Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását - videóval

Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását - videóval

2018. április 12. 11:00

Mintegy 80 millió forintos energetikai beruházás valósult meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény kollégiumában. Ennek köszönhetően a közeljövőben már napelemek nyújtják a villamosenergia jelentős részét a végfalon, a pincében és a padláson elvégzett hőszigetelési munkálatok miatt. Az iskola költségeit a nyílászárók cseréje is csökkenti.

Részletek
Mindent lehet egy picit jobban csinálni - videóval

Mindent lehet egy picit jobban csinálni - videóval

2018. április 9. 16:00

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás április 8-án, vasárnap. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a harmadikon pedig Horváth Tamás, az MSZP-Párbeszéd jelöltje végzett.

Részletek
A fodrász nem csak frizurát készít, alkot is - videóval

A fodrász nem csak frizurát készít, alkot is - videóval

2018. március 31. 15:30

Ismét országos fodrászversenynek adott otthont a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola. Az intézmény 17 éven keresztül szervezte a tanulók versenyét, ami a fenntartóváltás miatt rövid ideig megszakadt, idén azonban újra megmérettetésre hívták a szépészeti hivatás reménységeit. És, hogy erre mekkora igény van, jelzi a versenyre jelentkező 48 diák a bajai, a hódmezővásárhelyi, kecskeméti, ózdi, a pécsi és a kiskunhalasi szakképzési centrumból. A házigazda kossuthosok tanulói három kategóriában és az összetett versenyszámban is első helyet szereztek. A vándorserleget a legeredményesebb fodrásztanuló, Herczeg Eszter vehette át.

Részletek
Keresztút a két templom között - videóval

Keresztút a két templom között - videóval

2018. március 26. 18:50

Városi keresztutat tartottak Kiskunfélegyházán március 23-án a két katolikus plébánia közös rendezésében. A katolikus egyház jellegzetes nagyböjti imádsága azokat az eseményeket idézi fel, amelyeket Jézus élt át a szenvedéstörténetben.

Részletek
Megújul az egészségügyi ellátás Gátéron - videóval

Megújul az egészségügyi ellátás Gátéron - videóval

2018. március 27. 12:00

A háziorvosi és védőnői szolgáltatás Gátéron 18 millió forintos – vissza nem térítendő – uniós támogatásból újult meg. A beruházás keretében a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt újítottak fel egy önkormányzati épületet, ahol kialakították az infrastruktúrát, rendezték az udvart, akadálymentes parkolót, fedett babakocsi- és biciklitárolót alakítottak ki és új eszközökkel is felszerelték az intézményt. A beruházás hozzájárult ahhoz, hogy egy modern, az egészségügyi szolgáltatáshoz méltó környezetben lássák el Gátér község lakóinak magasabb színvonalú egészségügyi ellátását. Egyben a projekt egyik fő célja is megvalósult, hogy az egészségügyi ellátást biztosító, tapasztalt és szakképzett munkaerő a helybéliek egészségét szolgálhassa a továbbiakban is.

Részletek
Magyar Örökség Díj Mórának - videóval

Magyar Örökség Díj Mórának - videóval

2018. március 27. 07:30

Magyar Örökség Díjat kap Móra Ferenc örökségfeltáró és irodalmi munkássága. Ebből az alkalomból Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke méltatta a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében március 24-én, a Magyar Örökség díjátadó ünnepségén Félegyháza szülöttének munkásságát. A laudációt az alábbiakban olvashatják.

Részletek
Bemutatkozott a Móra Mentőcsoport - videóval

Bemutatkozott a Móra Mentőcsoport - videóval

2018. március 1. 17:30

Új hagyomány indult útjára a megyei katasztrófavédelemnél, amelynek keretében az önkéntes mentőcsoportok egy saját készítésű kisfilmben mutatják be a tevékenységüket, eddigi munkájukat, beavatkozásaikat. Az ünnepségen a Kiskunfélegyházi Járás Móra Mentőcsoportjának, a Bajai Járás Sugovica Mentőcsoportjának, és a Kiskunhalasi Járás Tüzes Kunok Mentőcsoportjának kisfilmjét tekinthették meg a résztvevők. Ezt követően elismeréseket és emlékplaketteket adtak át.

Részletek