Lépéshátrányban a sakkcsapat

Lépéshátrányban a sakkcsapat

2018. január 29. 12:30

Alsóházi rangadó várt a Félegyháza – Csongrád játékosaira január 28-án az NB II-es sakk csapatbajnokság Tóth László csoportjának 7. fordulójában. A félegyháziak a kecskeméti TÁKISZ SE tagjaival ültek asztalhoz. Tizenkét parti során nyolc döntetlen született, négy mérkőzést a vendég kecskemétiek nyertek meg, amivel 8 pontot szereztek, a házigazda félegyháziaknak 4 egység jutott. A bajnoki tabellán hátrányba kerültek a félegyháziak, 33,5 ponttal az utolsó pozíciót foglalják el. A 11. helyen a Szentesi Sakk SE található 35,5 ponttal, a TÁKISZ SE feljebb zárkózva a középmezőnyhöz 39 egységgel a tizedik.

Részletek
Idegenben szerepeltek a megyei kézilabdázók

Idegenben szerepeltek a megyei kézilabdázók

2018. január 28. 16:45

Nem termett sok babér a Félegyházi Kézilabda SC megyei felnőtt csapatainak a bajnokság 14. fordulójában, január 27-én. A férfiak a bajnoki címre hajtó izsáki KIKI SKFT otthonában léptek pályára, ahol 19-9-es félidőt követően 30-24-re maradtak alul. A nők ugyancsak idegenben, Tiszakécskén szerepeltek. Az első félidőben megszorongatták a hazai csapatot, de 9-8-at követően a tiszakécskeiek végül magabiztosan, 25-17-re nyertek.

Részletek
Nagyszabású küzdősportgálát rendeznek Kiskunfélegyházán

Nagyszabású küzdősportgálát rendeznek Kiskunfélegyházán

2018. április 20. 10:30

Hagyományteremtő célzattal helyi félegyházi versenyzőket felvonultató küzdősportgálának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 21-én, szombaton. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósítja meg. A gálán több népszerű sportág harcművészei ringbe lépnek, izgalmas és jó hangulatú eseményre van kilátás.

Részletek
Két győzelemmel kezdtek a kézisek

Két győzelemmel kezdtek a kézisek

2018. január 27. 19:45

Az előző évhez hasonlóan, 2018-ban is elindult a három országon átívelő TRIPLEX Kupán a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es férfi felnőtt csapata. A bajnoki felkészülést segítő tornát három helyszínen bonyolítják le. Elsőként Apátfalvára látogattak az együttesek, ahol a KHTK játékosai a Makói KC és a Békéscsabai DKSE ellen léptek pályára. Mindkét mérkőzés szoros csatát hozott, a Makói KC-t 25-24-re, míg a Békéscsabai DKSE-t a parádésan védő Prezenczki István vezérletével 22-20-ra győzte le a KHTK. A csapatban két új igazolás, Kovács Martin, illetve Kocsárdi Ferenc is pályára lépett. A TRIPLEX Kupa következő játéknapját február 3-án a szerbiai Adán rendezik meg, majd pedig február 10-én a romániai Nagyszentmiklósra látogatnak a felek.

Részletek
Íjászverseny a sportcsarnokban

Íjászverseny a sportcsarnokban

2018. február 22. 12:00

Február 25-én, vasárnap tartja 36. íjászversenyét a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, a Kossuth u. 35. szám alatt. A rendezvény célja a megmérettetés, a játék és az íjászat népszerűsítése.

Részletek
Diáksporti elismerés Buza Barbarának, a KHTK ökölvívójának

Diáksporti elismerés Buza Barbarának, a KHTK ökölvívójának

2018. január 27. 14:30

Sikeres évet tudhat maga mögött Buza Barbara, a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívója. 2017-ben a serdülő magyar bajnoki cím mellett a diákolimpiát is megnyerte. A Magyar Diáksport Szövetség az ökölvívás terén elért kimagasló eredményéért emlékplakettel díjazta a félegyházi fiatal reménységet. A KHTK Ökölvívó Szakosztálya az idei esztendőben ugyancsak szép eredményekre tör Gondi János szakosztályvezető és Ramocsa Sándor vezetőedzővel. A KHTK tagjai megkezdték a felkészülést, tavasszal az Énekes István Emlékversenyen, valamint a Bornemissza Gergely Emlékversenyen is ringbe lépnek, emellett április 21-én a Félegyházi Küzdősport Gálán is kesztyűt ragadnak.

Részletek
III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóverseny

III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóverseny

2018. január 23. 17:00

Szentesen, január 20-án rendezték meg a III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A megmérettetésen 48 csapat 280 versenyzővel vett részt, köztük az élmezőnybe tartozó indulókkal. Kiskunfélegyházát heten képviselték a Kiskun Vízi- és Szabadidő Sportegyesületből. 

Részletek
Székely-magyar sakkbarátság

Székely-magyar sakkbarátság

2018. január 23. 15:00

A hagyományos testvérvárosi-találkozóra a birkózókkal együtt utazott egy hatfős félegyházi sakk-válogatott is január 20-án. A 17 éve tartó sakkverseny-sorozat idei rendezvénye teljes vendégsikert hozott, a félegyháziak minden díjat besöpörtek. Az érmes helyezésekért vívott rendkívül szoros küzdelem után új bajnokot avattak: Tanács István három korábbi győztest megelőzve szerezte meg az első helyet a rangos találkozón.

Részletek
Nemzetközi kosártorna

Nemzetközi kosártorna

2018. január 22. 18:00

U12-es fiú és lány nemzetközi kosárlabda mérkőzéseket rendeznek január 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A találkozón szabadkai, szegedi és kecskeméti csapatok vesznek részt. A rendezvény ingyenes.

Részletek