Már csak egy hét az öttusa világkupáig

Már csak egy hét az öttusa világkupáig

2016. április 7. 14:40

Harminchárom ország 98 férfi és 90 női öttusázója nevezett a jövő csütörtökön kezdődő kecskeméti világkupaversenyre. Az adatokat ismertetve Kármán Sándor versenyigazgató budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar színeket mindkét nemben 12 öttusázó képviseli.

Részletek
Vegyen egy virágot a kórház kertjébe! - videóval

Vegyen egy virágot a kórház kertjébe! - videóval

2016. április 16. 12:15

Amint arról korábban már írtunk, a félegyházi kórház új építésű szárnya körüli terület megszépítésére összefogást hirdetett a Félegyházi Közlöny, hogy egy-egy virág megvásárlásával minél többen járuljanak hozzá a kórház előkertjének virágossá tételéhez!

Részletek
52 gólt dobott a kézilabdacsapat - videóval

52 gólt dobott a kézilabdacsapat - videóval

2016. április 4. 10:10

Alaposan megszórta ellenfelét az NB II dél-keleti csoportjának éllovasa, a Kiskunfélegyházi HTK a férfi kézilabda bajnokság 17. fordulójában. Az utolsó helyezett Karcag legyőzése nem okozott gondot a félegyháziaknak, előzetesen fölényes sikerre lehetett számítani, hiszen ősszel is 20 gól volt a különbség (43-23). A mostani mérkőzés még fölényesebben alakult, szűk félóra után 26-7-re vezetett a KHTK. A félegyháziak támadójátékával nem tudtak mit kezdeni a vendégek, számtalan lehetőség adódott a hazai csapat előtt, a játékosok meg sem állt 52 gólig (52-26). Gólarány javító győzelmével a KHTK továbbra is első. A következő körben a jóval nehezebb diónak ígérkező Mezőtúr otthonába utaznak a félegyháziak.

Részletek
Jó úton halad a torna népszerűsítése - videóval

Jó úton halad a torna népszerűsítése - videóval

2016. április 3. 12:05

Kiválóan sikerült a Matolay Nemzetközi Emlékverseny megrendezése, aminek április 2-án és 3-án a félegyházi Kész Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. A szervezéssel dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a nemzet sportolója is elégedett volt. A versenyen sztárvendégként Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka is ellátogatott városunkba. Mindketten a torna népszerűsítését, a körülmények javulását emeleték ki, aminek fontos lépcsője az utánpótlásbázis kibővítése.

Részletek
Madárvilág – a földi élet kulcsa - videóval

Madárvilág – a földi élet kulcsa - videóval

2016. április 10. 12:45

A madárvilág a földi élet kulcsa – véli Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 7. számú csoportjának vezetője, aki április 2-án nagy szeretettel várta a Madárbarát Klub tagjait a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárba egy  újabb találkozóra. Különleges helyszín ez az intézmény, hiszen az országban ez az egyetlen madárbarát könyvtár.

Részletek
Példaértékű a félegyházi értéktár - videóval

Példaértékű a félegyházi értéktár - videóval

2016. április 3. 13:30

A Kiskunfélegyházán 2013-ban megalakult Érték Bizottság munkája nem csak Magyarországon, de a határon túl is felkeltette más települések érdeklődését. Április 1-én a Kiskun Múzeumban találkoztak Pusztaszabolcs és Kisiratos település képviselői a helyi bizottság tagjaival, hogy általuk megismerjék a félegyháziak jó gyakorlatát.

Részletek
Nagytakarítás Haleszban és Selymesben - videóval

Nagytakarítás Haleszban és Selymesben - videóval

2016. április 10. 13:30

Több mint húsz esztendeje, hogy tavaszelőn a haleszi és selymesi városrész lakói közösen végeznek nagytakarítást az utak, dűlőutak, kerékpárutak mentén, de a környező erdőket is megtakarítják a szeméttől. A körzet önkormányzati képviselője, Ván Jenő hívó szavára április 2-án is több mint száz ember járta a terepet és gyűjtötték a szemetet.

Részletek
Dózsások "Határtalanul" - videóval

Dózsások "Határtalanul" - videóval

2016. április 2. 07:30

Színes beszámoló keretében osztották meg élményeiket iskolatársaikkal a közelmúltban a „Határtalanul” program keretében Erdélyben járt dózsás diákok. Farmasi Ádám és Gyenes Attila szervező-tanár gazdag képanyaggal, videó felvételekkel illusztrálta a tordai, segesvári, fehéregyházi és sóvidéki élményeket, a gyönyörű tájat. Beszámoltak arról is, hogy valamennyi helyszínen felkeresték a Petőfi-emlékhelyeket, és felemelő érzés volt Félegyháza testvértelepülésén, Korondon együtt ünnepelni ottani diáktársaikkal. Elmondták azt is, hogy mindenütt őszinte vendégszeretettel, segítőkészséggel fogadták őket.

Részletek
Felére mérsékelték a büntetést - videóval

Felére mérsékelték a büntetést - videóval

2016. április 1. 07:30

35 napirendi pontot tárgyalt meg március 31-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület. Határozat született egyebek mellett Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói megbízásáról a 2016. április 1-jétől 2021. március 31-ig terjedő határozott időre, támogatta az önkormányzat Ágoston Tibor, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető, valamint Tasi Judit, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézmény-vezető beosztás ellátására benyújtott pályázatát.

Részletek