Fokozott ellenőrzés

Fokozott ellenőrzés

2015. október 1. 18:20

A rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén október 1-jén 0 órától október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre, amelynek célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.

Részletek
Az Idősek- és a Zene Világnapja Félegyházán

Az Idősek- és a Zene Világnapja Félegyházán

2015. október 2. 08:30

Amikor az a szó hangzik el, hogy idős, nekem mindig három gondolat jut eszembe: tapasztalat, bölcsesség és feltétel nélküli szeretet – kezdte mondandóját Csányi József az Idősek- és a Zene Világnapján megtartott rendezvényen október 1-jén.

Részletek
125 éve, 1890. október 20-án született Móra László költő

125 éve, 1890. október 20-án született Móra László költő

2015. október 20. 07:30

Móra László (1890. október 20. – 1944. december 29.) író, költő verseket és ifjúsági műveket írt. Művei: Álmok szekerén (versek), Sír egy ország (versek), Így jó (versek), Három borsó, három korsó és egyéb mesék, XX. század (versek), Szobor az utcasarkon (regény), Nyolcévesek szövetsége (regény).

Részletek
105 éve rakták le a félegyházi városháza alapkövét

105 éve rakták le a félegyházi városháza alapkövét

2015. október 16. 07:30

A századelő legnagyobb vitáját kiváltó építkezése az új városháza terveinek megvalósítása volt, mivel az 1903-ban a szép, míves klasszicista épület helyére írtak ki pályázatot. Ezzel két táborra szakadt a város polgársága. Az új építését támogatókéra és a régi városháza lebontását ellenzőkre. A vita az új épület kibontakozásával mindinkább halkult. A jelenlegi nagystílűbb, magyarosabb ízű, jobban városképbe illő, mint elődje volt. A kissé különös színvilág és a stilizált növényi formakincs leginkább a díszterembe lépőket lepi meg. A szecesszió festődíszei, üvegablakai, belsőépítészeti megoldásai egységükkel hatnak a szemlélőre. A külső falakon levő magyaros tulipános motívumok - ornamentika majolikadíszítés, mely a Zsolnay gyár terméke. Az új városháza a 45 méter magas tornyával a városközpont legszebb épülete lett.

Részletek
Megfojtotta édesanyját

Megfojtotta édesanyját

2015. október 1. 16:25

A rendelkezésre álló adatok szerint május 14-én egy lakiteleki családi házban holtan találták meg az ott lakó 86 éves idős asszonyt. A holttest állapota miatt a helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem volt megállapítható, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást indított a haláleset körülményeinek tisztázása céljából.

Részletek
Százszorszép szüreti mulatság az oviban

Százszorszép szüreti mulatság az oviban

2015. október 1. 16:45

Sutulták a szőlőt, itták a mustot, énekeltek és táncoltak a Százszorszép Óvoda lakó a mai napon. A hagyományos szüreti mulatságra már napok óta készültek az apróságok és szüleik. A nagycsoportosok önálló műsorral szórakoztatták társaikat, a szülők őszi díszbe öltöztették az udvart, és egy kiállítást is rendeztek alkotásaikból. Az óvodásokat Kátai Tibor, a Padkaporos Néptáncegyüttes vezetője vitte táncba.

Részletek