A helyi sajtósokat is köszöntötték - videóval

A helyi sajtósokat is köszöntötték - videóval

2016. március 17. 10:00

Több év kihagyás után az önkormányzat úgy döntött tavaly, hogy a sajtószabadság napján köszöntik a helyi újságírókat, és a legjobbakat elismeréssel tisztelik meg. Idén második alkalommal köszöntötte az újságírókat, rádiósokat és televíziósokat Csányi József polgármester március 15-én, mielőtt átadta Fábián Adriennek, az Infokiskunfélegyháza újságírójának a „Kiskunfélegyháza városáért tett média szolgáltatásért” elismerő oklevelet.

Részletek
Rangadót nyertek a kézisek (videóval)

Rangadót nyertek a kézisek (videóval)

2016. március 14. 19:50

A tavaszi szezon legnehezebb mérkőzését játszotta a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata, amely az NB II-es bajnokság 15. fordulójában a Köröstarcsát fogadta március 13-án. Fej-fej melletti küzdelmet láthattak a nézők, a vendégek többször is felzárkóztak egy gólra, csupán az utolsó percekben alakult ki 4-5 fórnyi előny a félegyháziak javára. 32-28-as sikerével a KHTK megőrizte vezető helyét a bajnokság élén.

Részletek
Véget ér az alapszakasz - videóval

Véget ér az alapszakasz - videóval

2016. március 13. 16:40

Két különböző ambíciókkal rendelkező együttes csapott össze a női futsal NB I alapszakásznak utolsó előtti fordulójában, a biztos negyedik helyen végző Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls az alapszakasz első helyéért küzdő Tolna-Mözst fogadta a Kész Arénában. Az Astra meglehetősen tartalékosan állt fel, mindössze öt mezőnyjátékossal. A vendégek élve az eséllyel fölényes győzelmet arattak és megszerezték az alapszakasz első helyét. A Tolnában a korábbi Astrás lányok, Vincze Anikó és Megyes Ágnes is pályára léptek.

Részletek
Bringás időutazás - videóval

Bringás időutazás - videóval

2016. március 13. 09:30

Kerékpáros félegyháziak töltötték meg a Petőfi teret március 12-én délután. A bringások Mészáros Márta múzeumigazgató vezetésével a Templomhalom Emlékparkhoz karikáztak. Megismerve a középkori Félegyháza feltárt emlékeit, egy kőrisfát ültettek őseink emlékére, egyet pedig a jövő generáció reményeinek megvalósulásáért.

Részletek
A jövő kürttanára ma még gyakorol - videóval

A jövő kürttanára ma még gyakorol - videóval

2016. március 24. 14:00

Második helyezést ért el a nemrégiben Kisújszálláson megrendezett XII. Országos Zeneiskolai Kürt Versenyen a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenésze, Borsos Donát. A 10 esztendős muzsikustól bárki megtanulhatja mi az a motiváció.

Részletek
Virágos környezet, jó hangulat - videóval

Virágos környezet, jó hangulat - videóval

2016. március 10. 15:30

Minden évszakban zöldelljenek, virágosak legyenek Kiskunfélegyháza parkjai, közterei. Ezt a célt szeretnék elérni a Móravárosban március 9-én elindult parkfelújítási programmal. A Városgazdálkodási Intézmény három pályázó közül Fekete Károly félegyházi kertészt bízta meg a növények kiválasztásával, telepítésével.

Részletek
Szenvedélymentesen is lehet élni Félegyházán a fiataloknak - videóval

Szenvedélymentesen is lehet élni Félegyházán a fiataloknak - videóval

2016. március 16. 17:30

Erre a tényre is felhívták a figyelmét azoknak a középiskolásoknak, akik kilátogattak a nagyszabású bűnmegelőzési és katasztrófavédelmi napra a „lóúsztatóhoz”. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében a Kreatív Mozaik Alapítvány, a Szalamandra Kétéltű Kutató Alapítvány, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei több helyszínen tartottak látványos bemutatót, és biztosítottak játékos, sportos elfoglaltságot a diákoknak.

Részletek
Erdélyben köszöntik március 15-ét a dózsások - videóval

Erdélyben köszöntik március 15-ét a dózsások - videóval

2016. március 11. 09:30

Nemzeti ünnepünket Erdélyben ünneplik a Dózsa iskola hetedik évfolyamos tanulói. A „Határtalanul” pályázatnak köszönhetően ugyanis Petőfi Sándor nyomdokain járva ellátogatnak Fehéregyházára, Segesvárra, Székelykeresztúrra, mindazokra a helyekre , ahol költőóriásunk megfordult élete során. A diákok felkészültek a „nagy utazásra”. A Petőfi életművet tanulmányozták, a költő félegyházi emlékeivel pedig a Petőfi Sándor Emlékházban ismerkedtek. Gyenes Attila, a program vezetője azt is elmondta, hogy szálláshelyük Korondon, Félegyháza testvértelepülésén lesz, ahol az ottani diákokkal közösen emlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire, eseményeire.

Részletek
Gólzáport kapott a Békéscsaba - videóval

Gólzáport kapott a Békéscsaba - videóval

2016. március 7. 09:00

Megerőltetés nélkül, félgőzzel is fölényesen nyert a Békéscsaba ellen a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjának 14. fordulójában. A félegyháziak a megszokottnál több hibával ugyan, de végig vezetve 41-23-ra győztek. A második félidőben egy sajnálatos baleset is történt, a csabaiak egyik játékosát térdsérülés miatt kórházba vitték a mentők, emiatt percekig állt a játék. Sikerével a KHTK megőrizte első helyét a tabellán a szintén 26 pontos Kunszentmárton előtt.

Részletek
Negyedszázad munkáját összegezte a nyugdíjas egyesület - videóval

Negyedszázad munkáját összegezte a nyugdíjas egyesület - videóval

2016. március 6. 12:00

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete március 5-én. A Constantinum sportcsarnokában megtartott összejövetelen Csányi József polgármester köszöntötte a klubtagokat, majd Juhász István elnök értékelte részletesen az egyesület elmúlt negyedszázadának történéseit. A teremben kiállítás, fotóalbumok, kivetített képek idézték a rendezvények legkedvesebb pillanatait.

Részletek