Adventi hangverseny

Adventi hangverseny

2015. december 12. 12:30

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói évről évre meghitt hangulatú hangversennyel teszik örömtelibbé az ünnepi készülődést szüleik, családtagjaik, pedagógusaik és ismerőseik számára. Idén december 11-én, a Szent István-templomban rendezték meg adventi hangversenyüket, ahol minden korosztály szerepelt énekkel, betlehemes játékkal és hangszeres produkcióval egyaránt.

Részletek
Változik a VSZKSZ munkarendje

Változik a VSZKSZ munkarendje

2016. január 5. 12:00

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja a lakosságot, hogy az üzemnél január 5-től január 15-ig technikai okok miatt nem lesz ügyfélfogadás. Telefonügyelet: 76/462-822, 70/321 0579.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. december 11. 16:20

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 48. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Útlezárás Kiskunfélegyházán

Útlezárás Kiskunfélegyházán

2015. december 11. 16:00

Lezárják Kiskunfélegyházán a Fadrusz János utcát a Kossuth utca felől december 12-én, szombaton, a közvilágítás cseréje miatt 8 és 12 óra között. A kórházat, valamint az uszodát a Liszt Ferenc, és a Mikszáth Kálmán utca felől lehet megközelíteni. A lakosság szíves megértését és türelmét kéri a Városüzemeltetési Osztály.

Részletek
Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

2015. december 12. 10:10

A 2016. februárban induló keresztféléves képzésekre közel öt és fél ezren jelentkeztek, akik közül a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen. November 15-én lezárult a 2016. februárban induló képzések felvételi eljárásának jelentkezési időszaka: összesen 5450-en nyújtottak be jelentkezést a www.felvi.hu-ról elérhető E-felvételiben.

Részletek
Kerékpáros közgések

Kerékpáros közgések

2015. december 13. 15:30

Új színfoltja a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola testnevelés óráinak a kerékpározás. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ugyanis 36 biciklit vásárolt az intézmény – tudtuk meg Nikolicsné Szabó Erika testnevelő tanártól, a Kiskunfélegyházi Testnevelő Tanárok Egyesületének elnökétől.

Részletek
Anyanyelvén ismerhetjük meg a világot

Anyanyelvén ismerhetjük meg a világot

2015. december 11. 18:45

Egy képzeletbeli világutazásra hívták meg a népes közönséget a Móra gimnázium angol-, német-, olasz-, francia-, latin-, és orosz szakos nyelvi osztályainak tanulói. A művelődési központban december 10-én megtartott „50 perc alatt a Föld körül” című fiatalos, hangulatos műsorukban felidézték az ókori Rómát, az angolok, illetve amerikaiak szokásait, életstílusát, elkalauzolták a nagyérdeműt a bohókás hangulatú Párizsba, olasz dallamokkal tették hangulatossá az előadást, miközben bepillantást adtak az orosz kultúrába is. Természetesen egy rövid német életkép sem hiányozhatott a produkcióból.

Részletek
„Gyümölcséről a fát”

„Gyümölcséről a fát”

2015. december 11. 14:00

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt a vendége a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kiskunfélegyházi csoportjának december 10-én. Makányné Óvári Éva moderálásával a „Gyümölcséről a fát” címmel tartott beszélgetésen a hallgatóság megismerte a költő, író, rendszerváltó politikus életútját, fontosnak tartott értékrendjét. A találkozó végén Lezsák Sándor a közelmúltban megjelent köteteivel is megajándékozta a hallgatóságot. A kiadványokat természetesen szívesen dedikálta.

Részletek