Bejutott a Final Fourba az Astra

Bejutott a Final Fourba az Astra

2018. február 10. 20:15

Az első mérkőzés fölényes, 8-2-es megnyerését követően idegenben sem hagyott kérdést a továbbjutást illetően az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls, amely a február 10-i visszavágón 6-1-re legyőzte a Gyulai Amazonokat a női futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így bejutott a sorozat négyes döntőjébe. A kupaspecialistának számító Astra a legutóbbi öt Magyar Kupát megnyerte, címvédőként készülhet a március 3-a és 4-e közötti nyíregyházi Final Fourra.

Részletek
Folytatódott a „kenguru” bajnokság

Folytatódott a „kenguru” bajnokság

2018. február 12. 16:30

Február 10-én rendezték meg az országos U11-es kenguru kosárlabda bajnokság 7. régiójának soros fordulóját a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, amelynek keretében a Félegyházi Térségi Sportiskola Constantinumos, Platános és Darvasos diákjai ragadtak labdát. A legügyesebbnek a Constantinum tanulói bizonyultak, a Darvas Iskola diákjait fölényesen, 85-16-ra győzték le, a Platán sulisok ellen szoros csatában, 36-31-re nyertek.

Részletek
Menetelnek az asztaliteniszezők

Menetelnek az asztaliteniszezők

2018. február 11. 12:30

Az előző körbeli miskolci sikert követően újabb felsőházi rangadó várt a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosaira február 10-én, a férfi NB I. keleti csoportjának 11. fordulójában. A félegyháziak a harmadik helyezett Apagy SE I. játékosai ellen álltak asztalhoz. A párosok során félegyházi sikerek születtek, Erdélyi Szabolcs – dr. Francia Balázs és a Korponai Zoltán – Pengő Gábor összeállítású duó egyaránt nyert. Egyéniben Korponai Zoltán mind a négy találkozóján győzött, Erdélyi Szabolcs és Pengő Gábor három – három mérkőzést hozott, míg dr. Francia Balázs egy mérkőzésen diadalmaskodott. 13-5-re magabiztosan nyertek a félegyháziak és továbbra is második helyen állnak a tabellán.

Részletek
Platánosok nyerték a városi floorball tornát

Platánosok nyerték a városi floorball tornát

2018. február 7. 10:30

Hagyományteremtő célzattal második alkalommal rendezték meg a félegyházi általános iskolásoknak a kispályás floorball bajnokságot február 6-án, a Móra Ferenc Gimnázium tornatermében. A nagy mozgást és koordinációt igénylő skandináv eredetű labdajáték a jégkoronghoz hasonló, teremben játszható. A II. Tavasz Kupa ötletgazdája és megvalósítója, Nagy Ferenc mellett Abonyi Péter segédkezett a verseny megvalósításában. A meghívást a Batthyány, a Dózsa és a tavalyi címvédő Platán suli csapata fogadta el, mellettük a mórások két együttese ragadott ütőt. A tornát szoros mérkőzések, jó hangulat jellemezte, több mérkőzés is döntő húzással dőlt el. A Platánosok nagy csatában megvédték tavalyi elsőségüket, második helyen a gimi csapata végzett. Az érmeket és a győztesnek járó kupát Abonyi Péter adta át, a mérkőzéseket Nagy Ferenc vezette.

Részletek
Sikeres hetet zárt a DMTK-KVSE

Sikeres hetet zárt a DMTK-KVSE

2018. február 6. 10:30

Szentesen rendezték meg a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportjának 3. fordulóját február 3-én és 4-én, amelyen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói is vízbe szálltak. Görög Imre tanítványai bravúros eredményt elérve 11-10-re legyőzték a harmadik helyezett szentesi lánycsapatot és szoros meccset játszottak a negyedik pozícióban lévő gyulaiakkal (6-8). A DMTK-KVSE őrzi ötödik pozícióját a bajnokságban, amelynek következő fordulóját március 10-én és 11-én Hódmezővásárhelyen bonyolítják le. További hír az egyesület háza tájáról, hogy a DMTK-KVSE vezetősége szakmai és baráti beszélgetésen vett részt a Magyar Vízilabda Szövetség elnökénél, Kemény Dénesnél. Az utánpótláskorú Vadkerti-Tóth Ádám, aki a bajnokságban közel kétszáz gyerek közül a legtöbb gólt szerezte és vezeti a ponttáblázatot, újbóli meghívást kapott a 2006-s születésűek válogatott edzésére, Kecskemétre. Az egyesület úszó szakosztálya tovább öregbítve hírnevét a tervek szerint az Univer24 órás úszóversenyen is képviselteti magát. Egyéniben Hajdú László edző, váltóban pedig Zubor Attila, Sebők János és Görög Imre edzők lépnek rajtkőre.

Részletek
Érmes helyezés a fedettpályás magyar bajnokságon

Érmes helyezés a fedettpályás magyar bajnokságon

2018. február 8. 10:30

Február 3-án és 4-én rendezték meg Budapesten a fedettpályás serdülő magyar bajnokságot, amelyen Tóth Szilveszter, a félegyházi Dózsa György Általános Iskola tanulója, a KARC-KESI atlétája két számban is rajthoz állt. Szilveszter nagyszerűen teljesítve mindkét távon az éremért küzdött. 1500 méteren minimális különbséggel 4:31.64-es időeredménnyel a negyedik helyet szerezte meg, míg 3000 méteren a dobogó harmadik fokára állhatott fel 9:49.84-es időeredménnyel.

Részletek
Egy gól döntött

Egy gól döntött

2018. február 5. 15:30

Minimális különbséggel, 24-25-re maradt alul hazai pályán a Félegyházi Kézilabda SC férfi felnőtt csapata a megyei bajnokság 15. fordulójában, február 4-én. Az alsóházi rangadón a félegyháziak az Euroscale Kecskemét II. ellen kaptak ki, így nem mozdultak el a 9. pozícióból. A Félegyházi KSC felnőtt női csapatára ugyancsak nehéz feladat várt hazai pályán a bajnoki éllovas halasi KB Autoteam SE ellen. A vendégek érvényesítve a papírformát magabiztosan győztek.

Részletek
Rangadót nyertek az asztaliteniszezők

Rangadót nyertek az asztaliteniszezők

2018. február 5. 14:30

A vártnál könnyedebben, magabiztos fölénnyel győztek Miskolcon a DVTK-Sport II. otthonában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai február 3-án, a férfi NB I. keleti csoportjának 10. fordulójában. A Korponai Zoltán, Pengő Gábor, Erdélyi Szabolcs és dr. Francia Balázs összetételű együttes mindössze két pontot veszített a negyedik helyezett diósgyőriek ellen. A párosok és az egyéni játszmák is nagy félegyházi fölénnyel zárultak. Magabiztos, 16-2-es sikerével a Félegyházi ASI 24 ponttal a második helyet foglalja el a bajnoki táblázaton.

Részletek
Szerbiában folytatódott a kézilabda torna

Szerbiában folytatódott a kézilabda torna

2018. február 4. 14:30

Második fordulóját rendezték meg a három országon átívelő TRIPLEX Kupának február 3-án, amelyen a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es férfi felnőtt csapata is részt vesz. Az első fordulót két győzelemmel kezdte a KHTK és a torna harmadik találkozóját is megnyerte a házigazda Ada ellen 27-25-re. A sorrendbeli negyedik mérkőzésen megszakadt a jó sorozat, a Nagyszentmiklós minimális különbséggel, 27-26-ra győzött a KHTK ellen. A magas színvonalú felkészülési torna utolsó fordulóját február 10-én a romániai Nagyszentmiklóson bonyolítják le, ahol ugyancsak két találkozó vár a KHTK játékosaira. Győzelem esetén a TRIPLEX Kupán döntőt is vívhat az együttes.

Részletek