Kacsákat osztott a karitász

Kacsákat osztott a karitász

2014. június 29. 16:30

Ezerötszáz napos kacsát osztottak szét a rászorulók között Kiskunfélegyházán a katolikus karitász csoportjai. A sárga apróságokat nagy örömmel és kamillateával várták a félegyházi családok.

Részletek
763-ra változik a mobilparkolás hívószáma

763-ra változik a mobilparkolás hívószáma

2014. június 29. 13:40

Az egész országban egységesen 763-ra változik az SMS és a telefonhívás alapú, úgynevezett ad-hoc közterületi mobilparkolás hívószáma július 1-jétől. Az új rendszernek köszönhetően a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén lesz elérhető a szolgáltatás – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Részletek
Egészségnap az IBV-nél

Egészségnap az IBV-nél

2014. június 27. 18:44

Közel kétszázan vettek részt az IBV Hungária egészségnapján. A dolgozók és családtagjaik ingyenesen vehették igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyek egy általános állapotfelmérésre irányultak. Közel húsz vizsgálaton estek át a jelentkezők a vércukor-, a koleszterinszint mérésétől a szemvizsgálatig. Annak érdekében, hogy a várakozás se teljen tétlenül, ezt a napot családi összejövetellé alakították. A gyerekeket népi játékokkal, kerékpározással, ugrálóvárral foglalkoztatták, a végén pedig egy finom, az egészséges életmódhoz igazodó ebéddel, majd palacsintapartival vendégeltek meg minden résztvevőt.

Részletek
Nyeregszemle kupa eredmények - 2014

Nyeregszemle kupa eredmények - 2014

2014. június 27. 17:00

Sikeresen lezárult a 2014. évi Nyeregszemle Kupa. Az utolsó fordulót Hortobágyon tartották meg a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok keretein belül. A nagy érdeklődésre való tekintettel pénteken és szombaton zajlottak a selejtezők és vasárnap pedig a döntő.

Részletek
A tánctudás önbizalmat ad

A tánctudás önbizalmat ad

2014. június 27. 15:13

Az Ipartestület székháza fogadta be a táncoslábú fiatalok táborát. A Siver Step Táncstúdió fiataljai az évközi szigorú próbák és fellépések mellet ezúttal szabadon gyakorolták a show tánc elemeit. Csatlakoztak hozzájuk olyan gyermekek is, akik kíváncsiságból töltötték szabadidejüket a tánccal. A tábor végén valamennyien úgy fogalmaztak: ez jó buli volt, táncoltunk, játszottunk, vetélkedtünk és hasznosan töltöttük az időnket. Kovács Sándor táborvezető elmondta: a fiatalok mozgásigényét szeretnék kielégíteni elsősorban, emellett fontos, hogy a tánctudás önbizalmat is ad a fiúknak és lányoknak.

Részletek
(M)értékek lettünk

(M)értékek lettünk

2014. június 27. 14:14

A Natura Hungarica Alapítvány fiataljai az Uniós fotófalak kihelyezésével lezárták a Fiatalok Lendületben Program (M)érték vagy című projektjét.

Részletek