Szinetár Dóra adventi műsora sem hagyta érintetlenül a félegyházi közönséget

Szinetár Dóra adventi műsora sem hagyta érintetlenül a félegyházi közönséget

2015. december 22. 19:50

December 22-én is zsúfolásig telt a rendezvénysátor a Petőfi téren, ahol Szinetár Dóra adventi dalait dúdolták együtt az előadóval gyermekek és szüleik. A portékáikat áruló kézművesek sem szomorkodtak ezen. Kerámiáikat, fonott kosaraikat, korsóikat és egyéb termékeiket ugyan egy órán keresztül nem vásárolták, de előtte és utána is sokan megcsodálták, és olyanok is akadtak bőven, akik itt vásároltak karácsonyi ajándékot. December 23-án, szerdán sem marad program nélkül a főtér. A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei 16 órakor adják elő karácsonyi műsorukat.

Részletek
A mozgáskorlátozottakat segítette az árverés

A mozgáskorlátozottakat segítette az árverés

2015. december 22. 14:30

Amint arról korábban beszámoltunk, Horváth Gábor önkormányzati képviselő kezdeményezésére elárverezték az új műfüves pálya kezdő mérkőzésének labdáját. A befolyt összeggel a mozgásukban korlátozottakat kívánták támogatni. Az akcióhoz a kézilabdások is csatlakoztak azzal, hogy a pályán lejátszott első mérkőzésük egyik mezét ajánlották fel. Az árverés sikeres volt. Gulyás Gábor a PC-Varázsló Számítástechnikai Üzlet tulajdonosa 80.000 forintos licit áron vehette át a dedikált focilabdát. A kézisek mezéért Turcsányi Györgyné a mindenamisport webáruház ügyvezetője ajánlotta a legtöbbet: 50.000 forintot. Az árverés bevételét Horváth Gábor, Balla László alpolgármester és Szamosi Endre képviselő adták át a Mozgáskorlátozottak Egyesülete elnökének. Salma Ferencné elmondta, hogy a jótékony bevételt a mozgáskorlátozottak állapotát javító fejlesztő eszközökre fordítják.

Részletek
Véradást tart a félegyházi Vöröskereszt

Véradást tart a félegyházi Vöröskereszt

2015. december 22. 14:00

December 23-án, szerdán 9-től 12 óráig szervez véradást a kiskunfélegyházi Vöröskereszt a Szakmaközi Művelődési Házban. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Részletek
Karácsonyi angyalok a főtéren

Karácsonyi angyalok a főtéren

2015. december 21. 20:30

Jócskán megnőtt az adventi forgatag a főtéren december 21-én estefelé. Nem is csoda, hiszen a rendezvénysátorban Gryllus Vilmos idézte dalaival a karácsonyi angyalokat. Az előadó nem maradt magára a színpadon, a gyerekek együtt énekelték vele a dalokat. Így aztán a siker is közös volt. A rendezvénysátorban kedden 18 órakor Szinetár Dóra adventi műsora várja Félegyháza apraját-nagyját.

Részletek
A Szent János térre költözik a járási hivatal

A Szent János térre költözik a járási hivatal

2015. december 23. 07:30

Új helyre, a Szent János térre, az Innovációs Központ épületébe költözik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal. A városháza első emeletének irodáiból december 21-én kezdték meg a bútorok és iratok elszállítását. Az új helyen január 4-én fogadják először az ügyfeleket. A költözés ideje alatt a Petőfi tér 1. szám alatt, a Kormányablak irodájában tartanak ügyfélfogadást.

Részletek
Karácsonyi Szeretetebéd

Karácsonyi Szeretetebéd

2015. december 21. 15:30

Folytatva a többéves hagyományt, szeretetebédre invitálja a körzet lakóit Balla László alpolgármester, önkormányzati képviselő december 23-án, szerdán 13 órakor a Bajcsy utca 11. szám alatt.

Részletek
Hazamentek a mézeskalács város épületei

Hazamentek a mézeskalács város épületei

2015. december 20. 17:30

Családi otthonokba kerültek a „Karácsonyi mézeskalács meseváros” kiállítási darabjai. A Kiskun Múzeumban idén második alkalommal megrendezett tárlat mézeskalács házait, szélmalmait, díszkútjait, már-már művészeti alkotásait a december 19-ei adventi gyertyagyújtás után sorsolták ki. A szerencsés tombolajegyek tulajdonosai örömmel vették birtokba a mézeskalács meseváros egy-egy darabját. Jó érzésüket fokozhatta az is, hogy a tombolajegyek árát ezúttal is jótékonysági célra fordítják a szervezők. A bevétellel a Nagyszőlő úti Óvoda működési feltételeit javítják.

Részletek
A főtér mindennap meglepetéssel várja az arra járókat

A főtér mindennap meglepetéssel várja az arra járókat

2015. december 20. 13:00

Sok örömmel szolgált a főtéri adventi forgatag ma is az arra járóknak. A rászorulókat karácsonyfával és ruházattal ajándékozták meg. A betlehem báránykái és bocija elbájolták a gyerekeket. A rendezvénysátorban a térség kézművesei kínálták portékájukat, miközben a gyerekek maguk is kézműveskedhettek. Ha valaki egy kis uzsonnára vágyott, azt pogácsával és forró kakaóval kínálták. Délután 15 órától mesedélutánra várják az apróságokat a Móra Ferenc Társaság tagjai, 16 órakor pedig a Rocktár zenekara, a Venzo Unplugged lép színpadra.

Részletek
Próbáljunk meg belső fényt gyújtani a szívünkben

Próbáljunk meg belső fényt gyújtani a szívünkben

2015. december 19. 21:10

- Ha szétnézünk a városban, azt láthatjuk, hogy soha nem látott fényben pompázik. Elkészült az új közvilágítás, betlehemi fények világítanak mindenfelé. Úgy tűnik, hogy most világosabb van. Próbáljunk meg mi is belső fényt gyújtani a szívünkben, hogy a fény hordozóivá válhassunk. Annak a fénynek, amelyet Krisztus hozott el a világba. Legyen ez a karácsony mindannyiunk számára az igazi fény, az igazi ragyogás ünnepe – mondta Hajagos Gyula plébános, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. A gyertyagyújtási ünnepségen a Padkaporos Táncegyüttes vidám hangulatú betlehemes műsora csalt mosolyt az arcokra.

Részletek