Kérdezze meg gyógyszerészét!

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2019. április 15. 18:00

Tanácsadással egybekötött előadásra várja az érdeklődőket a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. Téma: magasvérnyomás-betegség a mindennapokban, gyógyszerész szemmel. Az ingyenes program április 16-án, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény előadója dr. Nánási Melinda, a Körpatika gyógyszerésze lesz.

Részletek
Szabad a tánc!

Szabad a tánc!

2019. április 10. 13:00

A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Szabad a tánc! címmel zenés-táncos foglalkozást indít a Móra Ferenc Művelődési Központban április 11-én, 16 és 17.30 óra között. Az ingyenes programra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, aki szeretné újra átélni a tánc örömét. A táncórák tematikája alkalmazkodik a résztvevők adottságaihoz, s olyan lépéssorokat tartalmaz, amely tánctudás nélkül is kivitelezhető. Fizikailag kíméletes mozgásforma, amely alkalmas a koordináció és a ritmusérzék fenntartására, a stresszoldásra és élesen tartja az elmét.

Részletek
Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

2019. április 3. 16:00

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanulói élményekben gazdag utazáson vettek rész március 12-e és 16-a között Erdélyben a „Határtalanul” (HAT-18-01-0408) pályázat támogatásának köszönhetően a Kecskeméti Tankerületi Központ közreműködésével. A programokban bővelkedő kirándulás Petőfi Sándorhoz, az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeihez, valamint Erdély kulturális és természeti értékeinek megismeréséhez kapcsolódtak.

Részletek
Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

2019. április 3. 11:30

Kifogások sokasága fogalmazódik meg bennünk, hogy miért nem kezdünk neki a rendszeres testmozgásnak. A sok elfogadható indok mellett azonban itt az alkalom, hogy éljünk egy olyan lehetőséggel, amivel az egyszerű sétálás egy jóval energiaigényesebb teljestest-edzéssé válik, s amely megszünteti az ülőmunka és mozgáshiány miatt kialakult ízületi fájdalmakat. A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében most ingyenes lehetőség nyílik a Nordic walking kipróbálására és közösségben történő rendszeres gyakorlására.

Részletek
Várják a véradókat a kossuthvárosi óvodába

Várják a véradókat a kossuthvárosi óvodába

2019. április 10. 15:00

Véradást tartanak a kossuthvárosi óvodában április 10-én, szerdán 17 óráig – tudtuk meg dr. Kiss Ákos Csabától. Az eredetileg a közösségi házba meghirdetett eseményt a jelentkezők nagy száma miatt tartják az óvodában. A térség önkormányzati képviselője – aki hivatását tekintve idegsebész főorvos – a vérhiány megelőzése érdekében kezdeményezte az eseményt. Ahogy fogalmazott: minden tőle telhetőt szeretne megtenni annak érdekében, hogy soha ne fordulhasson elő, hogy valakit ilyen okból nem tudnak megoperálni.

Részletek
Jó eséllyel gyógyítható az időben felfedezett tumor

Jó eséllyel gyógyítható az időben felfedezett tumor

2019. március 29. 10:00

Bács-Kiskun megyében három akkreditált emlőszűrő központ működik: Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason. Mindenki a lakóhelye szerint illetékes központban tud vizsgálatra bejelentkezni. A rosszindulatú emlőtumor időben felfedezve, korszerű kezelésekkel, nagy eséllyel gyógyítható. Rendszeres szűrővizsgálattal – országosan – az emlőrák okozta halálozás 35-40 százalékos csökkenése érhető el.

Részletek
Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Farmasi Róbertet

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Farmasi Róbertet

2019. március 13. 08:30

Szent-Györgyi Albert Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hozták létre azt az orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján azon orvosoknak adományoznak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. Ezt a szemléletmódot követve került idén dr. Farmasi Róbert kiskunfélegyházi háziorvos is a jelöltek közé, aki lelkiismeretes munkájával méltán érdemli ki betegei elismerését.

Részletek
Áprilisi véradások

Áprilisi véradások

2019. április 5. 17:30

Áprilisban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Márciusi véradások

Márciusi véradások

2019. március 7. 13:00

Márciusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek