Fekete lóként versenyzett a MegaLux Ausztráliában

Fekete lóként versenyzett a MegaLux Ausztráliában

2015. november 26. 08:20

Támogatóinak tartott élménybeszámolót a MegaLux járműépítő csapat a Kecskeméti Főiskolán. Napelemes autójuk a 3 ezer kilométert tett meg az ausztrál sivatagban. A világ legjobb egyetemei között mutatták meg, mire képes a magyar műszaki elme alkotóképessége – hangsúlyozta köszöntőjében Véghely Tamás megújuló energiaszakértő, aki tudásával a kezdetektől segítette a GAMF Főiskolai Kar Járműtechnológia Tanszékén működő MegaLux csapatot.

Részletek
Ónos eső jön

Ónos eső jön

2015. november 25. 13:45

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet, hogy csütörtökön az Alföld déli harmadán éjjeltől kora délelőttig a nulla fok körüli hőmérséklet miatt a vegyes halmazállapotú csapadék ónos is lehet. Ugyanitt, valamint az Alpokalján átmenetileg vékony (lepel - 4cm) vizes hóréteg is kialakulhat.

Részletek
A szerzetes nem egy elvont ember

A szerzetes nem egy elvont ember

2015. november 25. 16:00

A pápa által meghirdetett „Megszentelt élet” évéhez kapcsolódva szervezett előadássorozatot a kiskunfélegyházi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. November 23-án a Constantinum Intézményben megtartott pódium előadás vendége P. Puskás Antal pálos szerzetes volt. A pálosszentkúti perjel Makányné Óvári Éva moderálásával beszélgetett a rend, a szerzetesek életéről, hivatásáról.

Részletek
Tűz a városházán

Tűz a városházán

2015. november 25. 09:15

Ma, szerdán reggel - feltehetően a városháza elavult elektromos hálózatának hibája miatt - lángra lobbant az anyakönyvi hivatal egyik fali lámpája. A tüzet észlelők sikítására Csányi József polgármester lett figyelmes, aki azonnal a segítségükre sietett, és porral oltóval megfékezte a tüzet. Így szerencsére az ijedtség nagyobb volt az okozott kárnál. Lélekjelenlétből mindenesetre jelesre vizsgázott a város első embere.

Részletek
Elakadt egy trágyát szállító traktor

Elakadt egy trágyát szállító traktor

2015. november 24. 19:05

Elakadt egy trágyával megrakott pótkocsis traktor a 451-es főúton Kiskunfélegyházánál, az útpálya felét elfoglalja, a pótkocsi az árok felé megdőlt. A város hivatásos tűzoltói vonultak az elkerülő útszakaszra, a mentési munkálatokat befejezték. A forgalmi akadály megszüntetéséig az 451-es főút érintett szakaszán csak a félpálya volt járható.

Részletek
November 28-án nyílik a korcsolyapálya

November 28-án nyílik a korcsolyapálya

2015. november 25. 07:30

A hűvösebb idő beálltával intenzíven megkezdődött a városi könyvtár mögötti parkolóban a korcsolyapálya építése. Lehet élezni a korikat, ugyanis az üzemeltető arról adott tájékoztatást, hogy 28-án megnyílik a pálya és február elejéig lesz használható. Az elmúlt évhez hasonlóan az iskolás csoportok idén is kedvezményt kapnak, erről valamennyi intézménnyel egyeztetnek. A pályahasználatra telefonon, illetve hamarosan az internetes közösségi oldalon is bejelentkezhetnek a korizni vágyók.

Részletek
Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a klímaszakértők képzése

Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a klímaszakértők képzése

2015. november 25. 11:40

A sikeres toborzás eredményeként mintegy 20 fő részvételével Kecskeméten is megkezdődött azoknak a leendő klímareferens szakembereknek a képzése, akik a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat tagjaiként tehetnek majd sokat szűkebb-tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen. Az izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással kialakítandó hálózat célja: segítséget nyújtani az önkormányzatok, a járási és megyei hivatalok, valamint a különböző intézmények számára ahhoz, hogy a klímaváltozással kapcsolatos teendőket eredményesen integrálják a fejlesztési terveikbe.

Részletek
Közösségi munkában a kossuthos diákok

Közösségi munkában a kossuthos diákok

2015. november 24. 18:45

Mint az közismert, 2016. január 1-jét követően csak az a tanuló érettségizhet, aki a középiskolás évei alatt legalább 50 óra közösségi munkát végzett. Kiskunfélegyházán a Kossuth Lajos Szakiskola diákjai úgy döntöttek, hogy ezt a kötelezettséget fizikai munkával teljesítik. A fiúk tűzifát segítenek kijuttatni a VSZKSZ telephelyéről a rászorulóknak, a lányok pedig a Kossuth utca szépítésében vállaltak feladatot. November 24-én a lehullott falevelek összegyűjtésével kezdték a közösségi munkát.

Részletek
Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

2015. november 24. 14:30

– Ki tudja, hogy hány gimnazista izgul majd ezeken a padokon egy dolgozat, felelés, vagy az érettségi előtti órákban, hogy hány fiú vallja meg először parázsló szerelmét ezek alatt a fák alatt, és hány lány válasza lobbantja majd lángra a parazsat…

Részletek
Megváltoztak a Családi Csődvédelmi Szolgálat elérhetőségei

Megváltoztak a Családi Csődvédelmi Szolgálat elérhetőségei

2015. november 25. 11:30

Új helyen, Kecskeméten, a Kőhíd utca 8. szám alatt várja kedves ügyfeleit november 25-étől a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának keretein belül működő Családi Csődvédelmi Szolgálat. Személyes ügyintésére ügyfélfogadási időn belül, előzetes időpont egyeztetés után van lehetőség. Az ügyfélfogadás rendjében nem történt változás.

Részletek