A szabadvízi fürdőhelyek zöme jó minősítésű

A szabadvízi fürdőhelyek zöme jó minősítésű

2015. június 7. 08:25

A magyarországi 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 pedig tűrhető minősítést kapott, mindössze 4 esett az elmúlt négy év adatai alapján a kifogásolt kategóriába – közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Néhány esetben még nem történt meg a besorolás, azt később teszik közzé.

Részletek
Kedves állattartók!

Kedves állattartók!

2015. június 5. 16:40

A Kiskunfélegyházi Önkormányzat bejelentést kapott egy kutyát sétáltató fiataltól, hogy a Csólyosi úton, a horgásztó előtti füves részen, az út mellett szögekkel megpakolt zsemlék voltak kihelyezve. Kérünk minden állattulajdonost, figyeljen séta közben, mert úgy látszik városunkban is megjelent ez a kegyetlen módszer, ami az állat életét veszélyezteti! Bárki, bármilyen hasznos információval tud szolgálni, kérjük jelezze az önkormányzat felé!

Részletek
Ajándékozással pótolták az Ótemplom ellopott távcsövét

Ajándékozással pótolták az Ótemplom ellopott távcsövét

2015. június 5. 14:40

Amint arról korábban beszámoltunk, Talapka István apát-plébános a Városalapítók Heti szentmise végén tudatta a hívekkel, hogy amikor szabaddá tették a torony látogatását, valaki magával vitte a torony nélkülözhetetlen távcsövét. Lajos Zoltán, amikor értesült a hírről, úgy döntött, pótolja a hiányt. Elmondása szerint felháborította a történet, mert tudja, hogy közel 700 látogató juthatott fel a magasba. A városunkra onnan a legszebb a kilátás, és ettől az élménytől nem lehet megfosztani senkit. Ezért június 5-én felkereste Talapka István plébánost, és egy távcsövet ajándékozott a Sarlós Boldogasszony templomnak.

Részletek
Felmérés a rezsicsökkentésről

Felmérés a rezsicsökkentésről

2015. június 13. 07:30

A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést. A tízmilliárd forint összegű állami rezsicsökkentést az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával kívánja megvalósítani.

Részletek
Szakértőnktől - Miért érdemes végrendeletet készíteni? - III. rész

Szakértőnktől - Miért érdemes végrendeletet készíteni? - III. rész

2015. június 5. 11:40

Az előző részekben bemutatásra kerültek az új Ptk-nak, az örökhagyót túlélő házastárs öröklési jogát érintő jogszabályi változások. Mindezekből jól látható, hogy az új Ptk. jelentősen megváltoztatta az eddigi öröklési viszonyokat és már nem lehet a hagyatéki vagyon tervezését a hosszú évtizedek alatt megszokott szabályok alapján végezni.

Részletek
Szikrától a hamuig

Szikrától a hamuig

2015. június 5. 14:15

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” című alkotói pályázatának eredményhirdetéséről egy diák sem távozott üres kézzel. A zsűri tagjainak nem voltak könnyű helyzetben, hiszen sok igényes és kreatív mű született.

Részletek
Csibészek, tehetségesek és összetartóak voltak

Csibészek, tehetségesek és összetartóak voltak

2015. június 8. 12:55

Csibészek, tehetségesek és összetartóak voltak. Erről számoltak be a Tanítóképző Intézet egykori diákjai és osztályfőnökük, Kapus Béla a 60. érettségi találkozójukon május 31-én. A 25 fős osztályból, idén már csak tizenhárman kaphattak meghívást, de ők valamennyien jelen voltak a találkozón.

Részletek
Trianon elszakította tőlünk testvéreinket, rokonainkat, barátainkat

Trianon elszakította tőlünk testvéreinket, rokonainkat, barátainkat

2015. június 4. 20:15

1920. június 4-e a magyar történelem egyik legsötétebb napja. Erkölcstelenség, becstelenség, igazságtalanság és ésszerűtlenség jellemzi azt a diktátumot, mely elszakította tőlünk testvéreinket, rokonainkat, barátainkat és honfitársainkat. Ezekkel a gondolatokkal szólította meg Csányi József polgármester azokat, akik június 4-én az Ótemplom előtt, a Magyarok Nagyasszonya szobornál gyűltek egybe, hogy megemlékezzenek a trianoni békediktátum 95. évfordulójáról.

Részletek
Gyászszalag leng az Ereklyés Országzászlón

Gyászszalag leng az Ereklyés Országzászlón

2015. június 4. 13:45

A városháza előtti téren, az Ereklyés Országzászló felvonásával kezdődött Kiskunfélegyházán a megemlékezés a trianoni békediktátum 95. évfordulóján június 4-én. Délelőtt a Móra Ferenc Gimnázium emlékparkjában is megemlékeztek az 1920. június 4-én a verssaillei Nagy–Trianon palota csillogó termében, a magyar miniszterek számára megalázó kényszer alatt aláírt szerződésről, amely a történelmi Magyarország szétdarabolásáról rendelkezett. A megemlékezések az Ótemplom előtt, a Magyarok Nagyasszonya szobornál zárulnak 16.30-kor.

Részletek