A főzőverseny mindig a legnépszerűbb programja a libafesztiválnak - videóval

A főzőverseny mindig a legnépszerűbb programja a libafesztiválnak - videóval

2016. szeptember 10. 18:20

Számos szórakoztató és kulturális program várta a félegyháziakat a 18. libafesztiválon, de kétségtelen, hogy ezek között a legnépszerűbb a főzőverseny volt. Szombaton kora délelőtt már 42 csapat készült fel, hogy a térség kedvenc szárnyasából készült levesekkel, sültekkel és pörköltekkel kényeztesse barátait, a fesztivál résztvevőit. No persze, emellett fontos volt az is, hogy a rangos zsűri, kinek a főztjét ítéli a legjobbnak.

Részletek
Szabó Sándorné nyerte a Virágos Félegyházáért verseny közönségdíját - videóval

Szabó Sándorné nyerte a Virágos Félegyházáért verseny közönségdíját - videóval

2016. szeptember 12. 10:30

Az idei Virágos Félegyházáért akció újdonsága volt, hogy közönségdíjat is hirdettek a Félegyházi Közlöny közreműködésével. Honlapunkon valamennyi pályázó kertjét, parkját, erkélyét bemutattuk, a szavazatokat pedig összesítettük. Nagy volt az érdeklődés, és a szavazókedv. A legnagyobb tetszést azonban egyértelműen Szabó Sándorné Szent Imre Herceg utca 59. szám alatti elő- és belsőkertje aratta. A városlakók elismerését jelentő emléklapot és a Félegyházi Közlöny ajándékát Csányiné Pap Andrea, a verseny fővédnöke adta át a szeptember 10-ei díjátadó ünnepségen.

Részletek
Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

Egyre népszerűbb a kunszállási főzőfesztivál és falunap - videóval

2016. szeptember 5. 20:00

Nagy érdeklődés kísérte a 18. alkalommal megrendezett Húsfőző Fesztivált és Falunapot Kunszálláson. A gyermekeket már délelőtt várták a játékos foglalkozások, délután a színpadon előbb a néptánccsoportok produkciói, majd Galambos Lajos és zenész barátainak előadása szórakoztatta a nagyérdeműt. Este a Jump Rock Band magyar slágerekkel örvendeztette meg a közönséget, a falunapot a tűzijáték után hajnalig tartó retroparti zárta. A főzőversenyre több mint 50 csapat nevezett. A község ünnepét az erdélyi testvértelepülés, Agyagfalva küldöttsége is megtisztelte. A székely közösség magával hozta zenészeit és táncosait is.

Részletek
Teljes nap a horgászaté - videóval

Teljes nap a horgászaté - videóval

2016. augusztus 14. 09:00

Hagyományosan, immár ötödik alkalommal ragadtak horgászbotot a pecások a Balog Tanya 24 órás horgászversenyén augusztus 13-án és 14-én. Az idei megmérettetés telt házat hozott, összesen 10 (3+1 fős) csapat nevezett. A változékony időjárás a fogásokra is kihatott, tapasztalatok szerint a délutáni és a hajnali időszak döntően befolyásolja a végeredményt. A győztes csapat első alkalommal egyedi készítésű vándorkupát kapott a szervezőktől.

Részletek
Mátyásnak tüköre

Mátyásnak tüköre

2016. augusztus 19. 07:00

A Félegyházi Napok kulturális rendezvénysorozat keretében mutatja be augusztus 19-én, pénteken 21 órakor a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Táncegyüttes a Mátyásnak Tüköre című táncjátékot. Az ősbemutatóra a Béke téren kerül sor.

Részletek
Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

2016. augusztus 9. 17:00

Hatvanhárom éves korában meghalt Csörögi István szinkronrendező, fordító, dramaturg - adta hírül a Facebookon Bogdányi Titanilla színésznő, akivel több alkalommal dolgozott együtt. A halál oka egyelőre nem ismert.

Részletek
Legendás hétvége

Legendás hétvége

2016. augusztus 8. 17:30

Magyarország legnagyobb utazó állatkertjével érkezik Kiskunfélegyházára augusztus 11-én, csütörtökön az Eötvös Cirkusz. A volt Vasas pályán 120 állatot tekinthetnek meg a látogatók, köztük zebrát, dromedárt, kengurut, rénszarvast, mosó medvét, lámát, pávát, tarajos sült, sast, amerikai baglyot, papagájt, borzot, pónit, pelikánt, leguánt, krokodilt, óriás kígyót, tevét, nagy sörényes fehér oroszlánt, rózsaszínű tigrist és bengáli tigris. De a cirkuszi produkció is igazi csemegét kínál kicsiknek és nagyoknak. A ”LEGENDA” című új szuper produkcióban  Madagaszkár leghíresebb mese figuráival is találkozhatnak és Steven bohóc legújabb bohózatait láthatják.

Részletek