A család ölelő szeretete veszi körül az édesanyát, nagymamát, dédit

A család ölelő szeretete veszi körül az édesanyát, nagymamát, dédit

2015. október 10. 13:30

Besze Istvánnét 90. születésnapján a város nevében Balla László alpolgármester, és Gyenes Attila önkormányzati képviselő köszöntötte október 9-én. A szépkorú hölgy családtagjaival közösen fogadta vendégeit Horváth Zoltán utcai otthonában. Erzsike néni már kicsit nehezebben mozog, de jó kedélyét, kedvességét, nem veszítette el, mindennapi problémái megoldásában pedig mindig segít szerető családja.

Részletek
Bolondos gólyaavató a mezgében

Bolondos gólyaavató a mezgében

2015. október 9. 08:30

Az osztályzászlók kitűzése után játékos vetélkedőn mutatkoztak be iskolatársaiknak a mezgés gólyák. A 157 kilencedik osztályos tanuló tánccal, ügyességi próbákkal, versírással mutatta meg, hogy mire képes. A gólyaavató mulatságából az osztályfőnökök és a tanárok sem maradtak ki. Ők is táncra perdültek, és természetesen a játékos vetélkedőkben is segítették védenceiket. Az „öregdiákok” élvezettel nézték és hallgatták a produkciókat. Szemmel látható volt, hogy maguk közé fogadták az újoncokat.

Részletek
Állásajánlatok

Állásajánlatok

2015. október 9. 11:30

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Részletek
A biztonság megteremtése közös feladat

A biztonság megteremtése közös feladat

2015. október 9. 11:40

Ennek jegyében a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Kft, mint kéményseprő-ipari közszolgáltató, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. képviselői, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatót tartottak a Kecskeméti Társasházak Közös képviselőinek Szövetsége által tartott havi értekezleten Kecskeméten, illetve a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon Kiskunfélegyházán.

Részletek
Betűbölcsi – a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba mama klubja

Betűbölcsi – a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba mama klubja

2015. október 9. 16:30

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások havonta két alkalommal keddenként – ez áll a gyermekkönyvtár ajtajára kiragasztott szórólapon. Aki belép a Gyermekbirodalomba, maga mögött hagyja a gondokat, gyermekével együtt elmerülhet a könyvek világában. Itt rendezik meg a Betűbölcsi alkalmakat is, ahová a kisgyermekes anyukák jöhetnek kicsinyeikkel. Ez egy baba-mama kör, ahová 3 éves korig hozhatják a szülők gyermekeiket. A könyvtárnak ezen a részén bababarát kialakítású helyiség is van, tehát ha úgy hozza a szükség, pelenkázni és szoptatni is lehet.

Részletek
Tanóra a könyvtárban

Tanóra a könyvtárban

2015. október 9. 09:30

Keressünk mesehősöket a világhálón! Ezt a címet kapta az a foglalkozás, amelyet a Hattyúház internetes részlegén tartottak ma általános iskolások részére. Az órát tulajdonképpen nevezhetnénk rendhagyónak is, mivel a gyerekek az iskola épületéből kilépve a könyvtárban tanulhattak játékosan. Ezt a foglalkozást az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték meg. Azonban ilyen kihelyezett könyvtári foglalkozásokat az egész év folyamán tartanak.

Részletek
Kifestő, felnőtteknek?

Kifestő, felnőtteknek?

2015. október 8. 17:00

Magyarországra is megérkezett az új divat, ami által feleleveníthetjük gyermekkorunk élményeit. Ez pedig nem más, mint a felnőtt színező. A lényege nem sokban különbözik gyermekkorunk kifestőitől, hiszen kész, előre megrajzolt formákat kell saját ízlésünk szerint kiszínezni.

Részletek