Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain

Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain

2022. február 3. 08:00

A Házasság hete programsorozatot két évtizeddel ezelőtt hirdették meg Angliában amiatt, hogy Valentin-nap környékén felhívják a figyelmet a család és a házasság fontosságára, a hozzájuk köthető értékek megismerésére és ápolására. A Magyarországon 2008 óta létező kezdeményezés idén február 13. és 20. között valósul meg itthon, amelyhez kapcsolódva a Móra Ferenc Művelődési Központ is számos programmal várja a kedves érdeklődőket.

Részletek
Megismétlik a nagysikerű Rózsa Sándor táncjátékot

Megismétlik a nagysikerű Rózsa Sándor táncjátékot

2022. február 1. 08:00

Második táncjátékát írta Kasztel Antal, Rózsa Sándor elveszett kincse címmel. A darabot január 21-én, pénteken, a magyar kultúra napja alkalmából láthatta először a közönség a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagy sikerrel megtartott előadásról azonban sokan lemaradtak, így a szervezők egy pótelőadással kedveskednek február 4-én, pénteken. Közreműködik Rónaszéki Gábor plébános és a táncosok szülei, zenél Patyi Zoltán és zenekara. A belépés díjtalan, de előregisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegy átvehető a Móra Ferenc Művelődési Központ információs pultjánál.

Részletek
Hegyről hegyre járva...

Hegyről hegyre járva...

2022. január 26. 12:00

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi előadássorozata. Január 27-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúház vendége Varga Csaba hegymászó lesz. Előadásának címe: Chomolungma és a Dhaulagiri Expedíciók – 2021. Az est házigazdája: Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Részletek
Kedden ismét Betűbölcsi

Kedden ismét Betűbölcsi

2022. január 23. 16:00

Január 25-én, kedden folytatódik a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. A vendég ezúttal Jánosi Ágnes gyógypedagógus, logopédus, a Dudás Fejlesztőház vezetője lesz. Téma: A gyermeki fejlődés legfontosabb állomásai, felhívó jelek és fejlesztési lehetőségek 0 és 3 éves kor között.

Részletek
Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2022. január 18. 12:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett programsorozat eseményeire.

Részletek
Második táncjátékát írta Kasztel Antal

Második táncjátékát írta Kasztel Antal

2022. január 19. 16:00

Második táncjátékát írta Kasztel Antal, Rózsa Sándor elveszett kincse címmel. A darabot a közönség január 21-én, 18 órakor láthatja a magyar kultúra napja alkalmából, a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Részletek