Állatorvosi ügyelet

Állatorvosi ügyelet

2016. február 4. 11:30

Az alábbiakban olvasható a februári, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Részletek
A szép írás még mindig erény

A szép írás még mindig erény

2016. február 7. 11:30

A szép írásnak van még méltósága, jelentősége. Ezt bizonyítja, hogy a kiskunfélegyházi járás 10 iskolájából több mint 82 tanuló nevezett a Göllesz Viktor Általános Iskolában ötödik alkalommal megrendezett „Szépen író” versenyre. A gyermekek a verseny során bizonyították, hogy a számítógépes, billentyűzethez és nyomtatott szövegekhez szokott világunkban is meg lehet fogalmazni pontosan és szépen mondanivalónkat kézírással.

Részletek
Lakossági fórumot tart Horváth Gábor

Lakossági fórumot tart Horváth Gábor

2016. február 2. 15:30

Horváth Gábor, a 7. választókörzet önkormányzati képviselője tart lakossági fórumot február 12-én, pénteken 18 órától a Darvas Általános Iskolában. Az eseményen részt vesz Balla László alpolgármester, Rádi Rudolf, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, Hartyáni Gyula, a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet munkatársa, Bense Zoltán képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke, Gyenes Attila képviselő, a Gazdasági Bizottság elnöke, dr. Timafalvi László rendőrkapitány és Fricska Sándor fűtőművezető.

Részletek
Több mint 5 milliárd 959 millió forint Félegyháza költségvetésének főösszege

Több mint 5 milliárd 959 millió forint Félegyháza költségvetésének főösszege

2016. február 2. 07:30

Javában zajlanak a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetések. Február 1-jén, hétfőn, az intézményvezetőkkel ismertette a városvezetés Félegyháza 2016 évi költségvetés tervezetének főbb keretszámait, majd az Érdekegyeztető Tanács, a Szociális Kerekasztal, valamint az Idősügyi Tanács tagjai is véleményezték azt. A Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2016 évi költségvetési rendeletének megalkotására készült határozat tervezetet végül mindhárom grémium egyhangúlag támogatta.

Részletek
A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását

A városüzemeltetési bizottság támogatja a 2016. évi költségvetési rendelet elfogadását

2016. február 1. 20:05

Szinte vita nélkül elfogadásra ajánlotta a képviselő-testületnek a város 2016. évi költségvetési rendeletét a városüzemeltetési bizottság. Az egyhangú döntést Bense Zoltán bizottsági elnök így indokolta: láthattuk, hogy a város 2015-ben fejlődött, történtek beruházások. Ha valaki alaposan áttekinti az idei költségvetést, akkor kiderül, hogy idén tovább szépülhet Félegyháza. A közel 6 milliárdos főösszeg egy stabil, teljesíthető lehetőséget biztosít intézményeink, a város működtetéséhez, valamint a fontos fejlesztési tervek megvalósításához.

Részletek
82 éve hunyt el Móra Ferenc

82 éve hunyt el Móra Ferenc

2016. február 8. 07:30

1879. július 19-én született Kiskunfélegyházán Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája. A Szeged városában működő férfi tehetsége ugyanakkor nem korlátozódott az írásra: Móra oroszlánrészt vállalt az alföldi régészeti feltárások megszervezésében, a Kultúrpalota igazgatójaként pedig később a helyi kulturális életre is jótékony hatást gyakorolt.

Részletek
Mise a városért

Mise a városért

2016. február 1. 19:00

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án, kedden 17.30-kor mutatnak be szentmisét a városért az Ótemplomban. A szertartást dr. Rónaszéki Gábor plébános celebrálja. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a város elöljáróival közösen kérik Isten áldását Félegyházára és lakóira.

Részletek
A mindennapi feladatok megoldását kell szolgálni a költségvetésnek

A mindennapi feladatok megoldását kell szolgálni a költségvetésnek

2016. február 1. 16:30

A város jövő évi gazdálkodásával kapcsolatos döntések előkészítésekor elsődleges feladat azoknak a szempontoknak az előtérbe helyezése, amelyek a félegyháziak mindennapjait érintik. A legfontosabbak ezek közül a segítségre szorulók életének megkönnyítése, olyan tervek megfogalmazása, amelyek működési, fejlesztési forrásokhoz juttatják a várost. Ezeket a gondolatokat fejtette ki Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének vezetője február 1-jei sajtótájékoztatóján a város 2016-os költségvetésével kapcsolatosan, amelyről a február 3-ai testületi ülésen döntenek a városatyák.

Részletek