Élettel telik meg a szépülő Kossuth utca - videóval

Élettel telik meg a szépülő Kossuth utca - videóval

2016. szeptember 27. 07:30

– A félegyháziak nagy örömére új arculatot kapott a Kossuth utca egy jelentős szakasza. Az átépítés minőségi változást hozott, amivel régi adósságát törlesztette az önkormányzat – mondta el Szamosi Endre, a körzet képviselője, aki félegyházi születésű elkötelezett lokálpatriótaként már öt évvel ezelőtt kezdeményezte a nagy gyalogosforgalmat bonyolító, rossz minőségű Kossuth utcai járdák és bukkanók felújítását, és terve mellett eltántoríthatatlanul kitartott.

Részletek
Kulisszatitkok a Ben Hur forgatásáról

Kulisszatitkok a Ben Hur forgatásáról

2016. szeptember 25. 09:30

Augusztus óta vetítik a mozikban a Ben Hurt, amit Timur Bekmambetov álmodott és forgatott újra. A filmet sok kritika érte, ám ez független a bugaci lovasok teljesítményétől, akik kaszkadőrként sokszor az életüket kockáztatták egy-egy jelenetben. A forgatásról a bugaci családi napon meséltek az érdeklődőknek.

Részletek
Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval

Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval

2016. szeptember 24. 14:15

Szeptember végén, október elején zárul hagyományosan a versenyszezon a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőparkban. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat szeptember 24-én. A verseny telt házat hozott, 43-an ragadtak horgászbotot. Az első három helyezett 2017-es éves bérletet kapott, az első hatba kerülők, de a dobogóról lecsúszók a Polyák Borászat ajándékcsomagját vehették át és díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2016-os versenyszezont szép eredményekkel zárta a Balog Tanya. Egyre több horgász látogatja a tavat és az egyéb rendezvények száma is tovább gyarapodott.

Részletek
Békás kút, felújított járdák és új park - videóval

Békás kút, felújított járdák és új park - videóval

2016. szeptember 21. 15:50

A felnőttek és gyerekek örömére a műszaki átadást és a próbaüzemet követően szeptember 21-én ünnepélyesen felavatták a Móra téren a Békás kutat. A köztéri alkotás átadásakor Csányi József polgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő köszönte meg Szabó Ildikónak, Kis Virágnak és Bozóki Istvánnak a hangulatos köztéri alkotás tervezését és kivitelezését. A Békás kutat Gyula atya szentelte fel, majd a Móra utcai óvodások üdvözölték kedves műsorral.

Részletek
Ötéves a Retro buli

Ötéves a Retro buli

2016. október 6. 10:30

Öt évvel ezelőtt elindult valami ami eredeti ötlet szerint csak egy alkalomra lett létre hozva. Fejes Sanyi barátommal egy estére szerettük volna feleleveníteni a régi Tiszti Klub Disco Bár hangulatát. Annyira jól sikerült hogy folyamatosan kaptuk, hogy miért nincs folytatás, van igény a régi bulik hangulatára.

Részletek
Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

2016. szeptember 19. 10:00

Végig vezetve, magabiztos 30-24-es sikerrel rajtolt hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának első fordulójában a Kész Arénában. Az előző szezonban ezüstérmet szerző félegyháziak a negyedik helyezett Köröstarcsát múlták felül. Kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók, a KHTK összeszedetten játszva a második félidő közepére eldöntötte a mérkőzést.

Részletek
A svéd nagykövet szerint Félegyházának van hite a jövőben - videóval

A svéd nagykövet szerint Félegyházának van hite a jövőben - videóval

2016. szeptember 11. 08:00

A svéd himnusz és a félegyházi fanfár csendült fel a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a városházán Niclas Trouvé svéd nagykövet és kísérete tiszteletére szeptember 10-én, szombaton. Őexcellenciáját Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Dósai Bence kabinetvezető, dr. Faragó Zsolt jegyző, továbbá önkormányzati képviselők fogadtak a városházán.

Részletek
Döntetlen a rangadón - videóval

Döntetlen a rangadón - videóval

2016. szeptember 10. 20:35

Kevés helyzetet és gól nélküli döntetlent hozott a Kiskunfélegyházi HTK-Tiszakécske VSE összecsapás a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójának rangadóján. A mérkőzésre sok félegyházi, valamint vendég szurkoló kilátogatott. Feszült hangulatban telt a találkozó, a KHTK meg nem adott gólig, míg a Tiszakécske kapufáig jutott.

Részletek