Halason szerepeltek a kisiskolás kézisek

Halason szerepeltek a kisiskolás kézisek

2018. március 5. 12:30

A december 2-i záró játéknapot követően az U10-es gyermek kisiskolás bajnokság Badó László régiójában is útjára indult a labda a 2018-as esztendőben. A tavaszi szezon első fordulóját Kiskunhalason rendezték meg március 4-én. A Kiskunfélegyházi HTK utánpótláscsapata sikeresen fejezte be az előző évet, ezúttal szoros játékban 5-4-es vezetésről 10-8-ra maradt alul a KIKI SKFT ellen, majd pedig ugyancsak 4-2-es félidei előnyről 9-6-ra veszített a házigazda halasiak ellen.

Részletek
Megszakadt a nyeretlenségi sorozat

Megszakadt a nyeretlenségi sorozat

2018. március 4. 17:35

Hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a megyei felnőtt kézilabda bajnokságban a Félegyházi Kézilabda SC felnőtt férficsapata március 3-án. Az együttes legutóbb novemberben győzött, akkori ellenfelét a Tiszaalpári SE-t látta vendégül most a Constantinum Sportcentrumban. Az őszi találkozón 43-23-ra nyertek a félegyháziak, azonban az idei tétmeccs szorosabban alakult, a vendég tiszaalpáriak a szünetig mindösszesen háromgólos hátrányba kerültek. A fordulást követően tovább növelték a különbséget a félegyháziak és a 9 gólig jutó Tasnádi Zsolt, valamint a 7 gólt jegyző Tóth Róbert vezérletével 29-22-re győztek.

Részletek
Harcban a bajnoki címért

Harcban a bajnoki címért

2018. március 4. 16:00

A hajrájához érkezett a leány futsal I. osztályú bajnokság, amelynek 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a tabella második helyén álló Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls Zalaegerszegre, a Ricsilla Futsal otthonába látogatott március 4-én. A sereghajtó zalaegerszegiek ellen kötelező győzelemre készültek a félegyházi futsalosok, hiszen minden pontra szükségük volt a bajnoki reményeik életben tartásához. A gólok sorát ezúttal is Síber Glória nyitotta, aki meg sem állt 5 találatig. Mellette Czinege Eszter kétszer, míg Síber Szófia egy alkalommal bizonyult eredményesnek. 8-1-es sikerükkel a félegyháziak továbbra is tapadnak a listavezető DVTK Vénuszra. Hátrányuk csupán kettő pont három fordulóval a bajnokság vége előtt, emellett március 17-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban ugyancsak megmérkőznek egymással.

Részletek
Makón nyertek a kézilabdázók

Makón nyertek a kézilabdázók

2018. március 4. 12:00

Kötelező győzelemre készült az alsóházhoz tartozó Makói KC ellen a P&P Kiskunfélegyházi HTK az NB II-es kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának 14. fordulójában. A dobogós pozícióban lévő KHTK ősszel hazai pályán 29-23-ra nyert és ezúttal sem kegyelmezett ellenfelének. Szünetben már 17-11-re vezetett és a hatgólos előnyt megtartotta a második félidőben. A 28-22-es KHTK győzelem egyben azt jelenti, hogy a csapat továbbra is harcban áll a második helyért, amit 21-21 ponttal a Békéscsaba DKSE együttesével birtokol. A KHTK játékosai legközelebb ugyancsak idegenben, Túrkevén lépnek parkettre.

Részletek
Elmarad a szombati lakiteleki mérkőzés

Elmarad a szombati lakiteleki mérkőzés

2018. március 2. 14:30

A Kiskunfélegyházi HTK tájékoztat minden sportbarátot, szurkolót, hogy a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság valamint az összes megyei II. osztályban szereplő csapat közös egyetértésben úgy döntött, hogy elmarad a március 3-án, Lakiteleken esedékes idegenbeli meccs a téli időjárás miatt. A labdarúgó bajnokság 17. fordulóját június 9-én, szombaton rendezik meg.

Részletek
Joggingos bajnokok a megyei úszó diákolimpián

Joggingos bajnokok a megyei úszó diákolimpián

2018. március 1. 12:30

A Kecskeméti Fürdőben rendezték meg februárban a Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét. Jogging Plus Futóklub kitűnő edzői gárdája által felkészített csapatból hárman megye bajnokok lettek: Szalontai Roland, Szekeres Norbert és Szekeres Orsolya. Két versenyző második helyezést ért el: Szalontai Roland és Endre Barna, harmadik helyezést pedig hárman értek el: Szekeres Zsófia, Fetter Virág és Miklán András. Sípos L. Adél, a Pest megyei döntőben győzedelmeskedett 50 méter mellúszásban, szintén a Jogging Egyesület felkészítése mellett.

Részletek
U18 fiúk: Bravúrgyőzelem a SZEDEÁK ellen

U18 fiúk: Bravúrgyőzelem a SZEDEÁK ellen

2018. március 3. 10:30

A Félegyházi Térségi Sportiskola régi mumusa, a szegedi junior csapat látogatott a városi sportcsarnokba a regionális fiú junior bajnokság 4. fordulójában, február 28-án. Legutóbbi egymás elleni találkozójukon mindössze 2 ponttal maradtunk alul a félegyháziak, így titokban szoros mérkőzésre számítottak. Simon Zoltán edző beszámolója szerint rövid rotációjukat az is szűkítette, hogy egy nappal később kadett mérkőzés vár a fiú csapatra, így két U16-os játékosukat is pihentettek. A sportiskolás junior fiatalok komolyan vették a találkozót, kontrollált védekezéssel, helyenként extra teljesítményű támadás befejezésekkel folyamatosan vezettek 10-12 ponttal, az utolsó percben egész pályás letámadással növelni tudták a különbséget, így megtörve az idei évi "átkot" győztesen hagyhatták el a pályát.

Részletek
Az arénában versenyeztettek a Turul Koppányok

Az arénában versenyeztettek a Turul Koppányok

2018. március 1. 11:30

Február 25-én, a Kiskunfélegyházi Kész Aréna Sportcsarnokban rendezték meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai egy határon átívelő, nyílt nevezésű Országos Történelmi Íjászversenyt. Ez a volt a Koppányok 36. rendezett versenye.

Részletek