Mórások az alpesi erdei német tanodában

Mórások az alpesi erdei német tanodában

2014. szeptember 2. 11:00

Az idén is, mint minden év augusztus utolsó hetében, egy hetet töltöttünk a németül tanuló diákokkal Ausztriában, Karintiában, egy Obervellach nevű kisvároskában. Nyelvi táborban vettünk részt, közismertebb nevén az alpesi erdei német tanodában: magas hegyek között, hol az ég csodálatosan kék, a fű hihetetlenül zöld, és a levegőt szinte harapni lehet.

Részletek
Első nap az elsőben

Első nap az elsőben

2014. szeptember 1. 15:00

54 kisgyereket mától kisdiáknak neveznek a Dózsa György Általános Iskolában, ahol ebben a tanévben 2 osztály indult az elsősöknek. Az ebédlőben jóízűen falatoztak, az osztályteremben pedig kijelentették, hogy itt nem kell majd délután aludni. Étvágyukra és hangulatukra nem lehet panasz.

Részletek
Allergológiai ellátás: újratervezés

Allergológiai ellátás: újratervezés

2014. szeptember 1. 17:00

Nékám Kristóf allergológus szerint sem a társadalom, sem a döntéshozók nem érzékelik, milyen súlyos és egyre növekvő problémát jelent az allergia Magyarországon. A Magyar Allergia Szövetség elnöke azt mondta: létre kellene hozni egy operatív központot, s annak irányításával át kell tekinteni, majd újra kellene szervezni a magyarországi allergiaellátást.

Részletek
Állatkertek éjszakája Kecskeméten

Állatkertek éjszakája Kecskeméten

2014. szeptember 1. 14:50

Idén 3. alkalommal rendezték meg a múzeumok éjszakájának ötlete alapján az állatkertek éjszakáját. Az ország tizenegy településén várják nyitott kapukkal pénteken este az állatbarátokat.  A legtöbb helyen a programok kora estétől éjféltájig tartottak.

Részletek