viszi el jubileumi gálaműsorát a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz - hangzott el a köztévében. Kiskunfélegyházán május 28-án, kedden és május 29-én, szerdán láthatja a közönség a műsort, mindkét nap este 6 órától. A turné helyszínein több mint 200 alkalommal adják elő a gálaműsort 70 fős társulattal, nyolctagú fúvószenekarral és több mint 100 idomított állattal - mondta el ifjabb Richter József cirkuszigazgató.

Részletek
A forradalom hőseire emlékezünk

A forradalom hőseire emlékezünk

2019. március 15. 09:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív és vár mindenkit az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségsorozatra.

Részletek
Forradalmi est a könyvtárban

Forradalmi est a könyvtárban

2019. március 13. 17:30

A XIX. század költői címmel rendeznek irodalmi estet a Hattyúházban március 14-én, csütörtökön 17 órától. Közreműködnek a Csongrádi Versmondók Köre tagjai: Varga Zsuzsanna, Csák László, Pozsár Ferenc, Surján Attila és Varga Nándor.

Részletek
Könyvek klubja

Könyvek klubja

2019. március 11. 14:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Könyvek Klubja olvasókörbe. A következő előadás március 12-én, kedden, 16.45-kor lesz. A beszélgetés témája: Sarkadi Imre: Kútban című elbeszélése, és az abból készült Körhinta című 1955-ben készült, és 1956 februárjában bemutatott film, Fábri Zoltán rendezésében. A beszélgetést dr. Szabó Imre vezeti. 

Részletek
Csendes órák a félegyházi parkfürdőben

Csendes órák a félegyházi parkfürdőben

2019. március 12. 14:00

A Félegyházi Szabadidő és Sport Kft. a 2019-es strandszezonban havonta egy alkalommal bevezeti a „csendes órák” programját a félegyházi parkfürdőben. Teszi ezt az autista és más fogyatékkal élő vendégek és hozzátartozóik, valamint mindazok számára, akik a program szabályainak betartását önmagukra nézve kötelezően elfogadják.

Részletek
Sporttörténeti képcsarnok nyílik a sportcsarnokban

Sporttörténeti képcsarnok nyílik a sportcsarnokban

2019. március 15. 10:00

Félegyházi sportolókat, korábbi és jelenkori olimpikonokat bemutató képcsarnoknak ad a tervek szerint otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok - tudtuk meg Iványi Ferenctől, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programiroda vezetőjétől. A sportképtár anyagát a Kiskun Múzeum biztosítja, a csarnokba látogatóknak lehetőségük lesz megismerni a félegyházi sportolók történetét, elért eredményüket. Emellett a félegyházi sportértéktár is kibővül, erről már döntés született.

Részletek
Koncert és kulturális program is helyet kap tavasszal a sportcsarnokban

Koncert és kulturális program is helyet kap tavasszal a sportcsarnokban

2019. március 12. 09:00

A sport mellett kulturális és zenei programok színterévé is válik a következő időszakban a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok. A Félegyházi Termál Parkfürdőt és a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot támogató programiroda népszerű, látogatott rendezvények megvalósítását tűzte ki célul. Ennek egyik első lépcsőjeként májusban az Experidance Produkció első musical-je, a Gyöngyhajú lány balladája lesz látható a sportcsarnokban. A produkciót a Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. az önkormányzattal és a Móra Ferenc Művelődési Központtal közösen valósítja meg.

Részletek
Továbbra is várják a jelentkezőket a Balaton-átúszásra

Továbbra is várják a jelentkezőket a Balaton-átúszásra

2019. március 13. 10:00

Megkezdték a felkészülést az idei Balaton-átúszásra jelentkezők a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. a városi fürdő üzemeltetőjeként ezzel is segíti a magyar tenger átúszáson gondolkodó félegyházi sportembereket. A felkészítő programot továbbra is Sebők János többszörös magyar szenior úszóbajnok, valamint szenior világbajnoki 8. helyezett és korábbi Balatonátúszó, mint „mentor” koordinálja. Egy támogatónak köszönhetően a Balaton-átúszáson résztvevő 10 főnek kifizetik a részvételi díját. Most sem késő elkezdeni, hiszen a tervek szerint június 29-én rendezik meg az eseményt.

Részletek
Ünnepi koncert

Ünnepi koncert

2019. március 10. 13:00

Ingyenes koncertet rendez a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola március 14-én, csütörtökön 18 órakor az intézmény hangversenytermében.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2019. március 21. 16:00

Múzeumlátogatást szervez március 23-án szombaton, Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételre a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet jelentkezni. Az indulás időpontja: március 23., szombat, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Részletek