Mezőőrök szolgálatban

Mezőőrök szolgálatban

2015. december 16. 07:30

– Az én szememben a külterület legnagyobb értéke az ott élő ember. A mezőőri szolgálat értelme és lényege pedig az ő jóllétének szolgálata – osztja meg velem álláspontját Vakulya László, a félegyházi mezőőri szolgálat vezetője, míg a benzinkút kávézójában melegedve kevergeti italát. Itt találkozunk Klinkó Imre kollégájával, aki novemberben állt szolgálatba mezőőrként. Az erdész végzettségű lelkes fiatalember lételeme a határ, a külterület. Azt mondja, a természet és a tanyán élők iránti szeretetből és tiszteletből választotta ezt a pályát.

Részletek
Fejlődik a Rádió Smile

Fejlődik a Rádió Smile

2015. december 14. 09:30

2008 novembere óta szórakoztatja és tájékoztatja a félegyháziakat a Rádió Smile. Mint azt a közszolgálati kisközösségi rádió „vezérhangjától”, Csőszi Viktortól megtudtuk, nemrégiben komoly fejlesztést valósítottak meg, így a korábbinál lényegesen nagyobb üzembiztonság mellett szolgáltatják műsoraikat napi 24 órában.

Részletek
Állatorvosi ügyelet

Állatorvosi ügyelet

2015. december 11. 14:30

Az alábbiakban olvasható a decemberi, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Részletek
Advent 3. vasárnapja

Advent 3. vasárnapja

2015. december 13. 07:30

Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnap (gaudete vasárnap) az Úr eljövetelének közelségét ünneplik, ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.

Részletek
Százhúszezer óvszer középiskolásoknak

Százhúszezer óvszer középiskolásoknak

2015. december 11. 10:20

Bár tízből hét kamasz a szüleitől várná el, hogy felvilágosítsák a szexuális életről, kérdéseikre mégis inkább az interneten keresnek választ, vagy a barátaikhoz fordulnak. A fiatalok 72%-a látott már pornót, sőt a fiúknál ez az arány eléri a 86%-ot – derül ki az Iskolamarketing és a Free Association 14–19 éves fiatalokkal készített legfrissebb online felméréséből. A szexuálpszichológus szerint a pornográf tartalom rombolja a tinédzserek valós önképét, és torzítja a szexuális viselkedési normákat. 2016 januárjától egy új, interaktív tananyag segíti a középiskolai tanárok szexuális felvilágosító óráját.

Részletek
Képzőművészeink adventi kiállítással ajándékozták meg a várost

Képzőművészeink adventi kiállítással ajándékozták meg a várost

2015. december 9. 17:51

Adventi kiállítással ajándékozta meg idén is Félegyháza lakóit a Holló László Képzőművészkör. A képzőművész kör valamennyi alkotója szerepel munkáival a tárlaton. A Petőfi téri kiállítótermükben megrendezett kiállításra betérő érdeklődőket személyesen fogadják, ha igény van rá tárlatvezetést is tartanak. A grafikák, festmények és kerámiák szép karácsonyi ajándékként megvásárolhatóak. A tárlat bevételét az alkotóközösség működési feltételeinek javítására, tehetséggondozásra és alkotótáborainak finanszírozására fordítják.

Részletek
Az év szakképző iskolája Bács-Kiskunban a Szent Benedek Gimnázium

Az év szakképző iskolája Bács-Kiskunban a Szent Benedek Gimnázium

2015. december 10. 08:20

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi küldöttgyűlésen került sor a kamara kitüntető díjainak átadására, valamint a jótékonysági Hírös Vacsora bevételéből befolyt tanulmányi támogatások kiosztására. Az elismeréseket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

Részletek