Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont

Győzelemmel kezdték a tavaszi szezont

2018. február 19. 09:00

Az őszi 41-23-as hazai sikert követően idegenben is megverte a Karcagi Sportegyesületet a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata az NB II dél-keleti csoportjának 12. fordulójában. A bajnokság második helyén álló KHTK a papírformának megfelelően a szünetben már 17-11-re vezetett a sereghajtó karcagiak ellen és biztos fölénnyel, 35-27-re nyert. A félegyháziak riválisai egyaránt győzelemmel kezdték a tavaszi szezont, a bajnokságot továbbra is a százszázalékos mérleggel rendelkező Mezőtúri AFC vezeti, a KHTK mögött a harmadik pozíciót a Békéscsaba DKSE foglalja el.

Részletek
Bácsalmási gólzuhatag

Bácsalmási gólzuhatag

2018. február 19. 16:00

A Félegyházi Kézilabda SC mindkét megyei felnőtt csapata a Bácsalmási PVSE-t látta vendégül február 18-án, a Constantinum Sportcentrumban. Az élmezőnyhöz tartozó bácsalmási együttesek ellen nem sikerült pontot szerezniük a félegyháziaknak. A férfiak egy félidőn keresztül szorosan tartották az eredményt, de 16-19-et követően a vendégek magabiztosan, 31-40-re nyertek. A legeredményesebb félegyházi játékos Kovács Attila lett 10 találattal. A nőknél a férfiakéhoz képest is simábban alakult az eredmény, a tabella második helyén álló bácsalmásiak 47-16-ra győztek.

Részletek
Országos döntőbe jutottak az FTSI tornászai

Országos döntőbe jutottak az FTSI tornászai

2018. február 18. 18:40

Február 12-ével véget ért a tornászok diákolimpiai országos elődöntő sorozata, amelyet három helyszínen rendeztek meg. Veszprémben, Budapesten és Kecskeméten a megyei döntők legjobb 4 csapata, valamint egyéni versenyzői indultak. A félegyházi lányok területi beosztás szerint a kecskeméti fordulóban versengtek. Mindhárom korosztályban (1., 2. és 3. korcsorport) bejutottak a budapesti országos döntőbe, amit március elején rendeznek Budapesten, a központi tornacsarnokban. Juhász Tamás edző elmondása szerint a klub történetében ez nagy eredmény.

Részletek
Rangos helyezés az országos asztalitenisz diákolimpián

Rangos helyezés az országos asztalitenisz diákolimpián

2018. február 18. 10:00

A decemberi asztalitenisz megyei diákolimpiai finálé megnyerését követően az országos döntőben ragadott ütőt Kisjuhász Roland, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, aki az I-II. korcsoportban méretette meg magát. A tehetséges félegyházi asztaliteniszező továbbjutott csoportjából, az elődöntőbe jutásért szenvedett vereséget, így az 5-8. helyen zárta a diákolimpiát.

Részletek
Idegenben nyert a futsalcsapat

Idegenben nyert a futsalcsapat

2018. február 18. 09:00

A Tolna legyőzését követően újabb fontos győzelmet aratott a női futsal NB I. alapszakaszában az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls, amely február 17-én Répcelakon a Ricsilla Futsal otthonában diadalmaskodott 4-1-re. Az Astra visszavágott a januári 5-4-es vereségért, Halászi Kinga és Szabó Boglárka góljaival a szünetben már 2-0-ra vezetett. A hazaiak ugyan a második játékrészben szépítettek, de a hajrában újabb két Astra találat született, ami biztossá tette a győzelmet. A felsőházi rájátszásba kerülésért riválisát verte meg az Astra, amely egy ponttal lemaradva a Tolna mögött továbbra is negyedik.

Részletek
Rekord részvétel a II. Kiskun Kupa karateversenyen - videóval

Rekord részvétel a II. Kiskun Kupa karateversenyen - videóval

2018. február 18. 17:35

Több mint 370-en neveztek a II. Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyre, amit február 17-én rendeztek meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az egész napos megmérettetésre a hazai kyokushin klubok mellett nyolc országból érkeztek versenyzők. Az esemény rangját jól mutatja, hogy az ünnepélyes megnyitón dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke Shihan Furkó Kálmán, 8 danos mester és shihan Borza József is részt vett. A versenyt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg.

Részletek
Szoros csaták után maradt a D csoport

Szoros csaták után maradt a D csoport

2018. február 12. 17:30

Február 11-én játszotta Kecskeméten, a regionális kosárlabda bajnokság 5. fordulójának meccseit a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) József Attila Általános Iskola U11-es csapata.

Részletek
Lebirkóztak mindenkit

Lebirkóztak mindenkit

2018. február 12. 18:00

Remekül szerepeltek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE diák korosztályú versenyzői február 11-én vasárnap, Gyomaendrődön. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjai küzdöttek meg az országos döntőbe jutásért a területi bajnokságon. A résztvevő húsz egyesület közül a félegyháziak csapatban megszerezték az első helyet, egyéniben pedig kilencen jutottak tovább a Zalaegerszegen, illetve Tatabányán rendezendő országos döntőre.

Részletek
Vezettek, de kikaptak Kecelen

Vezettek, de kikaptak Kecelen

2018. február 12. 10:30

Mindkét megyei felnőtt kézilabdacsapat idegenben lépett pályára a bajnokság 16. fordulójában február 10-én és 11-én. A Félegyházi Kézilabda SC férfi együttese Kecelen vendégszerepelt, ahol némi meglepetésre a szünetben egy góllal, 14-13-ra vezetett az esélyesebb hazaiak ellen. A fordulás után végül érvényesült a papírforma, a keceliek 34-21-re nyertek és otthon tartották a kettő pontot. A Félegyházi Kézilabda SC női csapata Bácsbokodra látogatott a játéknapon, ahol 9-17-es félidőt követően 19-37-re maradt alul.

Részletek
Kupagyőztes a P&P KHTK kézilabdacsapata

Kupagyőztes a P&P KHTK kézilabdacsapata

2018. február 11. 10:30

Végletekig kiélezett döntőben hétméteresekkel nyerte meg a három országon átívelő TRIPLEX Kupát a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es férfi felnőtt csapata február 10-én, a felkészülési torna utolsó állomásán, a romániai Nagyszentmiklóson. A döntőbe jutásért a KHTK a Köröstarcsai KSK-t győzte le meggyőző fölénnyel, 38-23-ra. E találkozón Bíró Marcell, a félegyháziak mindössze 15 évese saját nevelésű játékosa is bemutatkozott a felnőtt csapatban. Marcell öt góllal vette ki részét a sikerből. A Triplex Kupa döntőjét a KHTK a Békéscsabai DKSE ellen játszotta. Szünetben a békéscsabaiak vezettek 12-10-re, a rendes játékidő 24-24-el zárult. A döntetlent büntetők követték, a KHTK játékosai higgadtabbak maradtak és 28-26-ra megnyerték a finálét.

Részletek