„Hazai pályán”, Csongrádon botlott a KHTK II.

„Hazai pályán”, Csongrádon botlott a KHTK II.

2018. március 11. 17:50

A félegyházi Honvéd pálya alkalmatlansága miatt Csongrádon rendezték meg a Kiskunfélegyházi HTK II. - Pálmonostora SE találkozót a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában, március 11-én. Mindkét csapat az élmezőnyben foglalt helyet, augusztusban 2-2-es döntetlen született. A bajnoki címért is harcban lévő KHTK II. a tavaszt győzelemmel kezdte, ezúttal azonban egészen a hajráig nem tudott a kapuba találni. Ellenben a pálmonostoriak a csereként pályára lépő Csorba Krisztián duplájával kétgólos előnybe kerültek. Az ugyancsak becserélt Medgyesi László a 81. percben csak szépíteni tudott, így a félegyházi játékosok vereséggel hagyták el a pályát.

Részletek
Körbeverések, meglepetések

Körbeverések, meglepetések

2018. március 11. 16:55

Hódmezővásárhelyen bonyolították le a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportjának 4. fordulóját március 10-én és 11-én, amelyen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói négy találkozót játszottak. Felemásan sikerült a forduló a félegyháziaknak, a házigazda hódmezővásárhelyieket ugyan legyőzték, de egy góllal kikaptak a Szegedi Női Vízilabda Egyesülettől, így egy helyet hátrébb csúsztak a tabellán. A csoportot a nyíregyházi egyesület vezeti megelőzve a csongrádiakat. A bajnokság következő fordulóját április 21-én és 22-én Csongrádon rendezik meg.

Részletek
Győzelemmel rajtolt a KHTK

Győzelemmel rajtolt a KHTK

2018. március 11. 17:15

Jól kezdte a tavaszi szezont a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK, amely március 11-én a Soltvadkerti TE otthonában kaparintotta meg a három pontot. Az augusztusi mérkőzéshez hasonlóan most is kétgólos félegyházi siker született, igaz az első találatig egészen a 70. percig kellett várni. Ekkor az első félidőben csereként beálló Csurka Ádám szerzett gólt, majd pedig a 90. percben az ugyancsak csereként pályára lépő Zs. Juhász István is betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést. A jól rajt bizakodásra adhat okot a KHTK háza táján, az őszi hullámzó teljesítmény ellenére a csapat harcban áll a dobogós pozíciókért.

Részletek
Majsán szerepeltek a megyei kézilabdázók

Majsán szerepeltek a megyei kézilabdázók

2018. március 11. 14:30

A Kiskunmajsai KC fogadta a Félegyházi Kézilabda SC megyei felnőtt csapatait március 10-én, a bajnokság 20. fordulójában. A férfiakra nem várt könnyű feladat, hiszen a majsaiak a tabella élén tanyáztak, így meglepetésnek számított volna a pontszerzés. A majsaiak igazolva a papírformát viszonylag könnyedén, 35-24-re nyertek. A nőknél ugyancsak magabiztos, 44-16-os majsai siker született. A Félegyházi Kézilabda SC csapatai utolsó idegenbeli találkozójukat játszották a szezonban, március 25-én hazai környezetben fejezik be a bajnokságot.

Részletek
Hátrányból fordítva nyertek a kézisek

Hátrányból fordítva nyertek a kézisek

2018. március 11. 09:00

Nem várt könnyű összecsapás a hazai pályán mindig veszélyes Túrkevei VSE otthonában a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapatára az NB II-es bajnokság 15. fordulójában. A középmezőnyhöz tartozó vendéglátók igazolva a tézist nagy küzdelemre késztették a KHTK játékosait. Szünetben 13-11-re a túrkeveiek vezettek, de a második félidőben a KHTK tagjainak sikerült fordítaniuk és minimális különbséggel, 24-23-ra nyertek. Újabb idegenbeli sikerével a KHTK továbbra is harmadik a tabellán és csak rosszabb gólkülönbségével szorul a második Békéscsaba DKSE mögé. E két csapat március 17-én, szombaton 18 órától Békéscsabán találkozik. Ősszel 27-24-re a félegyháziak győztek.

Részletek
Diákok versengtek az V. Constantinum Kupán

Diákok versengtek az V. Constantinum Kupán

2018. március 10. 16:00

Hagyományteremtő célzattal, immár ötödik alkalommal rendezték meg a Constantinum Kupát a felső tagozatos általános iskolások részére március 7-én az intézmény sportcentrumában. A félegyházi diákok ezúttal három versenyszámban mérték össze tudásukat. A rendezvény sztárvendége, Kürtösi Zsolt olimpikon 7 próbázó, 10 próbázó volt, akivel személyesen találkozhattak a gyerekek és autógrammot is kérhettek tőle.

Részletek
Győzelem a felsőágon

Győzelem a felsőágon

2018. március 6. 12:30

A regionális fiú kadett kosárlabdabajnokság, 2. alapszakaszának 3. fordulóját játszották az U16-os fiúk március 5-én, hétfőn a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. 

Részletek
Platánosok nyertek

Platánosok nyertek

2018. március 7. 10:30

A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg az U11-es kosárlabda bajnokság soron következő játéknapját, március 4-én. A Dózsa György Iskola csapata elsőként a ceglédi lányokat fogadta, a végig szoros mérkőzésen viszonylag kis különbség alakult ki, azonban a szabályok értelmében 20:0-s eredmény született, mivel a ceglédiek nem tudtak 10 játékossal kiállni. A dózsások ezt követően a Platán Iskola csapatával mérkőzték meg. Szoros első félidőt követően a harmadik negyedben jelentős előnybe kerültek a platánosok, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

Részletek
Csökkentette hátrányát a sakkcsapat

Csökkentette hátrányát a sakkcsapat

2018. március 5. 10:30

A hajrájához érkezett az NB II-es sakkcsapatbajnokság, amelynek Tóth László csoportjában a Félegyháza-Csongrád játékosai az Orosházi SE tagjaival ültek asztalhoz. A félegyháziaknak minden pontra szükségük volt a bennmaradás kiharcolásához, hiszen sereghajtó pozícióból várták a bajnoki fordulót. A partik során Bor Ferenc és Hideg Gergő Benedek nyert, míg Pacal Mihály, Világos Nándor, Gyugyi Péter, Kelemen Sándor és Nagy József döntetlent ért el. A félegyháziak 4 és fél pontot szereztek, amivel csökkentették hátrányukat a Szentesi Sakk SE-vel szemben.

Részletek