Garázdaság és testi sértés

Garázdaság és testi sértés

2014. szeptember 1. 08:20

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés, továbbá garázdaság és könnyű testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást a hétvégén - derül ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatójából.

Részletek
Bugaci pásztornapok

Bugaci pásztornapok

1901. december 13. 21:45

A Bugaci pásztornapok és lovas találkozó hagyományőrző, történelmi fesztivál rendkívüli látványt, élményt, szórakozást nyújt az odalátogatóknak szeptember 5-én, 6-án és 7-én. A belépés díjtalan.

Részletek
Barátossal kötött testvértelepülési kapcsolatot Pálmonostora

Barátossal kötött testvértelepülési kapcsolatot Pálmonostora

2014. augusztus 31. 14:00

Játékos foglalkozások, harcművészeti bemutatók, amatőr néptáncosok, népzenészek előadásai, kocsikázás és főzőverseny várta a pálmonostoriakat az augusztus 30-án megrendezett falunapon. A központi ünnepségen kitüntetéseket adtak át a község közösségi munkáját kiemelkedően segítőknek, és testvértelepülési megállapodást írtak alá az erdélyi Barátos községgel.

Részletek
Hagyományőrzés a természet ölén

Hagyományőrzés a természet ölén

2014. augusztus 31. 12:05

Azért választottam gyermekeimnek a Waldorf-tábort, hogy minél színesebb programokban részesülhessenek. Nem csalódtam. Mindennap olyan élményekkel tértek haza, amilyenekben eddig még nem volt részük – mesélte a táborzáráson Lajkóné Bence Erika. Készítettem képeket is, és feldíszítettük a fogatot, amivel a tanyára jöttünk, lelkendezett kislánya, Eszter. Józsika arról számolt be, hogy megszerette a lovakat, mert elviszik oda, ahová ő akarja. Emellett puha a szőrük és lehet őket simogatni is.

Részletek
Parlagfüves területeket keresnek

Parlagfüves területeket keresnek

2014. augusztus 31. 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi igazgatósága a Földhivatal munkatársaival közösen helikopteres parlagfű-felderítést végez - az időjárás függvényében- 2014. szeptember első hetében a megye területén.

Részletek
Ingyenes ölelés az esélyegyenlőségért

Ingyenes ölelés az esélyegyenlőségért

2014. augusztus 30. 20:30

A fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, a befogadás, a tolerancia erősítése volt a célja a „Lépj közelebb!” címmel megrendezett rendezvénysorozatnak. Kiskunfélegyházán augusztus 29-én a gondolatkörhöz kapcsolódóan egész napos programot szerveztek, melynek keretében kiállítás, filmvetítés, sakkverseny, akadálymentes múzeumlátogatás, főtéri szórakoztató programok hozták egybe az esélyegyenlőség megteremtését fontosnak tartó polgárokat.

Részletek