A fodrász nem csak frizurát készít, alkot is - videóval

A fodrász nem csak frizurát készít, alkot is - videóval

2018. március 31. 15:30

Ismét országos fodrászversenynek adott otthont a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola. Az intézmény 17 éven keresztül szervezte a tanulók versenyét, ami a fenntartóváltás miatt rövid ideig megszakadt, idén azonban újra megmérettetésre hívták a szépészeti hivatás reménységeit. És, hogy erre mekkora igény van, jelzi a versenyre jelentkező 48 diák a bajai, a hódmezővásárhelyi, kecskeméti, ózdi, a pécsi és a kiskunhalasi szakképzési centrumból. A házigazda kossuthosok tanulói három kategóriában és az összetett versenyszámban is első helyet szereztek. A vándorserleget a legeredményesebb fodrásztanuló, Herczeg Eszter vehette át.

Részletek
Keresztút a két templom között - videóval

Keresztút a két templom között - videóval

2018. március 26. 18:50

Városi keresztutat tartottak Kiskunfélegyházán március 23-án a két katolikus plébánia közös rendezésében. A katolikus egyház jellegzetes nagyböjti imádsága azokat az eseményeket idézi fel, amelyeket Jézus élt át a szenvedéstörténetben.

Részletek
Megújul az egészségügyi ellátás Gátéron - videóval

Megújul az egészségügyi ellátás Gátéron - videóval

2018. március 27. 12:00

A háziorvosi és védőnői szolgáltatás Gátéron 18 millió forintos – vissza nem térítendő – uniós támogatásból újult meg. A beruházás keretében a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt újítottak fel egy önkormányzati épületet, ahol kialakították az infrastruktúrát, rendezték az udvart, akadálymentes parkolót, fedett babakocsi- és biciklitárolót alakítottak ki és új eszközökkel is felszerelték az intézményt. A beruházás hozzájárult ahhoz, hogy egy modern, az egészségügyi szolgáltatáshoz méltó környezetben lássák el Gátér község lakóinak magasabb színvonalú egészségügyi ellátását. Egyben a projekt egyik fő célja is megvalósult, hogy az egészségügyi ellátást biztosító, tapasztalt és szakképzett munkaerő a helybéliek egészségét szolgálhassa a továbbiakban is.

Részletek
Magyar Örökség Díj Mórának - videóval

Magyar Örökség Díj Mórának - videóval

2018. március 27. 07:30

Magyar Örökség Díjat kap Móra Ferenc örökségfeltáró és irodalmi munkássága. Ebből az alkalomból Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke méltatta a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében március 24-én, a Magyar Örökség díjátadó ünnepségén Félegyháza szülöttének munkásságát. A laudációt az alábbiakban olvashatják.

Részletek
Bemutatkozott a Móra Mentőcsoport - videóval

Bemutatkozott a Móra Mentőcsoport - videóval

2018. március 1. 17:30

Új hagyomány indult útjára a megyei katasztrófavédelemnél, amelynek keretében az önkéntes mentőcsoportok egy saját készítésű kisfilmben mutatják be a tevékenységüket, eddigi munkájukat, beavatkozásaikat. Az ünnepségen a Kiskunfélegyházi Járás Móra Mentőcsoportjának, a Bajai Járás Sugovica Mentőcsoportjának, és a Kiskunhalasi Járás Tüzes Kunok Mentőcsoportjának kisfilmjét tekinthették meg a résztvevők. Ezt követően elismeréseket és emlékplaketteket adtak át.

Részletek
Oltalmazó kezek-díj a hála jeleként – videóval

Oltalmazó kezek-díj a hála jeleként – videóval

2018. február 28. 16:30

Színvonalas est keretében, február 23-án adtak át öt kórházi szakdolgozónak kitüntető díjakat a művelődési központ dísztermében. Mint ahogyan korábbi cikkünkben már írtuk, az “Oltalmazó kezek”-díjat azon szakdolgozók kapják, akik áldozatos munkájukkal beteg emberek kórházi napjait könnyítik meg. A jótékonysági est keretében megrendezett díjátadón egy egészségügyben méltán elismert kimagasló egyéniség, Semmelweis Ignác munkásságát bemutató színdarabot is előadtak, amely az eszmei értékekein túl a belépőjegyekből befolyt összeg felajánlásával a kórház alapítványát támogatta.

Részletek
Terítéken a vadászat – videóval

Terítéken a vadászat – videóval

2018. február 27. 18:30

Február végével véget ér a vadászati idény, a vadásztársaságok ezekben a hetekben fejezik be a társas vadászatokat. Az apróvadak – mint a nyúl és a fácán – vadászati idényéhez alkalmazkodva a kiskunfélegyházi Róna Vadásztársaság is nemrégiben tartotta a szezon utolsó társas vadászatát, melyre lapunk is elkísérte őket. S bár a vadászati szezon elején jóval több vad került a terítékre, de a szűkösebben mért sikerek nem tartották vissza a vadászatot kedvelőket.

Részletek
Rekord részvétel a II. Kiskun Kupa karateversenyen - videóval

Rekord részvétel a II. Kiskun Kupa karateversenyen - videóval

2018. február 18. 17:35

Több mint 370-en neveztek a II. Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyre, amit február 17-én rendeztek meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az egész napos megmérettetésre a hazai kyokushin klubok mellett nyolc országból érkeztek versenyzők. Az esemény rangját jól mutatja, hogy az ünnepélyes megnyitón dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke Shihan Furkó Kálmán, 8 danos mester és shihan Borza József is részt vett. A versenyt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg.

Részletek