Végleg elfogyott a pisztácia...

Végleg elfogyott a pisztácia...

2016. június 28. 07:00

86 éves korában meghalt Bud Spencer, akit a legszerethetőbb pofonosztóként zártak szívükbe az emberek, és akinek olyan emlékezetes karaktereket köszönhetünk, mint például Piedone, Bambino, vagy Bulldózer. A hírt a Pedersoli család jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán.

Részletek
Megemlékezés négy kisgyermekről - videóval

Megemlékezés négy kisgyermekről - videóval

2016. június 30. 14:30

“Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni”… - hangzottak Assisi Szent Ferenc gondolatai azon a csendes megemlékezésen, amelyet a kiskunfélegyházi Templomhalomnál tartottak június 24-én, a 25 éve tragikus balesetben elhunyt négy kisgyermek tiszteletére.

Részletek
Még az idén látványos beruházások valósulnak meg városszerte - videóval

Még az idén látványos beruházások valósulnak meg városszerte - videóval

2016. június 21. 16:10

Bruttó mintegy 254 millió forintot költ 2016-ban Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata intézmények és közterületek fejlesztésére. Az egyik legjelentősebb projekt ezen belül a Kiskun utca felújításának megkezdése, amelynek keretében hat méter széles, szegélykővel ellátott útburkolat készül a Tanyasori út és a Sólyom utca között, megépül továbbá a Békás szökőkút, és megújul a Kossuth utca több szakaszán a burkolat és a hozzá tartozó zöldfelület is. Minderről Csányi József polgármester, Hartyáni Gyula projektfelelős és Mészáros Gábor beruházási ügyintéző sajtótájékoztatón számolt be június 21-én, kedden. A polgármester azt is elmondta, hogy a Kiskun utca felújítása a következő években – az önkormányzat lehetőségeinek függvényében – tovább folytatódik, és hogy az iskolákban tervezett felújítási munkálatokról annak dacára sem mondott le az városvezetés, hogy azok önkormányzati működtetése a következő évtől kétséges.

Részletek
Nőket molesztált, őrizetbe vették - videóval

Nőket molesztált, őrizetbe vették - videóval

2016. június 16. 11:00

Egy kiskunfélegyházi nő tett bejelentést a rendőrségre június 6-án arról, hogy előző nap egy ismeretlen férfi hátulról megszorította, magához húzta és nem akarta elengedni őt. A sértett aktív ellenállásának és segítségkiáltásának hatására menekült csak el az elkövető.

Részletek
A 70 éves Integrál Zrt. a folyamatos megújulás cége - videóval

A 70 éves Integrál Zrt. a folyamatos megújulás cége - videóval

2016. június 16. 12:30

Ebben az évben ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az Integrál Zrt. A cég az évfordulóra emlékezve számos programot szervezett (szervez) dolgozóinak. Kiskereskedelmi hálózatában pedig folyamatos akciókkal kényezteti félegyházi és térségi vásárlóit. A cég vezetősége június 10-én magyar és nemzetközi üzleti partnereit, a termelőket, a dolgozókat, az ország, a megye és a város vezetését várták a sportcsarnokban egy hangulatos, jubileumi megemlékezésre, beszélgetésre.

Részletek
Átvették aranyérmeiket a KHTK labdarúgói - videóval

Átvették aranyérmeiket a KHTK labdarúgói - videóval

2016. június 4. 19:10

A Tiszakécske legyőzését követően biztossá vált, hogy zsinórban negyedik alkalommal ünnepelhet bajnoki címet a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Kecel elleni utolsó hazai mérkőzést követően június 4-én kapták meg érmeiket és a bajnoki kupát a KHTK focistái, csapatvezetői. Az aranyérmeket ünnepélyes keretek között Balla László alpolgármester, Busa Imre szakosztályvezető és Kerpics Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség versenyszervezője adta át a Honvéd Sporttelepen. A trófeát elsőként Palásti Sándor csapatkapitány emelhette magasba. A díjátadót követően természetesen az ünneplés és a pezsgőzés sem maradt el.

Részletek
 Szabó István - "A csapat megérett az NB III-ra" - videóval

Szabó István - "A csapat megérett az NB III-ra" - videóval

2016. június 5. 11:05

Ünneplést és könnyed győzelmet hozott a Kiskunfélegyházi HTK utolsó találkozója a megyei I. osztály 2015/16-os szezonjában június 4-én. Korán, már a második percben előnybe kerültek, irányítva a mérkőzést 3-1-re legyőzték a Kecel FC-t. Az első helyen záró KHTK zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot és a tervek szerint vállalja az NB III-as szereplést. Az NB III-ba 19 megyei és 1 BLSZ I. bajnok közül 10 csapat kerülhet fel. A feljutásra 20 együttes pályázik, ám ez a szám változhat, ha nem minden aranyérmes vállalja a magasabb osztályt. Ebben az esetben sorsolással, osztályozó nélkül is feljuthat egy csapat. A sorsolást jövő hét elején, a rájátszás első mérkőzését június 11-12-én rendezik meg.

Részletek
Bajnoki címet ünnepelhettek az U14-es focisták - videóval

Bajnoki címet ünnepelhettek az U14-es focisták - videóval

2016. június 4. 20:15

A Kiskunfélegyházi HTK utolsó felnőtt bajnoki mérkőzésének szünetében, június 4-én vehették át aranyérmeiket a Félegyházi Térségi Sportiskola (A) U14-es játékosai és vezetői, akik megnyerték a korosztályos bajnokságot. Balog Huba utánpótlásedző tanítványai a megyei bajnokság északi csoportjában diadalmaskodtak. 18 találkozójukból 17-en győztek, csupán az utolsó előtti fordulóban a második helyezett Kecskeméti LC KTE SI (C) ellen szenvedtek vereséget. A szezont 51 ponttal zárták, 9 ponttal megelőzve a kecskemétieket. Az érmeket és a bajnoki kupát Balla László alpolgármester, Busa Imre szakosztályvezető és Kerpics Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség versenyszervezője adta át. A szurkolók vastapssal díjazták a félegyházi fiatalok eredményét.

Részletek
Hasít a Félegyházáról készült film az interneten

Hasít a Félegyházáról készült film az interneten

2016. június 1. 17:00

A japán nagykövet látogatásakor debütált az Félegyházáról készült bemutatkozó film, amelyet Csányi József polgármester megbízásából készíttetett el a Tourinform Iroda. Dobák Sára irodavezetőtől megtudtuk, hogy a gazdaságfejlesztési, turisztika és idegenforgalmi célokat egyaránt szolgáló videót a helyi Seres Attila készítette, és máris óriási nézettséget ért el az interneten.

Részletek