Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2020. szeptember 3. 16:00

Szeptember 6-án, vasárnap felidézik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A rendezvényen átadják a Szer Üzenete-díjat.

Részletek
Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

2020. szeptember 2. 16:00 | Koronavírus

Hetedik alkalommal rendezték volna meg meg az Alpárfesztet szeptember 3-a és 5-e között Tiszaalpáron, a már megszokott Régi Tüzéptelepen, ahol a hazai underground rock és metal műfaj képviselői szórakoztatták volna a közönséget. Cikkünk megjelenésével szinte egy időben az alábbi közleményt jelentették meg a szervezők az Alpárfeszt Facebook-oldalán: "A mai napon felelősségteljes döntést kellett hoznunk. Sajnálattal közöljük veletek, hogy az idei Alpárfesztet le kell fújnunk. A crew tagok közül többen is hatósági karanténba kerültek, így nem tudjuk a fesztivált megtartani. Bár a fesztivál kiépítését befejeztük, a vendégeinket nem mértük a legkisebb kockázatnak sem kitenni. A minél előbbi találkozásban bízva, Alpárfeszt crew!"

Részletek
Endurocross-bajnokság a Parkerdőben

Endurocross-bajnokság a Parkerdőben

2020. szeptember 3. 10:00

A magyar Endurocross-bajnokság 3. futamát rendezik meg szeptember 5-én, szombaton. A Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület minden érdeklődőt vár a Parkerdő melletti motocross pályára. További információ kérhető a +36 20 980 8280-as és a +36 30 955 7133-as telefonszámon.

Részletek
Akik bátrak és hősök voltak

Akik bátrak és hősök voltak

2020. szeptember 3. 17:00

A Magyar Patrióták Közössége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Honvédelem és nemzeti ellenállás az első világégés utáni Magyarországon. Társadalmi önszerveződés a trianoni diktátummal szemben 1919-1939 között című tudományos konferenciájára szeptember 4-én, pénteken 9.30-tól Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központba. Köszöntőt mond Hetzmann Róbert, Magyar Patrióták Közösségének elnöke. Megnyitja dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője.

Részletek
Péntek esti élőzene

Péntek esti élőzene

2020. augusztus 20. 18:00

A hosszú hétvégén sem szakad meg az élőzenés péntek esték sora, hiszen augusztus 21-én, 20 órától a Béke-téri szökőkútnál Héjja Bella és a Zönge zenekar érkezik.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2020. szeptember 2. 17:30

Szeptemberben három előadással várja vendégeit a városi könyvtár a már évek óta népszerű Hattyúkerti zenés esték című sorozatában.

Részletek
Kenyérszentelés Haleszban és Selymesben

Kenyérszentelés Haleszban és Selymesben

2020. augusztus 17. 13:00

Kenyérszentelő ünnepséget tartanak Haleszban, augusztus 19-én, szerdán 17 órakor a Haleszi Haranglábnál, majd 19 órakor Selymesben, a Mária-szobornál. A két külterületi városrészben hagyomány, hogy minden évben államalapításunkhoz közeledve ünnepi műsor keretében szentelik fel az új kenyeret. Mindenkit szeretettel vár Ván Jenő önkormányzati képviselő, valamint a Haleszi Gazdakör és a Selymesért Egyesület közössége.

Részletek