Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

2016. április 25. 15:30

​​​​​​​Ünnepi kórushangversenyt tartottak április 23-án a Művelődési Központban Bárdos Lajos halálának 30. évfordulója évében megrendezett zenei hetek keretében. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében megtartott hangverseny méltó állomása volt a zeneszerző tiszteletére megrendezett programsorozatnak.

Részletek
Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

2016. április 27. 19:15

Nem kegyelmeztek hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdázói, kiütéses 42-23-as győzelmet értek el a Hajdúszoboszlói KSKE ellen az NB II dél-keleti csoportjának 19. fordulójában. A mérkőzést már az első félidőben eldöntötték, jelentős előnyre szert téve végig utalták a játékot. A KHTK továbbra is egy pontnyi hátrányból követi a listavezető Kunszentmártont, a hátralévő két forduló még sok izgalmat tartogat.

Részletek
Kiütéses győzelem a rangadón - videóval

Kiütéses győzelem a rangadón - videóval

2016. április 25. 18:45

A vártánál könnyedebb mérkőzésen 4-0-ás győzelmet aratott a Kiskunfélegyházi HTK a harmadik helyezett Kalocsai FC felett a megyei I. osztályú bajnokság 24. fordulójában. A találkozó már az első félidőben eldőlt, a KHTK három gólos előnyre tett szert és a mérkőzés második szakaszát is uralva fölényesen nyert (4-0). Sikerükkel a félegyháziak leszakították a kalocsaiakat a bajnoki címért folyó versenyfutásban és továbbra is elsők a tabellán.

Részletek
Amikor először gyullad fel a lámpa - videóval

Amikor először gyullad fel a lámpa - videóval

2016. április 24. 16:10

Az ovis Tóth Barbi esténként megnézi Traktor Tom legújabb kalandjait, nagymamája hűtőszekrényre gyűjt, édesanyja pedig már nem kézzel, hanem mosógéppel mossa a ruhákat. Az elmúlt hetekben velük együtt összesen hét Félegyháza környéki tanya lakóinak változott meg gyökeresen az élete azzal, hogy számukra is elérhető lett az elektromos áram. Nem kell többé a pislákoló gyertyafény mellett bogarászni a keresztrejtvény betűit, nem fogy ki a benzin az aggregátorból a film legizgalmasabb pillanataiban, nincs több megromlott étel, kézzel súrolt és kicsavart, soha meg nem száradó ruha! Van viszont remény, és egy rég nem látott vendég: a szebb jövőbe vetett hit is visszaköltözött a sötétséghez szokott falak közé.

Részletek
A vidék angyalai - videóval

A vidék angyalai - videóval

2016. április 26. 18:30

Kozma Imre atyától, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökétől hallottam először a vidék angyalainak nevezni a tanyagondnokokat. Mint fogalmazott, a gondnok szót esetükben úgy kell érteni, akinek „gondja van a másikra”, aki „gondot csinál magának a másik bajából”.

Részletek
Kiszenvedett győzelem - videóval

Kiszenvedett győzelem - videóval

2016. április 18. 19:30

Fontos győzelmet aratott a bajnokság szempontjából Kiskőrösön a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának 18. fordulójában. A hajrát kivéve végig gólhátrányban játszottak a félegyháziak, csupán hét perccel a lefújás előtt szerezték meg a vezetést. Az utolsó pillanatok izgalmasan teltek, a hazaiaknak esélyük nyílt az egyenlítésre, de a KHTK megtartotta minimális előnyét. (26-25)

Részletek
A kátyúmentes utakért dolgoznak - videóval

A kátyúmentes utakért dolgoznak - videóval

2016. április 14. 14:05

Két-három hét, és eltűnnek a kátyúk Félegyháza kül- és belterületi aszfaltozott útjairól. Az önkormányzati utak javítását a Kossuthvárosban kezdték, április 13-án pedig a Kossuth utca déli szakaszán, illetve az ide torkolló utakon folytatták. A biztonságos közlekedést szolgáló felújításra, karbantartásra idén 12 millió forintot szánt az önkormányzat.

Részletek
Legyőzte a Bugacot a KHTK II. - videóval

Legyőzte a Bugacot a KHTK II. - videóval

2016. április 10. 14:00

A papírformának megfelelően magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában. Korán megszerezték a vezetést a végig fölényben játszó félegyháziak és a hajrában tovább növelték előnyüket. A KHTK II. két vesztes mérkőzés után nyert újra és feljebb lépett a hatodik pozícióba. A Bugac továbbra is tizenötödik a tabellán.

Részletek