Föld-napi játszóház a művelődési központban

Föld-napi játszóház a művelődési központban

2023. április 20. 13:30

A Föld napja alkalmából kifejezetten az ötödik osztályosoknak szervez vetélkedőt a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ április 21-én, pénteken 9 és 12 óra között. A házigazdák a középiskolásoknak szóló kvízest mintájára trükkös kérdéseket, feladatokat fogalmaztak meg, amik ezúttal a környezetvédelem témaköréhez kapcsolódnak. A meghívott osztályok tagjai maguk között fognak megküzdeni és oklevélben részesül minden résztvevő.

Részletek
Családi nap a Kiskun Múzeumban

Családi nap a Kiskun Múzeumban

2023. április 21. 12:00

Gyönyörű környezetünk címmel egész napos családi napot tart a Kiskun Múzeum április 29-én, szombaton 9 órától. Az ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel várnak. A programon lesz játékos foglalkozás a természettudományi tárban, Föld-napi kvízjáték, barangoló a Petőfi-téren, szappankészítés, kézműves foglalkozás. 

Részletek
Családi délelőtt a könyvtárban

Családi délelőtt a könyvtárban

2023. április 20. 17:00

Családi délelőttöt szervez a Föld napja alkalmából a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár április 22-én, szombaton 9 és 12 óra között. A környezetvédelem témájára épülő rendezvényen papírszínházzal, kézműveskedéssel, ökojátszótérrel várják a kicsiket és nagyokat.

Részletek
Tisztítsuk meg a Parkerdőt!

Tisztítsuk meg a Parkerdőt!

2023. április 20. 07:00

Közösségi hulladékgyűjtő programot hirdet a Föld Napja alkalmából a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ április 21-én, pénteken 14 és 16:30 között a Parkerdőben. A város legnagyobb zöld területét szeretnék előkészíteni, megtisztítani a május 1-jei programra a környezettudatosság jegyében. Ehhez a város lakosainak segítségét kérik a szervezők. A részletekről Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény vezetője számolt be.

Részletek
Hogyan küzdjük meg a minket körülvevő bizonytalansággal?

Hogyan küzdjük meg a minket körülvevő bizonytalansággal?

2023. április 19. 15:00

Hogyan küzdjük meg a minket körülvevő bizonytalansággal? címmel dr. Domján Mihály pszichológus tart előadást a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban április 20-án, csütörtökön 17 órai kezdettel. Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött, amit az intézmény recepcióján lehet kérni.

Részletek
Izland, a tűz és a jég földje

Izland, a tűz és a jég földje

2023. április 19. 13:00

A Földrajzi szabadegyetem sorozat következő vendége dr. Karancsi Zoltán egyetemi docens, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet munkatársa lesz, aki Izlandról, a tűz és a jég földjéről tart előadást április 20-án, csütörtökön 17 órai kezdettel. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár eseményének házigazdája ezúttal is Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár lesz. Az ingyenes program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Érzések és érzetek a vásznon

Érzések és érzetek a vásznon

2023. április 20. 10:00

Érzések és érzetek címmel Hermkens Edit festőművész kiállítása nyílik április 21-én, pénteken 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot megnyitja dr. Váraljai Anna művészettörténész, egyetemi adjunktus, az eseményen közreműködik Mogyoró Kornél, zenész.

Részletek
Töltsünk el egy órát a Petőfi-kutatók társaságában!

Töltsünk el egy órát a Petőfi-kutatók társaságában!

2023. április 18. 12:00

Ismeretterjesztő sétát szervez az Ótemplomkert szobrainál a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület április 18-án, kedden 15 órai kezdettel, ahol a résztvevők érdekes információkkal gazdagodhatnak a Petőfi-kutatók életéről, munkásságáról. Szó fog esni Reményi Ede hegedűművészről, dr. Cserép József tanáról, Simay Ferenc gimnáziumi igazgatóról, dr. Kiss István országgyűlési képviselőről és Fekete Jánosról.

Részletek
Hoztam valamit a hegyekből

Hoztam valamit a hegyekből

2023. április 18. 11:00

Hoztam valamit a hegyekből címmel Tóth Auguszta önálló esttel lép fel április 18-án, kedden 18 órai kezdettel a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A bemutatott monodráma Mezei Mária színésznő életét dolgozza fel. Az előadás a Déryné Program támogatásával valósul meg, megtekintéshez regisztrációs jegy szükséges.

Részletek