TISPOL-akció szeptemberben

TISPOL-akció szeptemberben

2014. szeptember 9. 10:15

A TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján 2014. szeptember 9. és szeptember 11. között a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök.

Részletek
Havi ezer orvos-beteg találkozás a fül-orr-gégészeten

Havi ezer orvos-beteg találkozás a fül-orr-gégészeten

2014. szeptember 9. 12:30

Évente mintegy 12 ezerre tehető az orvos-beteg találkozások száma a félegyházi kórház fül-orr-gégészeti járóbeteg szakrendelésén. Szeptember elejéig idén 8 ezer esetszám fölött tartanak – tudtuk meg dr. Bense Katalintól, aki 30 éve dolgozik az intézményben, jó ideje az egyetlen für-orr-gégész szakorvosként.

Részletek
Szakrendelés az éleslátásért

Szakrendelés az éleslátásért

2014. szeptember 9. 07:30

Hetente három nap: kedd, szerda és péntek 8 és 15 óra között találkozhatnak a betegek dr. Vetró Mónikával, a félegyházi városi kórház rendelőintézetének szemészeti szakrendelésén. Emellett minden hétfőn dr. Horpácsy Balázs, csütörtökönként pedig dr. Gombos Ferenc rendel. A szakrendelésen beutaló nélkül - az akut esetek: hirtelen látásromlás, a szem begyulladása, sérülése kivételével - előjegyzéssel fogadják a pácienseket.

Részletek
Tekergett a töltött libanyak

Tekergett a töltött libanyak

2014. szeptember 7. 15:54

Sikerrel járt a Királyi Szakácsok rekordkísérlete a libafesztiválon. A tervezett 100 méter helyett 175 méteresre sikeredett a töltött libanyak hossza. Az 1000 libanyakba közel 130 kilogramm libacombból, mellből, májból, kenyérből és tojásból készült töltelék került. A tölteléket sóval, borssal, köménymaggal, borsikafűvel, vörös- és fokhagymával, valamint magyaros fűszerkeverékkel ízesítették. A töltött libanyak a tábori kemencében sült meg, utána pedig az utolsó falatig elfogyasztották a libafesztivál vendégei.

Részletek
Szinte tudományosan készültek a libaételek

Szinte tudományosan készültek a libaételek

2014. szeptember 7. 14:50

A XV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál gasztronómiai eseményére, a „KI MIT TUD?” sütni-főzni a libából versenyre minden eddiginél több, 47 csapat, 50 -féle étellel nevezett. A változatosabbnál-változatosabb sülteket, egytálételeket, leveseket és pörkölteket Bede Róbert mesterszakácsnak, Szőke András filmrendezőnek, Rabi Illés vendéglőtulajdonosnak és Mezeiné Franciska nyugdíjas üzletvezetőnek kellett rangsorba állítani. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, állították egybehangzóan az eredményhirdetéskor.

Részletek
Nyitott kapuk a félegyházi Ótemplomban

Nyitott kapuk a félegyházi Ótemplomban

2014. szeptember 8. 08:00

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének közepén a történelmi egyházak megnyitják templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Ilyenkor bemutatják a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szerveznek a Nyitott Templomok Napján.

Részletek