Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

2016. május 9. 10:00

Megnyerte utolsó hazai mérkőzését, így saját kezében maradt a sorsa a bajnoki elsőséget illetően a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatának az NB II dél-keleti csoportjában. Hazai környezetben a Makót győzték le 25-20-ra a félegyháziak, hátrányuk továbbra is egy pont az első helyezett Kunszentmártonhoz képest. A két együttes május 15-én, vasárnap 18 órakor Kunszentmártonon találkozik, a győztes a bajnokság élén végez.

Részletek
Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

2016. május 8. 16:05

Napos idő, mérsékelt szél várta a résztvevőket május 7-én a Balog Tanyán megrendezett évadnyitó 6 órás horgászversenyen. A visszatérő „vendégek” mellett Csongrádról és Kecskemétről érkeztek pecások. A szerencse ezúttal is forgandó volt, akadt akinek üres maradt a hálója, míg a legjobban teljesítők 10 kilogramm fölött fogtak. Az elsőséghez 13,57 kilogrammnyi hal kellett, ezt Csákvári Róbert teljesítette. A legnagyobb halat Seres Rudolf emelte ki, horgára 7,4 kilogrammos amur akadt. A kifogást körülbelül 45 percnyi „fárasztás” előzte meg. A versenyzők 6 óra alatt 135,66 kiló halat fogtak.

Részletek
A Jászkunság hagyományőrzéséért díjjal tüntették ki Ván Jenőt - videóval

A Jászkunság hagyományőrzéséért díjjal tüntették ki Ván Jenőt - videóval

2016. május 10. 20:00

A Jászkun Kapitányok tanácsa 2014-ben alapította a „Jászkunság hagyományőrzéséért díjat”. A kitüntető címmel járó oklevelet és Győrfi Sándor szobrászművész plasztikáját idén harmadik alkalommal adta át május 6-án Borbás Ferenc jászkun főkapitány Jászberényben, a Jászkun Redemptió 271. évfordulójára megrendezett ünnepségsorozat keretében. A nagykunkapitányok Dr. Örsi Julianna néprajzkutatót, a jászkapitányok dr. Szabó Tamást, Jászberény polgármesterét, a kiskunkapitányok Ván Jenő emeritus kiskunkapitányt tartották érdemesnek a kitüntetésre.

Részletek
Háromgólos hátrányból állt fel a futsal csapat

Háromgólos hátrányból állt fel a futsal csapat

2016. május 1. 21:30

A sírból hozta vissza a mérkőzést, így megőrizte esélyét a bajnoki döntőre az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely a női futsal NB I elődöntőjének első összecsapásán a Miskolci-Vénusz NFSE otthonában ért el 3-3-as döntetlent. A hazaiak már 3-0-ra vezettek, de az Astra nem adta fel és a hajrában kiegyenlített. A másik elődöntő is nyílt maradt, a Szekszárdi UFC 1-1-es döntetlent játszott a győri Árkád ETO-val.

Részletek
Milliárdos fejlesztések küszöbén - videóval

Milliárdos fejlesztések küszöbén - videóval

2016. április 29. 07:30

Jelentős összeget fordít a félegyházi önkormányzat olyan műszaki tervek és dokumentációk elkészíttetésére, amelyek a jövőben tervezett nagy városfejlesztési projektek megvalósítását készítik elő. Erről április 28-i ülésén döntött a képviselő-testület. A kész tervekkel Félegyháza lépéselőnyben lesz a pályázatok kiírásakor – mondta Csányi József polgármester.

Részletek
Harminc éve történt a csernobili katasztrófa

Harminc éve történt a csernobili katasztrófa

2016. április 26. 14:00

Harminc éve, 1986. április 26-án történt a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége a volt Szovjetunió területén, az ukrajnai Csernobilban. A Kijevtől 110, Csernobil városától 18 kilométerre északra, Pripjaty város mellett létesített Lenin atomerőmű négy darab 1000 megawattos könnyűvizes, grafithűtésű, RBMK-1000 típusú, külső szigetelő burkolat nélküli reaktora 1977 és 1983 között kezdte meg az áramtermelést.

Részletek
Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

2016. április 25. 15:30

​​​​​​​Ünnepi kórushangversenyt tartottak április 23-án a Művelődési Központban Bárdos Lajos halálának 30. évfordulója évében megrendezett zenei hetek keretében. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében megtartott hangverseny méltó állomása volt a zeneszerző tiszteletére megrendezett programsorozatnak.

Részletek
Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

2016. április 27. 19:15

Nem kegyelmeztek hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdázói, kiütéses 42-23-as győzelmet értek el a Hajdúszoboszlói KSKE ellen az NB II dél-keleti csoportjának 19. fordulójában. A mérkőzést már az első félidőben eldöntötték, jelentős előnyre szert téve végig utalták a játékot. A KHTK továbbra is egy pontnyi hátrányból követi a listavezető Kunszentmártont, a hátralévő két forduló még sok izgalmat tartogat.

Részletek