Iskolarádióból a nemzetközi siker kapujába

Iskolarádióból a nemzetközi siker kapujába

2016. május 30. 15:30

Nemzetközi karrier elé néz a közismert kiskunfélegyházi lemezlovas: Immi V, aki a népszerű budapesti szórakozóhelyek és a hazai zenei fesztiválok meghódítása után most a külföldi hallgatóságot is szeretné levenni a lábáról. Első önálló dalát egy amerikai énekesnő közreműködésével készítette el, melyre több külföldi zenei kiadó is felkapta a fejét.

Részletek
Bajnok lett Győrben az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls

Bajnok lett Győrben az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls

2016. május 29. 22:20

Zsinórban negyedszer ülhetett fel a női futsal NB I trónjára az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely a bajnoki döntő visszavágóján a győri Árkád ETO otthonában szerezte meg az aranyérmet május 29-én. Az esti finálén már az első percben előnybe került az Astra, a lélektanilag fontos gól a továbbiak nézve önbizalmat adott. A védelem átjátszhatatlannak bizonyult az ETO számára, támadásban az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Gál Tímea remekelt, újfent két gólt szerzett, amivel bajnoki címhez segítette csapatát. (3-0)

Részletek
Kiskunfélegyházit választott királyának a bajusztársadalom - videóval

Kiskunfélegyházit választott királyának a bajusztársadalom - videóval

2016. június 1. 19:20

- Szabad parasztnak szeretem magam hívatni. Tősgyökeres félegyházi vagyok, Keresztes Tarjányi Antalnak a dédunokája. Én viszem tovább az örökséget, a birtokot, az elveket. Így mutatkozott be lapunknak Tarjányi Tamás, aki a kifent bajusz kategóriában első helyen végzett, majd a bajuszosok társadalma egy esztendőre királyává választotta Kunszálláson, a VIII. Kiskunsági Bajuszversenyen. A bajuszkirály azt is hozzátette: bajuszát nem mindennap feni ki, de jeles napokon, amikor ünneplőt is ölt, nagy gonddal kezeli. Soha, semmilyen körülmények között nem lenne hajlandó borotvát ragadni és megválni bajuszától – tette hozzá.

Részletek
Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

Tavaly feltalálták, idén bővítették a „(f)alvatlanság ellenszerét” - videóval

2016. május 30. 18:15

Langaléta Garabonciásokkal, sokrétű kulturális és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket a második „Falvak Éjszakája - a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvényre, amit Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata közösen szervezett meg május 28-án és 29-én. A rendezvény erre az évre a VIII. Kunsági Bajuszversennyel és Bajuszkirály választással is kibővült, emellett fotókiállítást, székely vendégház átadást és sok más egyéb érdekes programot követhettek nyomon a jelenlévők.

Részletek
Újabb gazdaságfejlesztési siker - videóval

Újabb gazdaságfejlesztési siker - videóval

2016. május 25. 20:45

Önerejét felhasználva, uniós források igénybevételével, és Kiskunfélegyháza városának hathatós segítségével több mint kétmilliárd forintos beruházásba kezdett ez év januárjában a Torus Kft. A fejlesztés nyomán új csarnokok épülnek, új technológiát telepítenek és új munkahelyek is teremtődnek. A részletekről május 25-én, sajtótájékoztatón számolt be Csányi József polgármester és Farkas Zsolt, a Torus Kft. ügyvezetője.

Részletek
Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

Ébresztő! Fel vigyázz! - videóval

2016. május 24. 09:30

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy komfortos, kellemes, mintegy 20 hektáros helyszínt választottak az idei HMFEST-nek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. Az újragondolt járműmentes-övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken, és hadijármű csodákon felül, kellemes gasztronómia kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

Részletek
Átvették ezüstérmeiket a KHTK kézilabdázói

Átvették ezüstérmeiket a KHTK kézilabdázói

2016. május 22. 17:30

Nem csüggedtek, inkább ünnepeltek és előre tekintettek a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdázói, akik május 21-én évzáró bál keretében kapták meg ezüstérmeiket az NB II dél-keleti csoportjában elért második helyezésért. A játékosok mellett a csapat segítőit, vezetőit, edzőit és szurkolóit is díjazták. Az érmeket Balla László alpolgármester, Isán András szakosztályvezető és Csáki Róbert, a P&P főkönyvelője adta át.

Részletek
Döntetlennel kezdődött a futsaldöntő - videóval

Döntetlennel kezdődött a futsaldöntő - videóval

2016. május 23. 18:30

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem dőlt el semmi a női futsal NB I bajnoki fináléjának első mérkőzésén, az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls 3-3-as döntetlent játszott a győri Árkád ETO-val a Kész Arénában. A vendégek megszervezték védekezésüket, az Astra a szokottnál halványabban muzsikált támadásépítésben. Ennek ellenére kétszer is vezetettek, de a győriek 3-2-re fordítottak. Az utolsó percben Gál Tímea büntetőjével alakult 3-3-ra az állás.

Részletek