Rangadót nyertek a kézilabdázók

Rangadót nyertek a kézilabdázók

2018. március 18. 09:30

Nagy csatát ígért a második Békéscsaba DKSE és a harmadik helyezett P&P Kiskunfélegyházi HTK találkozója az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjának 16. fordulójában. A házigazda békéscsabaiak csupán jobb különbségükkel előzték meg a félegyháziakat, ősszel 27-24-re a KHTK a nyert. A pályán nagy küzdelem mellett kevés gól született az első félidőben, szünetben 8-6-ra a békéscsabaiak vezettek. A KHTK játékosai a legutóbbi mérkőzésükhöz hasonlóan most is felálltak hátrányból és 20-19-re megfordították az állást. A győzelemmel egyúttal leszakította ellenfelét a KHTK, immár magabiztosan, pontelőnnyel őrzi második pozícióját a bajnokságban.

Részletek
Egyre közelebb a dobogó

Egyre közelebb a dobogó

2018. március 17. 19:05

Az időjárási előrejelzések, valamint a félegyházi Honvéd pálya rossz állapota miatt Csongrádon fogadta a Harta SE-t a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 17. fordulójában, március 17-én. A félegyháziak kötelező győzelemre készültek a sereghajtó hartaiak ellen, ősszel 8-3-ra nyertek. Az első gólra szűk félórát kellett várni, Marsa Levente vezető találatát az első félidő hajrájában még további kettő követte. A 3-0-ás biztos előny birtokában okosan őrizte előnyét a KHTK, a vendégek szépítő gólját követően Huszka Milán alakította ki a 4-1-es végeredményt a 62. percben. Zsinórban negyedik győzelmét érte el a KHTK és őrzi negyedik helyét a bajnokságban.

Részletek
Kiütés Tiszakécskén

Kiütés Tiszakécskén

2018. március 17. 18:00

Nagy vereségbe futott bele Tiszakécskén a Duna Aszfalt TVSE II. otthonában a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában. A felsőházi rangadót a házigazdák kezdték jobban, Szabó Dávid és Káli Tibor góljaival a 40. percben már 3-0-ra vezettek, Medgyesi László találata mindössze a szépítéshez volt elég az első félidő hajrájában. A szünetet követően a tiszakécskeiek tovább növelték előnyüket a rossz napot kifogó félegyháziakkal szemben, így visszavágtak az őszi 4-1-es vereségért. A tabellát a Kerekegyházi SE vezeti a Pálmonostora SE előtt. A KHTK II. előnye egy pontra olvadt a Duna Aszfalt TVSE II. csapatával szemben.

Részletek
Az iskolai tornászok mérték össze tudásukat

Az iskolai tornászok mérték össze tudásukat

2018. március 13. 15:30

Március 10-én és 11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév Torna „B” Kategória Diákolimpia Országos Döntőjét. A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.  

Részletek
Óvodásokat és kisiskolásokat is megmozgatott a Bozsik-program

Óvodásokat és kisiskolásokat is megmozgatott a Bozsik-program

2018. március 14. 10:30

Az idei tanévben második alkalommal rendezték meg az OTP BANK Bozsik Intézményi Program közös Grassroots Szabadidős Labdarúgó Fesztiválját március 12-én a Constantinum Sportcentrumban. Az eseményhez Kiskunfélegyháza és kistérsége iskolái és óvodái csatlakoztak, amelynek keretében játékos gyakorlatokkal ismertették meg a gyerekeket.

Részletek
Magyar bajnoki címet ünnepelhetnek a birkózók

Magyar bajnoki címet ünnepelhetnek a birkózók

2018. március 12. 12:30

Lezajlottak a Diák korosztály kötöttfogású magyar bajnokságai az elmúlt két hétvégén. A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői közül 9 fő szerzett indulási jogot a területi bajnokságokon, hogy részt vehessenek az országos döntőn.

Részletek
Kecskeméten íjászkodtak

Kecskeméten íjászkodtak

2018. március 12. 15:30

Kecskemétre, a MÍSZ Terem OB Kvalifikációs Fita versenyre utaztak a Koppányíjászok március 11-én. A nagy létszám ellenére, a HISZE által kiválóan megszervezett kvalifikációs verseny zökkenőmentesen, lezajlott. A nagy létszám előnye, hogy nem egyszemélyes kategóriákban gyűjtöttek érmet a versenyzők, hanem konkrét képet kaptak a tudásukról.

Részletek
Rangadót nyert az Astra

Rangadót nyert az Astra

2018. március 12. 10:30

Fontos mérkőzés várt az alapszakasz hajrájában az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bullsra, amely a női futsal NB I. 19. fordulójában a második helyen álló Szekszárd FC-vel mérkőzött meg Tolnán március 11-én. Az Astra egy esetleges győzelemmel közel kerülhetett harmadik pozíciója bebiztosításához a felsőházi rájátszás előtt. A rangadón az Astra talált be először, de a szekszárdiak fordítottak, ezt követően azonban újfent az Astra percei következtek, Krascsenics Petra és Nagy Anett vezérletével az első félidő végén 3-2-re ismét az Astra vezetett. Az előnyt, mint később kiderült, már nem adta ki kezéből az Astra. A mesterhármasig jutó Nagy Anett mellett a 19 éves Gelb Mónika is betalált, eldöntve ezzel a három pont sorsát. 6-2-őt követően a szekszárdiak az utolsó percben ugyan még szépítettek, de az Astra magabiztosan nyert és két fordulóval az alapszakasz vége előtt 4 ponttal meglépett a negyedik helyezett Tolnától.

Részletek
Hozták a kötelezőt

Hozták a kötelezőt

2018. március 11. 19:30

Nyílt maradt a bajnoki címért folyó küzdelem a leány futsal I. osztályú U15-ös bajnokságban, az aranyéremre törő Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls magabiztosan, 8-1-re legyőzte a Szekszárdi UFC-t idegenben, március 11-én. Fontos győzelmet arattak a félegyházi lányok két fordulóval a bajnokság vége előtt, hiszen megőrizték esélyüket az aranyéremre. A Szekszárd ellen Czinege Eszter háromszor, míg Síber Glória és Síber Szófia két-két alkalommal talált be. Mellettük Czinege Enikő is bevette a szekszárdi kaput, a hazai csapat csupán szépítésig jutott. Március 18-án előrehozott rangadó vár a félegyházi futsalosokra, ugyanis a listavezető Miskolci Vénuszt fogadják vasárnap 16 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A félegyháziak hátránya mindössze kettő pont, így egy esetleges győzelemmel átvehetik a vezetést a bajnokságban.

Részletek
Győzelem a tavaszi idénynyitón

Győzelem a tavaszi idénynyitón

2018. március 12. 17:45

Bronzérmes pozícióból várta a tavaszt a megyei III. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas. A félegyháziak idei első tétmeccsükön a középmezőnyhöz tartozó Jászszentlászlói SE otthonában léptek pályára. Az augusztusi 6-0-ás félegyházi sikert hozó találkozóhoz képest a mostani szorosabban alakult, ugyan már a 2. percben vezetett a Vasutas, de előnyét a későbbiek során nem tudta tovább növelni. Ellenben a hazaiak a 78. minutumban kiegyenlítettek, így az utolsó percek izgalommal teltek. A győztes gólt végül a félegyháziak szerezték meg, a csereként pályára lépő Seres János a 86. percben döntötte el a három pont sorsát. A Vasutas jól kezdte a tavaszt és a Ladánybenei LC mögött immár második a tabellán.

Részletek