Szívvel a stroke ellen

Szívvel a stroke ellen

2014. szeptember 29. 11:30

Szívvel a stroke ellen címmel a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Stroke Társaság indított országos kampányt a népbetegség megelőzése és visszaszorítása érdekében. A stroke-t (magyarul: szélütés, vagy heveny agyi vérkeringési zavar) az agyat ellátó erek elzáródása, illetve megrepedése okozza, aminek következtében az agy sejtjei pusztulnak el. A téma fontosságát jelzi, hogy okként a magyar halálozási statisztika harmadik helyén áll, emellett a rokkantság, az időskori elbutulás és epilepszia leggyakoribb oka. A kampány szeptember 26-án ért Kecskemétre, ahol a szervezők mellett Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára is szólt a betegség megelőzésének társadalmi jelentőségéről.

Részletek
Kutyavilág a Petőfi téren

Kutyavilág a Petőfi téren

2014. szeptember 27. 19:44

Szépségversenyre készítették fel kedvenceiket a hét végén a félegyházi kutyatartók. Mint kiderült, jól tették dolgukat, mert a zsűri és a szép számú közönség is nehezen tudta eldönteni, hogy melyik lehet a legszebb. Szeptember 27-én a Petőfi téren több mint egy tucat kutyust vonultattak fel gazdáik. Voltak közöttük fajtatiszták és keverékek is, de egyben mindegyik megegyezett: szépek, kedvesek, barátságosak és jól idomítottak voltak.

Részletek
Semmi sem szent

Semmi sem szent

2014. szeptember 27. 11:55

Bejelentés érkezett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra szeptember 26-án reggel, hogy ismeretlen tettesek az éjszaka folyamán az egyik kiskunfélegyházi ravatalozó ajtajáról levágták a rácsot, majd az ajtót betörték, és az ott lévő egyik tároló helyiségből eltulajdonítottak 3 fűkaszát, 1 sövénynyírót, valamint a fűkaszákhoz való 1 tekercs damilt és motorolajat.

Részletek
Átadták a megyei díjakat

Átadták a megyei díjakat

2014. szeptember 26. 17:00

Frittmann János soltvadkerti borász, Dr. Nagy Zoltán, a PHOENIX Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója ésVinczellér Imre kalocsai festőművész vehette át idén a Bács-Kiskun Megyéért Díjat. A megyei önkormányzat elismeréseit, a kecskeméti Katona József Színházban megrendezett ünnepi közgyűlésen vehették át a kitüntetettek.

Részletek