Konferencia a családi értékekről

Konferencia a családi értékekről

2015. április 23. 10:10

„Családi értékek a XXI. században” címmel szervezett konferenciát a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete április 22-én a könyvtárban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult rendezvényen pedagógusok, a felnőtt ápolás- és gondozás, a gyermekápolás, szülészeti- és védőnői ellátás területén dolgozók vettek részt. A mini-konferencia egyúttal akkreditált pontszerző továbbképzés is volt.

Részletek
Lazított az egész suli

Lazított az egész suli

2015. április 23. 11:30

Tanulás és gyakorlatok helyett játékkal és szórakozással töltöttek egy napot a Kossuth Lajos Szakiskola diákjai. A hagyományos „Kossuth-napon” volt asztalitenisz verseny, labdarúgó torna, íjászat, kötélhúzás és a sakktáblák is előkerültek. A biciklisek mellett a rolleresek is kipróbálták az akadálypályát. A korábbiakhoz hasonlóan népszerű volt a főzőverseny is.

Részletek
Félegyházán tanácskoztak az iparosok

Félegyházán tanácskoztak az iparosok

2015. április 23. 08:10

Kiskunfélegyházán az ipartestület székházában tanácskoztak április 22-én Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye ipartestületeinek, területi szövetségeinek elnökei, képviselői. A megjelentek tájékoztatást kaptak a munkaüggyel, a munkavédelemmel és az adózással kapcsolatos változásokról, aktualitásokról. Emellett megvitatták az IPOSZ 215. évi cselekvési programtervét is.

Részletek
Majálisoztak a mezgések

Majálisoztak a mezgések

2015. április 22. 19:15

Hagyományosan idén is április 22-én tartották meg a „Mezgés napot”. A Föld napján reggel az iskolában a környezetvédelem fontosságáról tartottak előadásokat, majd a diákok szemétgyűjtési akcióba kezdtek az iskola környékén, a tanvágón és a tangazdaságban. Ezután az iskola gazdaságában gyűltek össze egy majálisra.

Részletek
250 új munkahely jön létre városban

250 új munkahely jön létre városban

2015. április 23. 07:30

A már működő vállalkozások munkájának elismerése és fejlődésük támogatása, továbbá az újak letelepedésének ösztönzése párhuzamosan érvényesül a félegyházi önkormányzat gazdaságpolitikájában. Erről Csányi József polgármester beszélt, amikor arról kérdeztük: csupán a vak szerencse műve, vagy gondosan megtervezett, következetes munka eredménye az elmúlt fél évben tapasztalt gazdasági fellendülés Kiskunfélegyházán?

Részletek
Növényvédelmi permetezés

Növényvédelmi permetezés

2015. április 22. 15:30

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a város belterületén elvégzik a vadgesztenyefák növényvédelmi permetezését április 27-én, hétfőn a délutáni, esti órákban. Amennyiben az időjárás miatt fenti napon nem végezhető el a növényvédelem, úgy a pótnapok április 28. kedd vagy április 29. szerda.

Részletek
Nyertes félegyházi pályázók

Nyertes félegyházi pályázók

2015. április 22. 11:00

Négy kiskunfélegyházi pályamű is támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság által a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására meghirdetett pályázatán.

Részletek
Nyereményjáték-nyertesek

Nyereményjáték-nyertesek

2015. április 21. 18:30

Sorozatunkban időről időre bemutatjuk a Félegyházi Közlöny olvasóinak a Róna Kincse fürdőben rendelkezésre álló kezelési formákat. Minden TAJ-számmal rendelkező magyar állampolgár beutaló mellett évente kétszer igénybe veheti a fürdőgyógyászatot, a fizikoterápiát és a gyógytornát akár megelőzésképpen, vagy már kialakult krónikus mozgásszervi betegség esetén.

Részletek