Ünnepi előadással zárták a félévet a művészetisek

Ünnepi előadással zárták a félévet a művészetisek

2015. december 20. 12:30

Profi előadást tartottak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei december 18-ai karácsonyi ünnepségükön. A drámatagozatosok a telet is megidézték. A hóember meséjét felidézve még egy kis hógolyózás is kerekedett, igaz, nem valódi pelyhekből gyúrva a gömböket. A mese után valamennyi tanszak tanulói megmutatták, hogy nem hiába töltötték ebben a félévben sem az időt iskolájukban. Igazi koncertet varázsoltak a zsúfolásig telt előadóterembe.

Részletek
A rászorulókat is karácsonyi ünnepségre hívta az MSZP

A rászorulókat is karácsonyi ünnepségre hívta az MSZP

2015. december 19. 17:30

A rászorulókat is meghívta az MSZP helyi szervezete az idei karácsonyi ünnepségére. A meghívottak legnagyobb örömére a Mikulás is ellátogatott a Gorkij utcai székházba december 18-án, és a puttonya ezúttal sem volt üres. A családokat karácsonyfa utalvánnyal is meglepték. Az ajándékozás után kedves műsor szórakoztatta a megjelenteket.

Részletek
Vezetni tanul? Ez a hír érdekelni fogja

Vezetni tanul? Ez a hír érdekelni fogja

2015. december 20. 10:20

A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében mozgóképes kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga - mutatta be a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) bejelentését az Inforádió.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. december 20. 07:30

Mészáros Gyula 1950. április 9-én született Kiskunfélegyházán pedagógus család gyermekeként. Középiskolai tanulmányai után a környék több kisiskolájában tanított, s közben levelező hallgatóként végezte el a Juhász Gyula Pedagógiai Főiskola testnevelés-földrajz szakát. Kezdetben a kosárlabda sportot kedvelte, később edzőként folytatta, majd átpártolt az atlétikához, melyet haláláig nagy-nagy szeretettel végzett testnevelőként és edzőként. 1978-ban megnősült, házasságából két gyermek született.

Részletek
Rajtvonal előtt az önkormányzati pályázatok

Rajtvonal előtt az önkormányzati pályázatok

2015. december 19. 10:20

A Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága tájékoztatót szervezett a megye polgármestereinek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról (TOP) a Megyeházán. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja. A Kincstár új szereplőként a pályázatok technikai lebonyolítását és ellenőrzését végzi majd a jövőben.

Részletek
Karácsonyi ének a művelődési központ színpadán

Karácsonyi ének a művelődési központ színpadán

2015. december 20. 15:30

Charles Dickens legnépszerűbb kisregényének a Karácsonyi éneknek színpadi változatát mutatták be ünnepi összejövetelükön a Szent Benedek Szakképző Iskola tanulói december 18-án a művelődési központban. Ezzel az előadással, amely a szeretetről, az emberségről, az emberi gyarlóságról fogalmazott meg örök érvényű gondolatokat, kívántak áldott, boldog karácsonyt iskolatársaiknak és tanáraiknak a 9. osztályosok.

Részletek
Lelkünkben szabadnak maradni

Lelkünkben szabadnak maradni

2015. december 20. 11:30

Minden régi bölcselet égető kérdése volt, mi van az ember hatalmában? S egyhangúlag felelték mind: csak a lelke. De ez a hatalom korlátlan! Nem sértheti meg senki, nem veheti el senki, nincs az a zsarnok, nincs az a társadalmi rendszer, természeti törvény, mely megakadályozhatná, hogy lelkünkben szabadok legyünk. Márai Sándornak ezt a gondolatát is idézte Juhász István nyugalmazott tanár a mórások karácsonyi ünnepén. A gimnazisták Szent István-templomban megtartott karácsonyi ünnepségén tanárok és tanítványaik közösen énekelték a karácsonyi dalokat.

Részletek
Módosul a rendőrség ügyfélfogadási ideje

Módosul a rendőrség ügyfélfogadási ideje

2015. december 18. 14:40

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy az év végi ünnepekre tekintettel a rendőrkapitányságok és a főkapitányság igazgatásrendészeti osztályainak ügyfélfogadási ideje az alábbiak szerint módosul:

Részletek
Minden napban keressétek meg a jót

Minden napban keressétek meg a jót

2015. december 20. 16:30

- Szeretném tőletek azt kérni, hogy minden napban keressétek meg a jót. Éljétek meg a hétköznapokat úgy, hogy minden nap estéjén elmondhassátok: a mai napon is történt valami csoda. Ha ez a csoda nem történt volna meg, akkor este gondoljátok végig, hogy másnap mit tudtok tenni azért, hogy napotok szép és jó legyen. Kocsisné Móczár Julianna ezzel a gondolattal bocsátotta téli szünetre a Közgazdasági Szakközépiskola növendékeit az iskola Sarlós Boldogasszony-templomban megtartott karácsonyi ünnepségén. Az igazgató asszony köszöntet mondott a tizedikeseknek a szívszorítóan szép műsorukért.

Részletek