Balesetveszélyes fákat vágtak ki a Molnár Béla utcában - videóval

Balesetveszélyes fákat vágtak ki a Molnár Béla utcában - videóval

2016. április 3. 12:30

Lezárták a Molnár Béla utca elejét március 31-én. A forgalomkorlátozás oka az volt, hogy a szűk utcában hét nagyra nőtt, már balesetveszélyes nyárfát kellett kivágni. A környék lakói már régóta kérték kivágásukat, mert amellett, hogy a járdát tönkretették, gyökérzetük már a közeli lakások padlózatát is feszegette. Virágzásukkor pedig nem lehetett szellőztetni sehol, mert a pihekönnyű virágok hólepelként lepték el környezetüket, a legkisebb résen is bejutottak a lakásokba, és sokaknak allergiás panaszaik is voltak emiatt.

Részletek
Városföld nyerte a rangadót - videóval

Városföld nyerte a rangadót - videóval

2016. március 27. 18:15

Izgalmas, sok helyzetet hozó mérkőzésen a bajnoki éllovas Városföldi SE szerezte meg a győzelmet Kiskunfélegyházán, a KHTK II. otthonában, a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában. A félegyháziak korán előnybe kerültek, amit nem tudtak megtartani, újabb gólig nem, csak kapufáig jutottak. A Városföld megfordítva az állást 2-1-re nyert és továbbra is első.

Részletek
Gyilkos vagy humánus gazdaságot a Kárpát-medencében? - videóval

Gyilkos vagy humánus gazdaságot a Kárpát-medencében? - videóval

2016. március 24. 12:30

Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Közép-Európa Klub Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében március 18-19-én. A jeles előadók és a résztvevők arra a kérdésre keresték a választ, milyen intézkedésekkel lehetne lassítani az éghajlatváltozást, annak káros hatásait, Földünk felmelegedését. A rendezvény fővédnöke Tőkés László, európai parlamenti képviselő, szervezője Kelemen József, a Közép-Európa Klub elnöke volt.

Részletek
Pont került a bugaci lopások végére - videóval

Pont került a bugaci lopások végére - videóval

2016. március 23. 15:20

A nagyközség több tanyájából és egy horgásztó területéről lopott a gyanú szerint a négy fős csoport, akik a rendőröket meglátva autójukkal elhajtottak, majd elszaladtak. Három rendőrkapitányság munkatársai fogták el a gyanúsítottakat.

Részletek
Szeretettel, odafigyeléssel segítenek - videóval

Szeretettel, odafigyeléssel segítenek - videóval

2016. március 26. 13:00

Március elejétől önkéntes program működik a félegyházi városi kórházban. Segítők ülnek a betegágy mellé, hogy odafigyeléssel, kedves szavakkal, apró segítségnyújtással szebbé, elviselhetőbbé tegyék a betegek kórházban töltött napjait. Ez a világszerte elfogadott, Kecskeméten is régóta alkalmazott és be-vált gyakorlat segíti a személyzet munkáját, örömöt visz a betegek életébe, és a kórházi ellátás színvonalát is emeli.

Részletek
30 éves a Kunplast Nyugdíjas Klub - videóval

30 éves a Kunplast Nyugdíjas Klub - videóval

2016. március 27. 15:30

Három évtized élményeit idézte a Kunplast Nyugdíjas Klub közössége március 18-án. A klub 1986 februárjában alakult meg 40 fővel, akkor még Villamosszigetelő és Műanyaggyár Nyugdíjas Klubja elnevezéssel. A cég neve időközben változott, de a közösség összetartó ereje nem, és a szépkorúak kezdeményezéseit a gyár vezetése mindig támogatta – mondta Szabó Andrásné Marika, klubtársait és az ünnepi klubfoglalkozás vendégeit köszöntve.

Részletek
Halason is átrobogtak a kézisek - videóval

Halason is átrobogtak a kézisek - videóval

2016. március 20. 12:30

Fontos győzelmet aratott Kiskunhalason a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapata az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjának 16. fordulójában. A listavezető félegyháziakra előzetesen nem várt könnyű feladat, ősszel 15-15-ös félidőt követően 31-27-re nyertek. A mostani találkozón korán magukhoz ragadták az irányítást, előbb három, majd négy-öt góllal vezettek. A szünetet követően tovább nőtt az előny, tíz perccel a vége előtt már nyolc gól volt a különbség. A hajrában felzárkóztak ugyan a halasiak, de nem veszélyeztették a félegyháziak győzelmét (31-29).

Részletek
Titkok a levéltárból - Második női díszpolgárunk: Szántó Piroska

Titkok a levéltárból - Második női díszpolgárunk: Szántó Piroska

2016. március 20. 09:30

A magyar festészet európai szinten is számon tartott alkotója 1913. december 7-én született Kiskunfélegyházán. Szülei korai halála után nagymamája nevelte. Elemi és középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte, magántanulóként tett érettségi vizsgát az akkori Szent László Reálgimnáziumban (ma Móra Ferenc Gimnázium).

Részletek
Lehet tartalmas a fiatalkor Félegyházán! - videóval

Lehet tartalmas a fiatalkor Félegyházán! - videóval

2016. március 22. 12:30

Nem először hozták el a félegyházi középiskolás diákoknak a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely "Ahogyan a víz tükrözi az arcot” című darabját. A Kreatív Mozaik Alapítvány jóvoltából március 17-én, csütörtökön újabb fiatalok részesülhettek az élményben a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A darab olyan aktuális kérdéseket közelít meg a gyerekek, tinédzserek szemén keresztül, mint például a kivándorlás, az oktatásügy, a szülők külföldi munkavállalása, az alkohol- és drogfüggőség, a családon belüli erőszak, vagy a fiatalkori abortusz. Az eseményhez a kiskunfélegyházi önkormányzat és rendőrkapitányság, továbbá a GYIÖK is csatlakozott, hogy még maradandóbbá és mélyebbé tegyék a felmerülő kérdések megélését, feldolgozását, és közös erővel még hatékonyabban tegyenek a félegyházi fiatalokért.

Részletek
Méltóságteljesen ünnepeltek a félegyháziak - videóval

Méltóságteljesen ünnepeltek a félegyháziak - videóval

2016. március 16. 18:45

Interaktív, rendhagyó fáklyás felvonulással kezdődött Kiskunfélegyházán a nemzeti ünnep városi rendezvénye. A Rocktár elől induló menet először a Szent Benedek Szakképző Iskolánál, utána a Móra Ferenc Gimnáziumnál, majd a városháza előtt szakította meg a sétát. Minden helyszínen középiskolásaink, táncosaink elevenítették fel 1848. március 15-e jelentős eseményeit. A Petőfi téren Csányi József polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Ezt követően az ünneplők együtt szavalták el a Nemzeti dalt, és elhelyezték koszorúikat a szabadságharc költőjének szobra előtt.

Részletek