Irodalmi séta az Ótemplom kertjében

Irodalmi séta az Ótemplom kertjében

2023. szeptember 27. 06:00 | Petőfi-emlékévek

Irodalmi sétára hívják az érdeklődőket szeptember 27-én, szerdán 15 órától az Ótemplom kertjébe a Petőfi-fordítók domborműveihez. A Petőfi-emlékévhez kapcsolódó eseményt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezi. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária egyesületi elnök köszönti, majd a sétát Tóth Gyuláné nyugalmazott iskolaigazgató, az egyesület tiszteletbeli tagja vezeti.

Részletek
Fókuszban az állatvédelem

Fókuszban az állatvédelem

2023. szeptember 24. 16:00

Október 2. és 15. között rendezik hazánkban az Állatvédelmi Témahetet az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezésében. Az eseményhez a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága is csatlakozott. A program fő célja a különböző korosztályú gyermekek szemléletformálása, valamint a belső motiváció kialakítása a cselekvő állatvédelemre. Az Állatvédelmi Témahét nyitóeseményét szeptember 30-án szervezik Budapesten az V. kerületi Erzsébet-téren. 

Részletek
Pogány Gábor Benő szobrászművésznek nyílik kiállítása

Pogány Gábor Benő szobrászművésznek nyílik kiállítása

2023. szeptember 11. 10:00

Pogány Gábor Benő szolnoki szobrászművésznek nyílik kiállítása a városi könyvtárban szeptember 15-én, pénteken 17 órától. A tárlatot prof. dr. Hermann Róbert történész, író, publicista nyitja meg. Zongorán közreműködik Bolla Julianna, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A kiállítás október 12-éig látogatható.

Részletek
Nyelvtanfolyam a legkisebbeknek

Nyelvtanfolyam a legkisebbeknek

2023. szeptember 9. 14:00

Óvodások számára indul német nyelvtanfolyam szerdánként a városi könyvtár Gyermekbirodalmában. Az első alkalom szeptember 13-án, 16:45-kor kezdődik. A 3–6 éveseknek szóló játékos, mondókás, zenés foglalkozást Jankovszki Sára német nyelvtanár vezeti. Bővebb információ kérhető a +36 70 452-0593-as telefonszámon.

Részletek
Mária-napok az Ótemplomban

Mária-napok az Ótemplomban

2023. szeptember 6. 16:00

A hagyományokhoz híven, idén is megtartják a Mária-napokat a Sarlós Boldogasszony Templom szervezésében. Ezúttal is szentségimádással, dicsőítéssel és ünnepi szentmisékkel kérik Mária közbenjárását szeptember 8. és 15. között. Az eseményen vendég lesz Ft. Kovács Ferenc, Ft. Tompa Szabolcs és Ft. Bese Gergő atya.

Részletek