Nem jósolt a maci

Nem jósolt a maci

2016. február 3. 12:20

A Kecskeméti Vadaskert medvéje nem hogy megijedt az árnyékától, észre sem vette. Valamilyen oknál fogva február másodikán a medvéket az időjárás-előrejelzés felkent apostolainak tekintjük. Ezért figyeljük, hogy a barlangjából előbúvó medve megijed-e az árnyékától. A Kecskeméti Vadaskert mackója oda se hederített az árnyékára. A korai tavaszban kizökkenhetett szerepéből, így nem tudni, meddig tart a tél.

Részletek
A város boldogulásáért imádkoztak

A város boldogulásáért imádkoztak

2016. február 3. 11:00

A városlakók és a városvezetők együtt imádkoztak és gyújtottak gyertyát Félegyháza elhunytjaiért, valamennyi polgáráéért, a település jövőjéért Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a Sarlós Boldogasszony templomban február 2-án. A szentmisét a gyertyák megáldása után dr. Rónaszéki Gábor plébános celebrálta.

Részletek
A gazdasági bizottság is a költségvetés elfogadása mellett voksolt

A gazdasági bizottság is a költségvetés elfogadása mellett voksolt

2016. február 2. 21:10

Az óvatosság elvét követtük a 2016. évi költségvetési rendelet megalkotásakor. A bevételi és kiadási oldalt úgy terveztük, hogy semmi ne veszélyeztesse a város stabil gazdálkodását – mondta a gazdasági bizottság február 2-ai ülésén Csányi József polgármester a költségvetés tárgyalásakor. Az alapelveket valamennyi bizottsági tag elfogadta, néhány módosító javaslat azonban megfogalmazódott a bizottsági tagok részéről.

Részletek
Milliók bírságra

Milliók bírságra

2016. február 2. 19:05

Vita és hozzászólás nélkül támogatta a város 2016. évi költségvetési rendeletét a jogi bizottság. Nem volt hozzászólás ahhoz az előterjesztéshez sem, amelynek határozat-tervezete értelmében összesen 48 millió 634 ezer 850 forintot fizet vissza a város a „Természettudományos Oktatás Megvalósítása a Móra Ferenc Gimnáziumban Kiskunfélegyházán” című projektből, a szabálytalansági eljárást követően megállapított bírságra és kamatra. Ez az összeg a város 2016-os költségvetését terheli, bár a projekt még az előző városvezetés idejében valósult meg.

Részletek
Állatorvosi ügyelet

Állatorvosi ügyelet

2016. február 4. 11:30

Az alábbiakban olvasható a februári, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Részletek
A szép írás még mindig erény

A szép írás még mindig erény

2016. február 7. 11:30

A szép írásnak van még méltósága, jelentősége. Ezt bizonyítja, hogy a kiskunfélegyházi járás 10 iskolájából több mint 82 tanuló nevezett a Göllesz Viktor Általános Iskolában ötödik alkalommal megrendezett „Szépen író” versenyre. A gyermekek a verseny során bizonyították, hogy a számítógépes, billentyűzethez és nyomtatott szövegekhez szokott világunkban is meg lehet fogalmazni pontosan és szépen mondanivalónkat kézírással.

Részletek
Lakossági fórumot tart Horváth Gábor

Lakossági fórumot tart Horváth Gábor

2016. február 2. 15:30

Horváth Gábor, a 7. választókörzet önkormányzati képviselője tart lakossági fórumot február 12-én, pénteken 18 órától a Darvas Általános Iskolában. Az eseményen részt vesz Balla László alpolgármester, Rádi Rudolf, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, Hartyáni Gyula, a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet munkatársa, Bense Zoltán képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke, Gyenes Attila képviselő, a Gazdasági Bizottság elnöke, dr. Timafalvi László rendőrkapitány és Fricska Sándor fűtőművezető.

Részletek
Több mint 5 milliárd 959 millió forint Félegyháza költségvetésének főösszege

Több mint 5 milliárd 959 millió forint Félegyháza költségvetésének főösszege

2016. február 2. 07:30

Javában zajlanak a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetések. Február 1-jén, hétfőn, az intézményvezetőkkel ismertette a városvezetés Félegyháza 2016 évi költségvetés tervezetének főbb keretszámait, majd az Érdekegyeztető Tanács, a Szociális Kerekasztal, valamint az Idősügyi Tanács tagjai is véleményezték azt. A Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2016 évi költségvetési rendeletének megalkotására készült határozat tervezetet végül mindhárom grémium egyhangúlag támogatta.

Részletek
A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását

A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását

2016. február 1. 20:05

Szinte vita nélkül elfogadásra ajánlotta a képviselő-testületnek a város 2016. évi költségvetési rendeletét a városüzemeltetési bizottság. Az egyhangú döntést Bense Zoltán bizottsági elnök így indokolta: láthattuk, hogy a város 2015-ben fejlődött, történtek beruházások. Ha valaki alaposan áttekinti az idei költségvetést, akkor kiderül, hogy idén tovább szépülhet Félegyháza. A közel 6 milliárdos főösszeg egy stabil, teljesíthető lehetőséget biztosít intézményeink, a város működtetéséhez, valamint a fontos fejlesztési tervek megvalósításához.

Részletek