Trianonra emlékezik Félegyháza

Trianonra emlékezik Félegyháza

2019. június 1. 08:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a trianoni megemlékezésre, június 4-én, kedden 16 órára a Móra Ferenc Gimnázium Emlékparkjába.

Részletek
Pünkösd az emlékparkban

Pünkösd az emlékparkban

2019. június 7. 17:30

Pünkösdölő, amikor lóháton születik a király! Június 9-én és 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhetik meg a pünkösdi hagyományokat. Ekkor lesz látható először az emlékpark új attrakciója, a Szer története c. 3D-s film, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.

Részletek
Westernlovasok és bikarodeó Félegyházán

Westernlovasok és bikarodeó Félegyházán

2019. június 14. 14:30

Évről évre többen látogatják Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyát: lovasok, lovagolni vágyó felnőttek és gyerekek, bértartó lótulajdonosok, kiránduló csoportok. Fekete Benő tulajdonos 2010 óta építí, szépíti a családi gazdaságot. A látványos fejlesztésekre a Magyar Lovasszövetség is felfigyelt, így lett a farm 2018-ban az Amatőr Western Versenysorozat, 2019-ben pedig az országos bajnokság egyik versenyhelyszíne.

Részletek
Gyereknap a tűzoltóságon

Gyereknap a tűzoltóságon

2019. május 24. 11:00

Melyik gyerek nem szeretne tűzoltó lenni, vagy legalább beülni egy tűzoltókocsiba, lecsúszni a rúdon, eloltani egy tüzet vagy felvenni egy sisakot? Gyereknapon mindez az álom, ha csak 1 napra is, de megvalósulhat! Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május 25-én, szombaton a tűzoltószertárak, így a kiskunfélegyházi is, a Csongrádi út 21. szám alatt.

Részletek
Nyárköszöntő hangverseny

Nyárköszöntő hangverseny

2019. május 31. 13:00

Nyárköszöntő fúvószenekari hangversenyt tartanak június 2-án, vasárnap 17 órakor a Szent István Templomban. Fellép a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Az est háziasszonya Vargáné Rácz Judit. A koncert ingyenes, de adományaikkal támogathatják a Fúvószenekari Egyesületet. A befolyt összeg egy részét a Szent István Templom javára ajánlják fel. További információ kérhető a 76/560-006-os telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Részletek
Színe-java klub a könyvtárban

Színe-java klub a könyvtárban

2019. május 24. 11:30

Szeretettel várnak minden kedves színezni vágyó gyereket, felnőttet a Színe-java színező klubba, ahol Tarjányi Xénia művésztanár vezetésével alkothatnak május 25-én, szombaton 9.30-tól 11 óráig a Hattyúházban. Téma: Zöldellő természet. A program az EFOP-3.7.3-16 támogatásával valósul meg.

Részletek
Egy napra Félegyházára költözik a BENU Egészségutca

Egy napra Félegyházára költözik a BENU Egészségutca

2019. június 3. 16:00

Mint arról korábban már hírt adtunk, június 14-én, pénteken 9 és 18 óra között rendezik meg a kiskunfélegyházi Egészségközpont és a környező, megújult Korond utca ünnepélyes átadását, amelynek kapcsán gazdag programokkal a helyszínre érkezik a BENU Egészségutca.

Részletek
Fejezetek egy életműből

Fejezetek egy életműből

2019. május 22. 16:00

A Városalapítók hete rendezvénysorozat keretében nyílik meg Víg János festő- és szobrászművész kiállítása május 24-én, pénteken 16.30-kor a Hattyúházban. A Fejezetek egy életműből című tárlatot Feledy Balázs Holló-díjas művészeti író mutatja be. Köszöntőt mond Prof. dr. Marinovich Endre, a Vertis Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese. Közreműködik Víg Levente gitárművész (Belgium). A kiállítás június 26-áig látogatható.

Részletek