Kenyérszentelés Haleszban és Selymesben

Kenyérszentelés Haleszban és Selymesben

2020. augusztus 17. 13:00

Kenyérszentelő ünnepséget tartanak Haleszban, augusztus 19-én, szerdán 17 órakor a Haleszi Haranglábnál, majd 19 órakor Selymesben, a Mária-szobornál. A két külterületi városrészben hagyomány, hogy minden évben államalapításunkhoz közeledve ünnepi műsor keretében szentelik fel az új kenyeret. Mindenkit szeretettel vár Ván Jenő önkormányzati képviselő, valamint a Haleszi Gazdakör és a Selymesért Egyesület közössége.

Részletek
Az elmaradt júliusi koncertet pótolja a főtéren a Geometro

Az elmaradt júliusi koncertet pótolja a főtéren a Geometro

2020. augusztus 13. 17:00

Az eső miatt elmaradt júliusi koncert pótlására érkezik a Béke-térre, a szökőkúthoz a Geometro együttes. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében augusztus 14-én, pénteken 20 órától hallhatja a közönség a 2014-ben, Szegeden alakult formáció muzsikáját.

Részletek
Terescsényi Endre emlékkiállítás

Terescsényi Endre emlékkiállítás

2020. augusztus 16. 16:00

A Félegyházi Napok keretében nyitja meg Terescsényi Endre rajztanár, repülős emlékkiállítását Molnár István, Holló László-díjas festőművész augusztus 18-án, kedden 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növndéke, Vízhányó Eszter trombitán. Felkészítő tanárai: Pocskai Roland és Laczkó Andrea. A tárlat szeptember 14-éig látogatható.

Részletek
Egészségnap lesz Félegyházán

Egészségnap lesz Félegyházán

2020. szeptember 3. 08:00

Az ingyenes rendezvény a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, az Egészséges Félegyházáért Egyesület és az Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében lesz szeptember 5-én, szombaton 8.45 és 18 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Korona utcai parkolóban. A programot 10 órakor dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg.

Részletek
Győrfi Pál előadása az Egészségnapon

Győrfi Pál előadása az Egészségnapon

2020. szeptember 4. 08:00

A járvány és ami utána következik címmel tart előadást Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, egészségszakértő, tréner szeptember 5-én, szombaton 16 órától a művelődési központban, az ingyenes Egészségnap egyik programjaként.

Részletek
Unatkozol? Vár a könyvtár!

Unatkozol? Vár a könyvtár!

2020. augusztus 4. 17:00

Apróságok délelőttje című foglalkozással várja augusztus 14-éig kedden és pénteken délelőtt az ovisokat és általános iskolásokat, szüleikkel közösen a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalma. Az első foglalkozáson, augusztus 4-én kiderült, hogy apróbbak és nagyobbak egyaránt szívesen fogadták a lehetőséget. A csocsóasztal előtt sor állt, a biliárdozást is sokan kipróbálták és a társasjátékokra is szerveződtek közösségek. A nyüzsgés közepette egyetlen eszköz, a szorzótábla árválkodott használatlanul. Lehet azért, mert már a közeledő iskolakezdést jelzi?

Részletek
Orgonával és orgonajátékkal ismerkedhet a közönség az Újtemplomban

Orgonával és orgonajátékkal ismerkedhet a közönség az Újtemplomban

2020. augusztus 1. 08:00

Csatlakozva az Orgonák Éjszakája nevű kezdeményezéshez, augusztus 8-án, szombaton a 19 órai szentmise után Fazekas Tamás, a Szent István Egyházközség kántora bemutatja a templom orgonáját, működését és történetét az érdeklődő közönség számára. A rendezvény célja a hangszer népszerűsítése, megismertetése a látogatókkal.

Részletek