Novemberi véradások

Novemberi véradások

2019. október 30. 13:00

Novemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!

Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!

2019. október 29. 08:00

Ahogy arról korábban a 24.hu beszámolt, összegyűlt a súlyos izomsorvadásban szenvedő Zente gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forint. Az SMA-1 típusú izomsorvadást a gyógyíthatatlan betegségek között tartják számon, de világ egyik legdrágább gyógyszere javíthat Zente állapotán.

Részletek
Hírek az Egészségközpontból

Hírek az Egészségközpontból

2019. október 19. 18:00

Az Egészségközpont épületében egy időben több száz felnőtt és gyermek tartózkodhat, az ő biztonságuk a legfontosabb. Kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy ne álljanak meg a tűzoltóautó számára fenntartott területen! Az utcán és az intézmény belső udvarán mindig van szabad parkolóhely.

Részletek
Megelőzhető a vastagbélrák

Megelőzhető a vastagbélrák

2019. október 5. 10:00

A World Cancer Research Fund (WCRF) kutatásai alapján 2018-ban, Magyarországon százezer lakosra vetítve 51,2 vastagbél daganatos megbetegedést regisztráltak. Ezzel a világranglista – egyáltalán nem előkelő – első helyén állunk, annak ellenére, hogy a betegség már korai stádiumában is jól felismerhető és gyógyítható. Ehhez pedig csak egy kis odafigyelés és egészségtudatosság szükséges.

Részletek
Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

2019. október 7. 17:30

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából Bács-Kiskun megyében több napon és több helyszínen – Kiskunfélegyháza, Baja, Kecskemét, Kiskunhalas – lesz lehetősége az önkénteseknek, hogy részt vegyenek a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradásokon. Ez a véradás más lesz, mint a megszokott, egy speciális küldetése is van!

Részletek