Emelkedtek az átlagárak az ingatlanpiacon

Emelkedtek az átlagárak az ingatlanpiacon

2016. január 30. 14:20

Bács-Kiskun megyében a családi házak eladási ára 7-17 százalékos növekedést mutatott, a lakásárak pedig 8-27 százalékkal emelkedtek. A tavalyi év árrobbanása felemás volt, vannak megyék, ahol még csökkentek is az ingatlanárak az ingatlannet.hu felmérése szerint. Az ingatlan.com portál a januári jelentős áremelkedés után lassuló növekedésre számít, és elemzésében szintén beszámol területi különbségekről.

Részletek
Méltóságteljes, egyben vidám volt a PG-sek szalagavatója

Méltóságteljes, egyben vidám volt a PG-sek szalagavatója

2016. január 30. 13:05

Palotás tánccal kezdődött a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (PG) szalagavató ünnepsége január 29-én a városi sportcsarnokban. A szépen koreografált, és jól rendezett eseményen négy végzős osztály diákjainak szíve fölé tűzték fel a szalagot, amely jelzi, hogy hamarosan elérkezik a felnőtté válás időszaka. A szalagavató méltóságteljes volt, de a búcsúzó diákok, és alsóbb évfolyamos társaik köszöntőiből nem hiányzott a humor sem. A tanárok és diákok vidám dalai, táncai után egy színdarabot is előadtak, ami nem kevés iróniával idézte az iskolai élményeket.

Részletek
Életbe lép a karszalagrendszer

Életbe lép a karszalagrendszer

2016. január 29. 17:30

Február 1-től karszalagrendszer lép életbe Kiskunfélegyházán, a Városi Strand és Uszodában. Ennek bevezetésével a fürdő eleget tesz a 37/1996. (X.18.) NM rendeletben foglalt, a vendégforgalom nyilvántartására vonatkozó előírásoknak, valamint a fürdővendégek számára biztonságot jelent az illetéktelen benntartózkodók kiszűrése miatt, főként vagyonvédelmi szempontból.

Részletek
Újabb veszélyes pszichoaktív hatású szer terjed

Újabb veszélyes pszichoaktív hatású szer terjed

2016. január 31. 08:15

Súlyos állapotban vittek kórházba Törökszentmiklósról több személyt a mentőszolgálat munkatársai január 28-án és 29-én. Az elsődleges orvosi vélemény szerint valamilyen veszélyes, új pszichoaktív anyagot fogyasztottak, amitől rövid időn belül eszméletlen állapotba kerültek.

Részletek
Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

2016. január 29. 16:25

Február 1-jén a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-profilján játékot indít, amelyben összesen 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni. 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2016. január 31. 12:30

Kalmár Józsefné Fazekas Anna 1814-ben született Kiskunfélegyházán. Gondos neveltetésben részesült, kitűnően beszélt németül. Eredetiben olvasta Schillert és Goethét. 1839. augusztus 15-én házasodott össze Kalmár Józseffel az Ótemplomban. Kalmár József az utolsó kiskunkerületi kapitány, főjegyző és félegyházi szenátor volt. A házasságukból két fiuk született, akik korán, 21 ill. 24 éves korukban meghaltak.

Részletek
Országos verseny megrendezésére készül a mezgé

Országos verseny megrendezésére készül a mezgé

2016. január 29. 16:20

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola ad otthont áprilisban a húsipari és lovász szakma tanulói országos versenyének. A szakma kiváló tanulója versenyre való felkészülés jegyében, január 29-én regionális megmérettetést szervezett a félegyházi intézmény a húsipari tanulóknak. A fiataloknak, az országos verseny mintájára, elsőként egy írásbeli feladaton kellett túllenni, ezt követően pedig a gyakorlati foglalkozáson kellett bizonyítaniuk a sertésvágásban, bontásban, csontozásban, és a késztermékek elkészítésében szerzett jártasságukat. A szóbeli vizsga egy részét idegen nyelven (angolul és németül) kellett teljesíteni.

Részletek
Tehetség és sokszínűség a Platánban

Tehetség és sokszínűség a Platánban

2016. január 28. 17:30

Újabb szép hagyományként a Platán iskolában kulturális műsorral ünneplik a magyar kultúra napját. Így történt ez ebben az évben is. Az esten felléptek az iskola tehetséges tanulói, tanárai. A sokszínű, gazdag programban mese- és versmondás, néptánc, ének, zene, jelenet váltották egymást. Ez alkalommal került sor „Az én Széchenyi-napom” című rajzpályázat és prezentációkészítés eredményhirdetésére. A legjobbnak járó díjat Ágó Dominik 8.b osztályos tanuló vehette át.

Részletek